Το νέο eActros φέρνει την επανάσταση στα ηλεκτρικά φορτηγά

Η Mercedes-Benz Trucks γιόρτασε την παγκόσμια πρεμιέρα του ηλεκτρικού eActros το οποίο αποτελεί το πρώτο ηλεκτρικό φορτηγό που κατασκευάζεται από την Mercedes-Benz Trucks. Η μάρκα ξεκινά μια νέα εποχή, υπογραμμίζοντας τη σαφή επιθυμία της να επιφέρει ουδέτερες σε ρύπους μεταφορές εμπορευμάτων.

Mercedes-Benz eActros world premiere 2021Το βασικό μοντέλο του eActros έχει προγραμματιστεί να μπει σε παραγωγή στο Wörth am Rhein στη Γερμανία από το φθινόπωρο του 2021.  Το eActros θα προσφέρεται με τρεις ή τέσσερις μπαταρίες, καθεμία με ενεργειακή χωρητικότητα περίπου 105 kWh. Η μέγιστη χωρητικότητα μπαταρίας 420 kWh επιτρέπει μια εμβέλειας έως και 400 χιλιόμετρα, με ένα κιβώτιο δυο ταχυτήτων να μεταδίδει την κίνηση στους τροχούς. Το eActros μπορεί να φορτιστεί έως και τα 160 kW. Όταν συνδέεται σε έναν κανονικό σταθμό φόρτισης 400A DC, οι τρεις μπαταρίες χρειάζονται κάτι περισσότερο από μια ώρα για φόρτιση από 20 έως 80% του συνολικού φόρτου.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της MERCEDES

Χρησιμοποιώντας το Multimedia Cockpit Interactive, που διατίθεται στον βασικό εξοπλισμό του eActros, ο οδηγός παραμένει συνεχώς ενημερωμένος για το επίπεδο φόρτισης των μπαταριών και το υπόλοιπο εύρος στις μπαταρίες, καθώς και με την τρέχουσα και μέση κατανάλωση ενέργειας. Επιπλέον, οι διαχειριστές στόλου μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις ψηφιακές λύσεις της πύλης Fleetboard για τον αποτελεσματικό έλεγχο του στόλου τους. Αυτό περιλαμβάνει ένα ανεπτυγμένο σύστημα διαχείρισης φόρτισης για τη δημιουργία προφίλ φόρτισης και ένα ημερολόγιο που περιέχει λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τους χρόνους οδήγησης, τις ώρες λειτουργίας και τα διαλείμματα φόρτισης αλλά και τις τοποθεσίες των σταθμών. Υπάρχει επίσης ένα εργαλείο χαρτογράφησης που δείχνει την τρέχουσα θέση του οχήματος σε πραγματικό χρόνο αλλά και την κατάσταση της μπαταρίας. Επιπλέον, το eActros διατίθεται επίσης με την υπηρεσία Mercedes-Benz Complete – ένα συμβόλαιο υπηρεσιών που περιλαμβάνει το πακέτο All-round Carefree με την εντατική υποστήριξη πελατών μέσω της Mercedes-Benz Uptime. Ως μέρος αυτού, η πλήρως αυτόματη τηλεδιάγνωση παρακολουθεί συνεχώς την κατάσταση των συστημάτων στο φορτηγό σε πραγματικό χρόνο μειώνοντας τις προγραμματισμένες επισκέψεις στο γκαράζ για επιδιορθώσεις.

Mercedes-Benz eActros world premiere 2021Πολλά συστήματα στο eActros διασφαλίζουν υψηλό επίπεδο ασφάλειας όπως τα ειδικά στοιχεία σύγκρουσης που προστατεύουν τις μπαταρίες σε περίπτωση πλευρικής σύγκρουσης, ενώ αισθητήρες που είναι ενσωματωμένοι σε αυτά μπορούν να ανιχνεύσουν μέσα σε κλάσματα ένα σενάριο σύγκρουσης, απομονώνοντας την μπαταρία υψηλού φόρτου αυτόματα από το υπόλοιπο του οχήματος. Επιπλέον, ο οδηγός έχει πάντα τη δυνατότητα να ενεργοποιεί το κλείσιμο του κυκλώματος υψηλού φόρτου ανά πάσα στιγμή από την καμπίνα. Για να διασφαλιστεί ότι το όχημα είναι αντιληπτό για άλλους χρήστες του δρόμου, όπως πεζοί και ποδηλάτες, το eActros διαθέτει στον βασικό του εξοπλισμό ένα εξωτερικό Σύστημα Προειδοποίησης Ακουστικής Οχημάτων (AVAS) ενώ διαθέτει επίσης Sideguard Assist και Active Brake Assist πέμπτης γενιάς με αναγνώριση πεζών.

Στην πρεμιέρα του eActros, ο ο Karin Rådström, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Daimler Truck AG και υπεύθυνος για τη Mercedes-Benz Trucks δήλωσε : «Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι οι μεταφορές εμπορευμάτων είναι μέρος του προβλήματος όσον αφορά την κλιματική αλλαγή. Ταυτόχρονα, μπορούμε και θα είμαστε μέρος της λύσης. Ξεκινάμε με το eActros που έχει καλύψει πάνω από μισό εκατομμύριο χιλιόμετρα σε δημόσιους δρόμους. Το eActros και οι ειδικές υπηρεσίες του είναι ένα μεγάλο βήμα για τη Mercedes-Benz Trucks και για τους πελάτες μας προς τις ουδέτερες σε ρύπους CO2 μεταφορές».

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.