Στις εκθέσεις της CiC η νέα Mercedes-Benz GLA

MercedesBenz GLA

Mercedes-Benz GLA 2019Η νέα GLA, ολοκληρώνει την τρέχουσα γενιά των Compact SUV της Mercedes-Benz.

Μια κατηγορία η οποία αποτελεί ένα σημαντικό πυλώνα στην γκάμα της γερμανικής εταιρείας αφού μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 6,5 εκατομμύρια πελάτες σε όλο τον κόσμο έχουν επιλέξει ένα SUV της Mercedes-Benz.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της MERCEDES

Mercedes-Benz GLA 2019Ο χαρακτήρας της νέας GLA έχει ενισχυθεί σημαντικά σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο, τόσο από πλευράς σχεδιασμού όσο και τεχνολογίας. Το ύψος του φθάνει τώρα τα 1611 χιλιοστά (1616 με ράγες οροφής) και υπερβαίνει αυτό του προκατόχου του κατά περισσότερο από δέκα εκατοστά. Αντίστοιχα υψηλότερη είναι και η θέση οδήγησης προσφέροντας ταυτόχρονα και περισσότερους χώρους για οδηγό και επιβάτες. Παράλληλα, πλέον τα μοντέλα με την τεχνολογία 4MATIC διαθέτουν πακέτο με υψηλές ικανότητες εκτός δρόμου στο βασικό εξοπλισμό. Αυτό περιλαμβάνει ένα πρόσθετο πρόγραμμα οδήγησης, μια λειτουργία καθοδήγησης καθοδικής οδήγησης και ένδειξη κλήσης οδοστρώματος στην οθόνη πολυμέσων, συνδυασμένο με τους προβολείς MULTIBEAM LED, μια ειδική λειτουργία φωτισμού για οδήγηση εκτός δρόμου.

Mercedes-Benz GLA 2019Το νέο GLA κάνει ένα ακόμη βήμα όσον αφορά την ασφάλεια χάρη στα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης όπως τη λειτουργία ελιγμού στροφής, η λειτουργία ανίχνευσης δρόμου έκτακτης ανάγκης και η λειτουργία προειδοποίησης εξόδου, το Active Brake Assist και πολλά άλλα.

Mercedes-Benz GLA 2019Όσο αφορά τους εσωτερικούς χώρους, υπάρχουν τρεις διαφορετικές εκδόσεις για το σύστημα infotainment: με δυο οθόνες 17.78 cm ή με μια οθόνη 17.78 cm και μια 26 cm και η έκδοση Widescreen με δυο οθόνες 26 cm. Επίσης, στο βασικό πακέτο προσφέρεται το σύστημα MBUX (Mercedes-Benz User Experience).

Η νέα GLA εφοδιάζεται με τους τετρακύλινδρους βενζινοκινητήρες και πετρελαιοκινητήρες του γερμανικού εργοστασίου οι οποίοι εκσυγχρονίστηκαν πλήρως. Σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά, χαρακτηρίζονται από σημαντικά αυξημένες επιδόσεις αλλά και τις μειωμένες εκπομπές ρύπων. Το βασικό μοντέλο στη βενζινοκίνητη γκάμα είναι η GLA 180 με τον κινητήρα των 1,33 λίτρων απόδοσης 136 ίππων. Στη συνέχεια υπάρχουν οι εκδόσεις GLA 200 και GLA 250 απόδοσης 163 και 224 ίππων αντίστοιχα. Ένας δίλιτρος πετρελαιοκινητήρας εφοδιάζει τις εκδόσεις GLA 180d, GLA 200d και GLA 220d με ιπποδύναμη από 116 μέχρι 190 ίππους. Οι εκδόσεις GLA 250, GLA 200d και GLA 220d εφοδιάζονται προαιρετικά και με το σύστημα 4MATIC που στέλνει την ροπή και στους τέσσερεις τροχούς, ανάλογα πάντα με τις ανάγκες του οδηγού ενώ όλες οι εκδόσεις του μοντέλου διαθέτουν αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.