Αυτοκίνητα που βγαίνουν μόνα τους από τη γραμμή συναρμολόγησης μέσω Τεχνητής Νοημοσύνης

Για περισσότερα από 100 χρόνια, οχήματα σε όλο τον κόσμο βγαίνουν από τις γραμμές συναρμολόγησης της Ford. Μέχρι τώρα, υπήρχε κάποιος στο τιμόνι τους, αλλά αυτό θα μπορούσε σύντομα να αλλάξει.

Ford Cars Could Soon Drive Themselves Off the Assembly Line ford cyprus michaels automotiveΗ Ford δοκιμάζει μία τεχνολογία αυτοματοποιημένης οδήγησης με Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ) που έχει σχεδιαστεί για να καταστήσει τη διαδικασία πιο αποτελεσματική. Στο πλαίσιο του project, τα οχήματα όχι μόνο βγαίνουν μόνα τους από τη γραμμή συναρμολόγησης, αλλά κινούνται επίσης αυτόνομα στους σταθμούς τελικών δοκιμών και αυτοφορτίζονται πριν σταθμεύσουν έτοιμα για παράδοση στους πελάτες.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της FORD

Το πρόγραμμα E-SELF αποτελεί μέρος μιας σειράς πρωτοβουλιών που διερευνά η Ford καθώς προετοιμάζει το Κέντρο EV της στην Κολωνία της Γερμανίας – με επένδυση ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων – όπου η παραγωγή EV θα ξεκινήσει φέτος.

Στη δοκιμή αυτή διάρκειας δυόμισι ετών, η Ford συνεργάζεται με το Institute of Automotive Engineering του Technische Universität Braunschweig και την Kopernikus Automotive. Το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομίας και Προστασίας του Κλίματος παρείχε χρηματοδότηση ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ.Ford Cars Could Soon Drive Themselves Off the Assembly Line ford cyprus michaels automotive

Το πρόγραμμα E-SELF χρησιμοποιεί την επικοινωνία οχήματος-υποδομής (vehicle-to-infrastructure) για τον έλεγχο και την παρακολούθηση των οχημάτων. Οι αισθητήρες που βρίσκονται γύρω από το εργοστάσιο μπορούν να εντοπίσουν κινδύνους στην πορεία του οχήματος, όπως ένα άτομο ή ένα άλλο αυτοκίνητο, με τα τελευταία να επιβραδύνονται ή να ακινητοποιούνται ανάλογα με τις ανάγκες.

Μόνο οι τελικές δοκιμές μπορεί να περιλαμβάνουν δώδεκα ή περισσότερες διαδρομές μεταξύ διαφορετικών τοποθεσιών πριν τα οχήματα σταθμεύσουν έτοιμα για παραλαβή και παράδοση οδικώς, σιδηροδρομικώς και ακτοπλοϊκώς. Με τη χρήση τεχνολογίας Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ), τα οχήματα θα μπορούν απλά να κινούνται αυτόνομα και να φορτίζονται ώστε να είναι έτοιμα να ξεκινήσουν. Τα παραπάνω ισχύουν για όλα τα οχήματα που είναι εξοπλισμένα με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, σύστημα ηλεκτρονικού ελέγχου ευστάθειας, ηλεκτρικό χειρόφρενο και υποβοήθηση διεύθυνσης. Το μόνο που χρειάζεται επιπλέον είναι μια έξυπνη μονάδα επικοινωνίας για να καταστεί δυνατή η αλληλεπίδραση με την υποδομή.

Δείτε όλα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Κυπριακής αγοράς (Τιμες/Εξοπλισμός) - electric cars cyprus - Σχεδίο Επιχορήγησης για την Αγορά Ηλεκτρικών Οχημάτων

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK