Καθοριστική στροφή για τον Τζιωρτζή στο Βέλγιο

Το Σαββατοκύριακο (8-9/10) διεξάγεται στην πίστα του Zolder στο Βέλγιο ο 5ος και προτελευταίος γύρος του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος NASCAR με τον Βλαδίμηρο Τζιωρτζή να στοχεύει στο μάξιμουμ των βαθμών ώστε να κρατάει την τύχη του πρωταθλήματος της EURO NASCAR 2 στα χέρια του στον τελευταίο αγώνα που θα διεξαχθεί στην Κροατία, το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Οκτώβρη.

Vladimiros Tziortzis -BelgiumΜεγάλος στόχος για τον Κύπριο οδηγό είναι να μειώσει κάτω από 20β τη διαφορά από τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος, στην ειδική βαθμολογία όπου οι οδηγοί αφαιρούν τα δύο χειρότερα αποτελέσματα της χρονιάς πριν τον τελικό, ώστε με δύο νίκες στην Κροατία να παίρνει το πρωτάθλημα και να μην περιμένει συνδυασμό αποτελεσμάτων. Από τις 10 κούρσες των πρώτων 5 γύρων οι οδηγοί θα προσμετρήσουν τις 8 καλύτερες για την κατάταξη πριν την Κροατία.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 4 Γύρους)
1. Alberto Naska – Ιταλία – 302β
2. Liam Hezemans – Ολλανδία – 256
3. Martin Doubek – Τσεχία – 250
4. Βλαδίμηρος Τζιωρτζής – Κύπρος – 249

Η βαθμολογία εάν αφαιρούσαμε τα δύο χειρότερα αποτελέσματα κάθε οδηγού:
1. Alberto Naska – 235β
2. Liam Hezemans – 213
3. Βλαδίμηρος Τζιωρτζής – 212
3. Martin Doubek – 205

Η πίστα του Zolder έχει μήκος ακριβώς 4.000 μέτρα και μεταξύ άλλων έχει φιλοξενήσει το Βελγικό GP της Formula 1 από το 1973 έως και τα 1984. Πέρσι ο Τζιωρτζής είχε τερματίσει δεύτερος στη συγκεκριμένη πίστα.

Το απόγευμα της Παρασκευής (07/10) θα γίνουν τα επίσημα δοκιμαστικά, ενώ την Πέμπτη (06/10) οι ομάδες βρέθηκαν στην πίστα για δοκιμές εξέλιξης. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας τα θηρία του NASCAR βρέθηκαν στο κέντρο του Zolder που απέχει μια ώρα από τις Βρυξέλλες, με τον κόσμο να έχει την ευκαιρία να δει από κοντά τα αυτοκίνητα, να βγάλει φωτογραφίες και να πάρει αυτόγραφα. Στη συνέχεια τα αυτοκίνητα πέρασαν μέσα από τους δρόμους της πόλης για να επιστρέψουν τα pits.

Το πρωί του Σαββάτου (08/1010:40 CY) θα γίνουν τα προκριματικά και το απόγευμα της ίδιας ημέρας (17:25 CY) η πρώτη κούρσα της EURO NASCAR 2 ενώ την Κυριακή (09/10 – 12:00 CY) θα γίνει τη δεύτερη.

Τη φετινή συμμετοχή του Βλαδίμηρου υποστηρίζουν η ALCO Filters, ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού και η Κυπριακή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου, το Υφυπουργείο Τουρισμού, η ENEOS Motor Oil και η Psaltis Auto Parts, η Televantos Used Trucks, το Sana Hiltonia και η Daytona Raceway.

top 10 «Καταλάβει ο Ιάπωνας;» Οκτώ κορυφαίοι κινητήρες που έμειναν στην ιστορία

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK