Τα ονειρεμένα αυτοκίνητα της Mercedes-Benz μέσα από 135 χρόνια ιστορίας μάρκας

Τι χαρακτηρίζει ένα αυτοκίνητο της Mercedes-Benz; Ο σχεδιασμός; Ισχυροί κινητήρες η δυναμική οδήγηση ή λάμψη του αστεριού της Mercedes; Η απάντηση είναι ότι όλοι οι παράγοντες είναι σημαντικοί!

Mercedes-Benz 300 SL Roadster (W 198 II).Όλοι διαδραματίζουν επίσης τον ρόλο τους σε διαφορετικά επίπεδα σπουδαιότητας. Για μερικούς, το σπορ κομψό Mercedes-Benz 500 K Special Roadster του 1934 είναι ένα πανίσχυρο ονειρικό αυτοκίνητο της μάρκας. Για άλλους είναι το κομψό 230 E από το 1980 ή η SLS AMG Black Series ή η 300 SL Roadster άλλων δεκαετιών. Ακόμα ένα εμπορικό όχημα της Mercedes-Benz, όπως το Unimog, μπορεί, φυσικά, να είναι ένα ονειρικό αυτοκίνητο για όσους ονειρεύονται έναν συνεργάτη με τη βέλτιστη λειτουργικότητα και την κορυφαία αξιοπιστία.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Τα γρηγορότερα μπροστινοκίνητα στην «Πράσινη Κόλαση»

Mercedes-Benz SLS AMG Coupé Black Series (2012)   Mercedes-Benz SLS AMG Coupé Black Series high-performance sports car (2012)Ο Carl Benz το 1886 έγραψε το τρίτροχο τρακτέρ του για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και εφηύρε το αυτοκίνητο. Ο Gottlieb Daimler χρησιμοποίησε τον βενζινοκινητήρα καθιστώντας τον γρήγορα σαν την βάση για την παγκόσμια κινητικότητα. Ως αποτέλεσμα, τα όνειρα εκπληρώθηκαν και για τους δύο. Οι πρωτοπόροι της τεχνολογίας απέδειξαν, ανεξάρτητα ο ένας από τον άλλον και με διαφορετικούς τρόπους, ότι το όραμα τους για ένα μηχανοκίνητο όχημα δούλεψε. Έζησαν το όνειρό τους για ευέλικτη κινητικότητα χωρίς άλογα μπροστά από το όχημα και βρήκαν πελάτες που τους εντυπωσίαζαν και εμπνεύστηκαν με τα πρώτα προϊόντα τους. Οι νέες και δυναμικές εταιρείες Benz & Cie και Daimler-Motoren-Gesellschaft, οραματιστές στην εποχή τους,  ήταν οι βηματοδότες στην πρώτη γραμμή αυτής της εταιρείας. Δημιούργησαν επιθυμητά προϊόντα και η εξαιρετική τους φήμη εξαπλώθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μοναδικά sports cars που ξεχάστηκαν! Τα θυμάστε;

Ενώ τα πολύ πρώιμα χρόνια χαρακτηρίζονταν ακόμη από τεχνολογική καινοτομία, περίπου στα τέλη του 20ού αιώνα οι πτυχές του σχεδιασμού και των σπορ χαρακτηριστικών γίνονταν όλο και πιο σημαντικά. Ένα αυτοκίνητο δεν πρέπει απλά να λειτουργεί τέλεια, αλλά πρέπει επίσης να φαίνεται καλό και να επιτρέπει γρήγορη και ασφαλισμένη οδήγηση. Ορισμένοι κατασκευαστές προσφέρουν ήδη αυτοκίνητα ως απλά οχήματα διακίνησης. Ωστόσο, από τα πρώτα χρόνια, η Mercedes-Benz και οι προηγούμενες μάρκες της, σε μια αδιάλειπτη σειρά, σχεδίασαν οχήματα που θεωρούνται αληθινά ονειρικά αυτοκίνητα λόγω της απόλυτης τους τελειότητας.

Φυσικά, ο ορισμός ενός ονειρικού αυτοκινήτου δεν μπορεί ποτέ να είναι καθολικός. Είναι πάντα προσωπική και ατομική άποψη για τον καθένα. Ταυτόχρονα, καθίσταται σαφές ότι η τεχνολογία και ο σχεδιασμός δεν μπορούν να διαχωριστούν όταν μιλάμε για ένα ονειρικό αυτοκίνητο. Γιατί εάν ένα όχημα είναι μόνο όμορφο ή εξοπλισμένο με καινοτόμο τεχνολογία, μπορεί να διαδώσει κάποια γοητεία, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις αυτό δεν θα διαρκέσει πολύ χρόνο πέρα από την περίοδο παραγωγής του. Ένα ονειρικό αυτοκίνητο διαρκεί για πάντα. Τι είναι, λοιπόν, αυτό που τελικά αποτελεί μια ονειρική Mercedes-Benz; Πιθανών η αποφασιστική ατομική σχέση μεταξύ του οδηγού και του αυτοκινήτου είναι καθοριστική. Οι εξαιρετικές ιδιότητες του σχεδιασμού, του σπορ χαρακτήρα και της γοητείας εμπνέουν σε πολύ προσωπικό επίπεδο, προκαλούν συναισθήματα και δημιουργούν όνειρα. Είναι η αξία και η δύναμη της Mercedes-Benz να ξυπνήσει αυτά τα έντονα συναισθήματα σε κάθε εποχή.

Αυτή η παράδοση ανήκει στο DNA των ονειρικών αυτοκινήτων της μάρκας από τη Στουτγάρδη.