Volkswagen 2018:

Από ρεκόρ σε ρεκόρ πωλήσεων το εργοστάσιο της Volkswagen. H Γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε νέο ιστορικό ρεκόρ για το 2018, σημειώνοντας αύξηση στα ποσοστά της στις περισσότερες αγορές όπου δραστηριοποιείται. Πιο συγκεκριμένα, οι παραδώσεις του ομίλου Volkswagen σημείωσαν μια άνοδο της τάξης του 0,9%, φθάνοντας στα 10,83 εκατομμύρια αυτοκίνητα κατά το 2018. Αριθμός που ήταν κατά 0.9% αυξημένος σε σχέση με το 2017.

Οι μάρκες του Ομίλου κατάφεραν να ξεπεράσουν τα προβλήματα της αγοράς που παρουσιάστηκαν κατά τη χρονιά που πέρασε όπως τη γενική οικονομική αβεβαιότητα στην Κίνα και τις επιπτώσεις της μετάβασης στα νέα δεδομένα ρύπων (WLTP) που ισχύουν από το Σεπτέμβριο στην Ευρώπη.

Ο Dr Christian Dahlheim, επικεφαλής του τμήματος πωλήσεων του Volkswagen Group δήλωσε σχετικά: «Αν και η επίτευξη κάποιου ρεκόρ δεν είναι πλέον ο πρωταρχικός μας στόχος, εντούτοις είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα. Ειδικά κατά το δεύτερο εξάμηνο, τα πράγματα δεν ήταν καθόλου εύκολα για εμάς.

Η επίτευξη αυτού του νέου ρεκόρ για τον Όμιλο μας επετεύχθη χάρη σε ένα συνδυασμό εξαιρετικών προϊόντων αλλά και του υψηλού επίπεδου εμπιστοσύνης που επέδειξαν οι πελάτες μας. Λαμβάνοντας υπόψη τις ευμετάβλητες γεωπολιτικές εξελίξεις, το 2019 θα αποτελέσει μια εξίσου ισχυρή πρόκληση για εμάς. Κατά τη γνώμη μου, ο Όμιλος Volkswagen θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις προκλήσεις αυτές. Αντιμετωπίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία».

Στην Ευρώπη, οι μάρκες του Ομίλου της Volkswagen κατάφεραν να διαθέσουν 4.38 εκατομμύρια οχήματα, 1.2% περισσότερα από το 2017. Στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη, ο Όμιλος διέθεσε 797,200 οχήματα, αριθμός που είναι κατά 7.1% αυξημένος σε σχέση με το 2017. Παρά το αρνητικό κλίμα που επεκράτησε κατά το δεύτερο εξάμηνο στην Ευρώπη, λόγω των αλλαγών στα επίπεδα ρύπων που επέβαλε η Ε.Ε, οι πωλήσεις του Ομίλου κινήθηκαν περίπου στα ίδια περσινά επίπεδα με τον αριθμό να φθάνει τα 3.58 εκατομμύρια οχήματα. Ένα ίδιο σενάριο είχαμε και στη μεγάλη αγορά της Γερμανίας όπου διατέθηκαν 1.28 εκατομμύρια οχήματα. Ο Όμιλος κατάγραψε επίσης εντυπωσιακή άνοδο στην αγορά της Ρωσίας με 19.8% ενώ το ίδιο πέτυχε και σε αγορές όπως η ΗΠΑ και ο Καναδάς.

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.