Στόχος ο τίτλος για τον Oliver Solberg στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Ο νεαρός Oliver Solberg συνεχίζει να εντυπωσιάζει στους αγώνες ράλι, παρά το νεαρό της ηλικίας του.

2020 Oliver Solberg ERCΟ γιος του Νορβηγού παγκόσμιου πρωταθλητή του WRC και World RX, Petter Solberg, βρίσκεται ήδη σε πορεία κατάκτησης του φετινού τίτλου οδηγών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι (ERC). Μετά και την νίκη του στην τελευταία του εμφάνιση στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος ο νεαρός ταλαντούχος οδηγός βρίσκεται ήδη στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος.

Στον πρώτο αγώνα της χρονιάς ο Solberg ανέβηκε στο τρίτο σκαλοπάτι με τον Ρώσο Lukyanuk να κερδίζει στην Ρώμη, έχοντας και αρκετούς ταχύτερους χρόνους σε ειδικές του Ιταλικού αγώνα.  Στη Λετονία, αγώνας όπου κέρδισε και πέρυσι, 18χρονος οδηγός που υποστηρίζεται από τη Monster Energy, εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το μαλακό μείγμα ελαστικών της Pirelli, και με καλή διαχείριση κατάφερε να ανέβει πρώτος στο βάθρο με το Volkswagen Polo GTI R5 του. Πίσω του τερμάτισαν οι Mads Ostberg/Torstein Eriksen, ωστόσο η συμμετοχή τους δεν προσμετρούσε στο πρωτάθλημα του ERC με αποτέλεσμα ο τρίτος Lukyanuk, πρωταθλητής του ERC 2018, να προωθείται στην δεύτερη θέση.

2020 Oliver Solberg ERCΜετά τους δύο πρώτους αγώνες του πρωταθλήματος ο Lukyanuk μπορεί να διατηρεί την πρωτοπορία, έπειτα από την νίκη του στον πρώτο αγώνα της χρονιάς, ωστόσο ο Νορβηγός είναι δεύτερος μόλις τέσσερεις βαθμούς μακριά, και είναι έτοιμος να πιέσει τον πρωταθλητή για τον τίτλο τους εναπομείναντες αγώνες του πρωταθλήματος. Τρίτος στον πρωτάθλημα, μέχρι στιγμής, είναι ο Craig Breen, ακολουθούμενος από τον Ιταλό Giandomenico Basso, ωστόσο οι δύο τους έχουν διαφορά 26 και πλέον βαθμούς από τους πρώτους δύο οδηγούς, που όπως όλα δείχνουν θα είναι οι πρωταγωνιστές της φετινή σεζόν του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι.

Ο επόμενος γύρος του θεσμού θα είναι το ράλι Fafe Montelongo που θα πραγματοποιηθεί στην Πορτογαλία το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.