Εύκολη επικράτηση του Γιάννη Καπετάνιου στην πρεμιέρα

Παγκύπριο Πρωτάθλημα Αναβάσεων by Psaltis Auto Parts & ENEOS Motor Oil 1ος γύρος: Ανάβαση Λευκάρων

1ος Γιάννης Καπετάνιος lefkara hillclimb 2021Την Κυριακή 25 Απριλίου διοργανώθηκε από τη Λέσχη Αυτοκινήτου Λεμεσού ο πρώτος γύρος του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων 2021 by Psaltis Auto Parts & ENEOS Motor Oil. Το πρωτάθλημα αναβάσεων, που τελεί υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου, επέστρεψε στο αγωνιστικό ημερολόγιο ύστερα από ένα χρόνο απουσίας λόγω των περιοριστικών μέτρων από την πανδημία. Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος δήλωσαν συμμετοχή 26 συνολικά πληρώματα με τον πρωταθλητή του 2019 Γιάννη Καπετάνιο να μην αφήνει περιθώρια ανταγωνισμού. Πήρε μια εντυπωσιακή νίκη με χρόνο 1:38.500 ο οποίος ήταν αρκετός ώστε να μην αγωνιστεί στη δεύτερη χρονομετρημένη διαδρομή.

2ος Ιάσωνας Φαίδωνος lefkara hillclimb 2021Μεγάλη μάχη έγινε για τη δεύτερη θέση μεταξύ του Φαίδωνα Ιάσωνος και του Στέλιου Σάββα. Στην πρώτη χρονομετρημένη διαδρομή ο Στέλιος Σάββα ήταν ο ταχύτερος εκ των δυο όμως στη δεύτερη χρονομετρημένη διαδρομή ο Ιάσωνος βελτίωσε το χρόνο του (1:46.460) και όντας πέντε δέκατα πιο γρήγορος από τον Σάββα (1:46.970) τερμάτισε δεύτερος. Ο Χρίστος Πεγιάζης τερμάτισε τέταρτος γενικής με τον καλύτερο του χρόνο να σημειώνεται στη δεύτερη χρονομετρημένη διαδρομή. Πέραν από την τέταρτη θέση ο Πεγιάζης κέρδισε και την κατηγορία RCS2 στην οποία αγωνίζεται.

3ος Στέλιος Σάββα lefkara hillclimb 2021Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Νικόλας Κωνσταντίνου καταφέρνοντας να ολοκληρώσει τον αγώνα στην πέμπτη θέση γενικής ενώ αναδείχθηκε νικητής στην κατηγορία RCE2.

Χρίστος Πολυκάρπου lefkara hillclimb 2021Με την επιστροφή του στους αγώνες ανάβασης ο Χρίστος Πολυκάρπου με το Psaltis Autoparts BMW M3 κατάφερε να τερματίσει έκτος γενικής και δεύτερος στην κατηγορία RCS2. Έβδομος καλύτερος χρόνος από το Νίκο Σπύρου που κέρδισε και την κατηγορία RCS1. Όγδοος γενικής και τρίτος στην κατηγορία RCS2 τερμάτισε ο Γιώργος Ορφανού με ο Psaltis/ENEOS 911 Carrera ενώ την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Κυριάκος Μηνά και Harut Khachatrian.

https://autokinito.com.cy/wp-content/uploads/2021/04/Χρίστος-Κάττος-Νικόλας-Ψάλτης.jpgΑπό τους 26 οδηγούς που δήλωσαν συμμετοχή σημείωσαν χρόνο οι 20. Οι άτυχοι της πρεμιέρας ήταν οι Αβραάμ Αβραάμ και Στέλιος Κυθρεώτης, με τους Φώτο Φωτιάδης και Νεκτάριος Γεωργίου να μην εκκινούν τον αγώνα. Όσον αφορά τους Στέφανο και Ηλία Αυγουστή που έτρεχαν με το ίδιο αγωνιστικό, οι δυο τους αποκλείστηκαν από τους διοργανωτές.

lefkara hillclimb 2021 Γιώργος Ορφανού - Νίκος ΦράγκουΟ επόμενος αγώνας για το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Αναβάσεων by Psaltis Auto Parts & ENEOS Motor Oil είναι προγραμματισμένος για τις 20 Ιουνίου.

Final Results

Lefkara Hillclimb 2021-3Χορηγός του αγώνα αλλά και του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων 2021 είναι η εταιρεία Psaltis Auto Parts & ENEOS Motor Oil.

TOP 10: Τα 10 καλύτερα Drift Cars όλων των εποχών!Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK