Βραβείο ηλεκτρικής καινοτομίας για τα φορτηγά Mercedes-Benz eActros και GenH2

Τα πιο καινοτόμα φορτηγά του ηλεκτρικού μέλλοντος φέρουν το Ασημένιο Αστέρι. Αυτή είναι η απόφαση της διάσημης κριτικής επιτροπής του «International Truck of the Year» (IToY), η οποία απένειμε το διάσημο βραβείο «2021 Truck Innovation» σε δύο φορτηγά της Mercedes-Benz.

Mercedes-Benz eActros and Mercedes-Benz GeΠρόκειται για τα ηλεκτρικά eActros και το concept με κυψέλες καυσίμου GenH2 Truck. Η κριτική επιτροπή του IToY, που αποτελείται από 25 συντάκτες και δημοσιογράφους αυτοκινήτου, που εκπροσωπούν μεγάλα διεθνή περιοδικά φορτηγών, υπογράμμισε ιδιαίτερα την ολοκληρωμένη προσέγγιση της ηλεκτρικής κινητικότητας βασισμένη σε μια σαφή μακροπρόθεσμη στρατηγική. Το βραβείο παραδόθηκε ψηφιακά στον Martin Daum, πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της Daimler Trucks AG και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Daimler AG..

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όταν μιλούν οι πρωταθλητές… ΑΚΟΥΣ!

Mercedes-Benz eActros and Mercedes-Benz GeΗ Daimler Trucks ήταν ο πρώτος κατασκευαστής παγκοσμίως που παρουσίασε ένα βαρέως τύπου ηλεκτρικό φορτηγό το 2016. Το 2018, έκανε την πρεμιέρα του το πρωτότυπο eActros και ξεκίνησε αμέσως εντατικές δοκιμές. Η σειρά παραγωγής eActros που έχει προγραμματιστεί για το 2021 θα έχει εμβέλεια πάνω από 200 χιλιόμετρα (η έκδοση LongHaul του που θα κυκλοφορήσει το 2024 θα αγγίζει τα 500 χιλιόμετρα). Τον Σεπτέμβριο του 2020, η Daimler Trucks παρουσίασε και το Mercedes-Benz GenH2 Truck, ένα φορτηγό με κυψέλες καυσίμου, με προβλεπόμενη εμβέλεια άνω των 1.000 χιλιομέτρων, για απαιτητικές μεταφορές μεγάλων αποστάσεων. Οι δοκιμές προγραμματίζονται να ξεκινήσουν το 2023 και η έναρξη της σειράς παραγωγής προγραμματίζεται για το δεύτερο μισό αυτής της δεκαετίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της MERCEDES

Mercedes-Benz eActros and Mercedes-Benz GeΣε δηλώσεις του ο Martin Daum τόνισε: «Είμαστε περήφανοι που η διάσημη κριτική επιτροπή του «International Truck of the Year» αναγνώρισε τα φορτηγά με το διάσημο βραβείο καινοτομίας του 2021. Αυτή είναι μια ισχυρή επιβεβαίωση ότι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο με τη στρατηγική μας να εστιάζει σαφώς σε γνήσια ουδέτερες τεχνολογίες CO2 όπως η μπαταρία και οι κυψέλες καυσίμου με βάση το υδρογόνο. Αυτός ο συνδυασμός μας δίνει τη δυνατότητα να προσφέρουμε στους πελάτες μας τις καλύτερες επιλογές, ανάλογα με τις ανάγκες τους.»

Mercedes-Benz eActros and Mercedes-Benz GeΘα πρέπει να αναφέρουμε ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο η Daimler Trucks παρουσίασε την τεχνολογική της στρατηγική για τον εξηλεκτρισμό των οχημάτων της, από την αστική διανομή έως τις διεθνείς μεταφορές μεγάλων αποστάσεων. Με αυτό τον τρόπο επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της ως προς τους στόχους της συμφωνίας για την προστασία του κλίματος του Παρισιού. Ως μέρος αυτής της ολοκληρωμένης προσέγγισης, η Daimler Trucks διαθέτει επίσης για πρώτη φορά τη νέα αρχιτεκτονική πλατφόρμας σε όλο τον κόσμο, το λεγόμενο ePowertrain, το οποίο, μεταξύ άλλων, εκτιμήθηκε ιδιαίτερα από την κριτική επιτροπή.

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK