Δυνατές μάχες στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος Drift By Psaltis/ENEOS

Παγκύπριο Πρωτάθλημα Drift Psaltis Auto Parts & ENEOS Motor Oil – 2ος γύρος

PODIUM Pro psaltis auto parts eneos driftΗ πίστα Achna Speedway φιλοξένησε το δεύτερο αγώνα του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Drift by Psaltis & ENEOS Motor Oil ο οποίος διεξήχθη την Κυριακή 6 Ιουνίου με διοργανωτή το Power Drift Club υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

Οι συμμετέχοντες σε αυτό τον αγώνα αγωνίστηκαν σε μια εντελώς διαφορετική διαδρομή η οποία χαράκτηκε από τους κριτές στο γνωστό “parking”, με το βαθμό δυσκολίας να αυξάνεται κατακόρυφα. Όπως άλλωστε αναμενόταν ο αγώνας ήταν χωρίς προγνωστικά και αυτό επιβεβαιώθηκε καθώς ο νικητής κρίθηκε στις λεπτομέρειες.

ΤΕΛΙΚΟΣ Semi Pro psaltis auto parts eneos driftΞεκινώντας από την κατηγορία Semi Pro, ο Πλούταρχος Ανδρέου κατάφερε να πάρει την ψηλότερη βαθμολογία, 76 βαθμούς, έχοντας ταχύτητα εισόδου τα 104km. Ο Σιμος Τίκκης είχε πανομοιότυπο πέρασμα έμεινε όμως δεύτερος με βαθμολογία 75 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου τα 92km ενώ ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου ήταν ο οδηγός που πλασαρίστηκε στην τρίτη θέση με 62 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου τα 87km.

 ΤΕΛΙΚΟΣ Pro psaltis auto parts eneos driftΣτην κατηγορία Pro ο Κυριάκος Μάριου (Τσόδας) έδειξε από νωρίς τις προθέσεις του πετυχαίνοντας 90 βαθμούς, έχοντας παράλληλα ταχύτητα εισόδου τα 110km. Ο Πάμπος Χαραλάμπους ήθελε σε αυτό τον αγώνα να ξεπεράσει την ατυχία της πρεμιέρας και στα μονά βαθμολογημένα ήταν δεύτερος με 86.5 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου τα 107km. Ενδεικτικό του μεγάλου συναγωνισμού ήταν η βαθμολογία του Γιώργου Χριστοφόρου (ΕΛΑ ΚΟΚΟ) ο οποίος ήταν τρίτος και ισόβαθμος με τον Χαραλάμπους με 86.5 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου τα 109km.

ΝΙΚΗΤΗΣ Semi Pro Σίμος Τίκκης  psaltis auto parts eneos driftΜε την ολοκλήρωση των μονών περασμάτων και βάση της βαθμολογίας των οδηγών βγήκαν τα ζευγάρια των διπλών βαθμολογημένων περασμάτων. Στην κατηγορία Semi Pro ο Σίμος Τίκκης σε αυτό τον αγώνα ήταν σε μεγάλη μέρα και κατάφερε να φτάσει στον τελικό όπου αντιμετώπισε και κέρδισε τον Ευτύχιο Χριστοδούλου. Αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη νίκη για τον Τίκκη σε ισάριθμους αγώνες, νίκη η οποία τον διατηρεί στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Στον μικρό τελικό αγωνίστηκαν οι Πλούταρχος Ανδρέου και Γιάννος Μιχαήλ με τελικό νικητή τον Ανδρέου ο οποίος κατέλαβε και την τρίτη θέση στο βάθρο.

NΙΚΗΤΉΣ Pro Γιώργος Χριστοφόρου psaltis auto parts eneos driftΣτην κατηγορία Pro έγιναν μεγάλες μάχες και με την τροπή που πήραν οι διπλές μονομαχίες ο αγώνας κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Φιναλίστ στο μεγάλο τελικό ήταν οι Γιώργος Χριστοφόρου και Κυριάκος Μάριου. Τελικά ο ΓιώργοςΧριστοφόρου κατάφερε να επικρατήσει αφήνοντας δεύτερο τον Κυριάκο Μάριου ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Δημητράκης Χριστοφή ο οποίος κέρδισε στον μικρό τελικό τον Πάμπο Χαραλάμπους.

Στη βαθμολογία ο Γιώργος Χριστοφόρου διατηρήθηκε στην πρώτη θέση έχοντας πλέον 258 βαθμούς έναντι 199 του δεύτερου Πάμπου Νικολάου και 176 του τρίτου Δημητράκη Χριστοφή. Στην κατηγορία Semi Pro ο Σίμος Τίκκης μετά και τη δεύτερη νίκη είναι πρώτος με 250 βαθμούς, δεύτερος είναι ο Πλούταρχος Ανδρέου με 216 και τρίτος ο Ευτύχιος Χριστοδούλου με 189.

Χορηγός του αγώνα αλλά και του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Drift 2021 είναι η εταιρεία Psaltis Auto Parts & ENEOS Motor Oil.

QUIZ. Πόσο Golfάκιας είσαι?

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK