Μια Cobra που… δαγκώνει!

Στο πλαίσιο των συνεχών προσπαθειών της στο τομέα του ηλεκτροκίνητου μηχανοκίνητου αθλητισμού, η Ford Performance παρουσίασε την Mustang Super Cobra Jet 1800, μια εξελιγμένη και ακόμα πιο επιθετική έκδοση της Mustang Cobra Jet 1400. Στόχος της νέας έκδοσης είναι να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ NHRA της Cobra Jet 1400 για ηλεκτρικά οχήματα με πλήρες κιτ αμαξώματος στο “400άρι”, και συγκεκριμένα την επίδοση των 8,128 δευτ. με ταχύτητα εξόδου 171,97 μίλια/ώρα.

Mustang Super Cobra Jet 1800 michaels automotive ford cyprusΤον Ιούνιο του 2021, ο Bob Tasca III οδήγησε την Cobra Jet 1400 στο Norwalk του Οχάιο. Το όχημα, προϊόν συνεργασίας μεταξύ των Ford Performance, MLe Racecars, AEM-EV, Cascadia Motion και Watson Engineering, ήταν τότε έτοιμο για την επόμενη πρόκληση.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της FORD

Η ομάδα της Ford Performance επέστρεψε στο σχεδιαστήριο και έδωσε τον καλύτερο εαυτό της προχωρώντας σε αναθεωρήσεις και αναβαθμίσεις του πλαισίου, του συστήματος κίνησης και των συστημάτων ελέγχου. Σε συνάρτηση με το πνεύμα του όλου project, η Ford Performance επανέφερε το περίφημο όνομα Super Cobra Jet, το οποίο δόθηκε για πρώτη φορά στις Mustang του 1969 ως βελτίωση του στάνταρ πακέτου Cobra Jet.Mustang Super Cobra Jet 1800 michaels automotive ford cyprus

Η Super Cobra Jet 1800 χρησιμοποιεί τους ίδιους τέσσερις μετατροπείς PN-250-DZR σε συνδυασμό με δύο ηλεκτρικούς κινητήρες DS-250-115 όπως και πριν, που πλέον συνεργάζονται με ένα νέο σύστημα μετάδοσης της Liberty και τροφοδοτούνται από ένα εντελώς ανανεωμένο και ελαφρύτερο σύστημα μπαταριών το οποίο σχεδιάστηκε από την Ford Performance και την MLe Racecars. Η ισχύς μεταδίδεται σε ένα αναθεωρημένο από την MLe Racecars πίσω άξονα που διαθέτει βελτιωμένη γεωμετρία ανάρτησης από την PMR και μεγαλύτερα drag radial ελαστικά της Mickey Thompson για ακόμα καλύτερες εκκινήσεις από στάση.Mustang Super Cobra Jet 1800 michaels automotive ford cyprus

Εκτός από το νέο ρεκόρ ηλεκτρικού οχήματος με πλήρες body kit, η Super Cobra Jet 1800 θα επιχειρήσει επίσης να πετύχει την ταχύτερη επίδοση 0-60 mph στην κατηγορία ηλεκτρικών οχημάτων αλλά και την καλύτερη επιτάχυνση 0-60 mph στην κατηγορία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων με κίνηση στους δύο τροχούς κατά τη διάρκεια ενός αγώνα της NHRA αργότερα μέσα στη σεζόν. Ο συνιδρυτής της MLe Racecar και επίσημος οδηγός δοκιμών του προγράμματος Pat McCue είναι προγραμματισμένο να βρεθεί στη θέση του οδηγού.

TOP 10: Δειτε τα ετοιμοπαραδοτα

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK