Πρεμιέρα με Σουηδία για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Rallycross

Monster World RX 2020

RALLYCROSS 5th RD NORWAYΤο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross της FIA, που όπως είναι ήδη γνωστό υποστηρίζει η Monster Energy, ξεκινά  αυτό το Σαββατοκύριακο με το Swecon World Rallycross της Σουηδίας στο Holjes. Οι επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19 καθυστέρησαν την έναρξη της σεζόν και οδήγησαν σε ένα αναθεωρημένο πρόγραμμα που περιλαμβάνει 10 αγώνες οι οποίοι πραγματοποιηθούν σε επτά Σαββατοκύριακα.

Στη Σουηδία θα διεξαχθούν οι πρώτοι δύο γύροι σε ένα σαββατοκύριακο – που περιλαμβάνει τρεις γύρους προκριματικών, ημιτελικούς και τον τελικό που θα πραγματοποιείται κάθε μέρα. Το υποστηρικτικό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Rallycross της FIA για Supercar και Projekt E θα ολοκληρώσουν το συνηθισμένο πρόγραμμα μιας διοργάνωσης που θα πραγματοποιηθεί σε δύο ημέρες, με δύο προκριματικά το Σάββατο, με τα υπόλοιπα δύο προκριματικά, ημιτελικούς και τελικούς να ολοκληρώνονται την Κυριακή.

RALLYCROSS 5th RD NORWAYΟ πρωταθλητής του FIA World Rallycross Timmy Hansen θα ξεκινήσει την υπεράσπιση του τίτλου που κέρδισε σε δραματικές συνθήκες στο Κέιπ Τάουν τον περασμένο Νοέμβριο, μέσα από μια τριπλή μάχη τίτλου στον τελικό. Ένας τίτλος που προήλθε με τον αριθμό των νικών με τον Bakkerud με τον οποίο ισοβάθμησε. Ο πρωταθλητής εννοείται πως θα τρέξει και φέτος με την Team Hansen, όπου τρέχει και ο μικρός του αδελφός, Kevin. Η λίστα συμμετοχών για το 2020 συμπεριλαμβάνει 17 οδηγούς, συμπεριλαμβανομένων δύο πρώην πρωταθλητών που επιστρέφουν. Ο Johan Kristoffersson, παγκόσμιος πρωταθλητής το 2017 και το 2018, επιστρέφει με το VW Polo Supercar που αγωνίστηκε πριν από δύο χρόνια, ενώ η ομάδα KYB Team JY προσέλαβε τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή του 2016 Mattias Ekstrom ως αντικαταστάτη του Janis Baumanis που έπρεπε να εγκαταλείψει το πρωτάθλημα την τελευταία στιγμή λόγω προϋπολογισμού. Ο Ekstrom θα τρέξει δίπλα από τον Ευρωπαίο Πρωταθλητή του 2019 Robin Larsson. Το 2019 World RX της Σουηδίας κέρδισε ο Sebastian Eriksson και ο Σουηδός επιστρέφει στην πατρίδα του φέτος, όπου θα αγωνιστεί με ένα Olsbergs MSE Honda Civic σε μια προσπάθεια να επαναλάβει τη νίκη.

EURO SUPERCAR

RALLYCROSS 5th RD NORWAYΗ Σουηδία αποτελεί την πρεμιέρα (με τρεις αγώνες συνολικά) του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Rallycross της FIA, το οποίο θα περιλαμβάνει αγώνες στη Λετονία και το Βέλγιο με 16 διαγωνιζόμενους. Πρωταγωνιστές εδώ πιθανόν να είναι οι Thomas Bryntesson (Volkswagen Polo) και JB Dubourg (Peuegot 208) που ήταν οι κοντινότεροι αντίπαλοι τουLarsson πέρυσι.

Projekt Ε

RALLYCROSS 5th RD NORWAYΤα ηλεκτρικά αγωνιστικά αυτοκίνητα συμμετέχουν στους αγώνες του World RX για πρώτη φορά το 2020 σε ένα διεθνές πρωτάθλημα ηλεκτρικών αυτοκινήτων RX, με αγώνες σε Σουηδία, Λετονία, Βέλγιο και Γερμανία. Ενσωματώνοντας παραδοσιακές αξίες επιτρέποντας στις ομάδες να δημιουργήσουν αυτοκίνητα χρησιμοποιώντας ένα ευρύ φάσμα μοντέλων παραγωγής, το Projekt E καθορίζει ένα κιτ μπαταρίας και κινητήρα από την αυστριακή εταιρεία STARD. Τα κιτ αποτελούνται από τρεις ηλεκτρικούς κινητήρες, δύο χρησιμοποιούνται στον πίσω άξονα, και ένας στο μπροστινό μέρος, και παράγουν συνολικά 603 ίππους με 1000Nm ροπή.

Ο πρώτος αγώνας θα περιλαμβάνει μόλις τρία αυτοκίνητα με οδηγούς τον γνωστό Ken Block, την οδηγό ράλι από την Βρετανία,  Natalie Barratt και τον αυστριακό πρωταθλητή Hermann Neubauer.

Φυσικά όλη η δράση θα μεταδίδεται ζωντανά από το Youtube, στο κανάλι του World Rx.

22‐23 August 2020                 Sweden           Höljes

29‐30 August 2020                 Finland            Kouvola

19‐20 September 2020           Latvia              Riga

02‐04 October 2020               Belgium           Spa-Francorchamps

09‐11 October 2020               Portugal          Montalegre

16‐18 October 2020               Spain               Barcelona

30‐31 October 2020               UAE                Abu Dhabi

11‐13 December 2020            Germany         Nürburgring

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.