Στην Κύπρο η νέα γενιά της Mercedes-Benz S-Class

Η Mercedes-Benz διαμορφώνει την επόμενη γενιά σύγχρονης κινητικότητας με καινοτομίες που εστιάζουν στον άνθρωπο. Η νέα Mercedes-Benz S-Class επαναπροσδιορίζει την κατηγορία πολυτελών αυτοκινήτων με σωρεία καινοτομιών.

MERCEDES S CLASSΌχι μόνο γίνεται πολύ πιο έξυπνο, αλλά οδηγεί και την εμπειρία μέσα στο αυτοκίνητο σε ένα νέο επίπεδο. Ένα καθόλα εξελιγμένο μοντέλο που εστιάζει στον άνθρωπο ο οποίος είναι σε θέση ζήσει το πολυτελές σεντάν με όλες τις αισθήσεις του.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της MERCEDES

Η πρωτοποριακή τεχνολογία του θέτει νέα πρότυπα ασφάλειας και άνεσης και διευκολύνει την οδήγηση χάρη στις έξυπνες λειτουργίες. Κάθε γενιά του ιστορικού μοντέλου της S-Class έχει θέσει νέα σημεία αναφοράς ασφαλείας στις αντίστοιχες εποχές τους. Οι καινοτόμες τεχνολογίες συχνά έγιναν το νέο πρότυπο, όχι μόνο στη Mercedes-Benz αλλά σε ολόκληρο τον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας.

MERCEDES S CLASSΜε μεγαλύτερες εξωτερικές αλλά και εσωτερικές διαστάσεις, η νέα γενιά της ναυαρχίδας της Mercedes Benz διατηρεί τη σχεδιαστική ταυτότητα του εργοστασίου. Οι ρέουσες γραμμές σε συνδυασμό με ένα δυναμικό και συνάμα επιβλητικό παρουσιαστικό, σίγουρα δεν το αφήνουν να περνά απαρατήρητο. Σε αυτό συμβάλλουν, τόσο η μεγάλη μπροστινή μάσκα και οι αεραγωγοί στον προφυλακτήρα όσο και τα νεύρα στο καπό και στο πλάι του αμαξώματος.

MERCEDES S CLASSΗ νέα αρχιτεκτονική του εσωτερικού χώρου προσφέρει σε οδηγό και επιβάτες ένα ευρύχωρο και συνάμα χαλαρωτικό περιβάλλον. Ο χώρος για τα χέρια του οδηγού έχει αυξηθεί κατά 38 χιλιοστά και έως και 23 χιλιοστά για τους πίσω επιβάτες ενώ ο χώρος του κεφαλιού έχει αυξηθεί έως και 16 χιλιοστά.

Η νέα γενιά Mercedes-Benz User Experience (MBUX) προσφέρει στους οδηγούς και στους επιβάτες καινοτόμες δυνατότητες αλληλεπίδρασης και εξατομίκευσης. ¨Ένα καινοτόμο infotainment που είναι πλέον συνδεδεμένο με μια πληθώρα συστημάτων και δεδομένων αισθητήρων του οχήματος.

Η νέα S-Class θέτει επίσης νέα πρότυπα όσον αφορά την ασφάλεια αφού είναι το πρώτο επιβατικό αυτοκίνητο της σειράς που διαθέτει αερόσακους πίσω καθίσματος για την προστασία των πίσω επιβατών σε περίπτωση μετωπικής σύγκρουσης. Σε συνδυασμό με μια φουσκωτή ζώνη ασφαλείας, η S-Class θέτει έτσι νέα σημεία αναφοράς για την ασφάλεια των επιβατών πίσω καθισμάτων. Παράλληλα, αναβαθμισμένη είναι και η λειτουργίας PRE-SAFE® Impulse Side στη νέα S-Class. Η λειτουργία χρησιμοποιεί αισθητήρες ραντάρ για να εντοπίσει μια επικείμενη πλευρική σύγκρουση και για πρώτη φορά χρησιμοποιεί – εκτός των πλευρικών αερόσακων – και την ανάρτηση E-ACTIVE BODY CONTROL για την εκτροπή της πρόσκρουσης. Αυτό είναι ένα μόνο παράδειγμα στην πορεία προς μια πλήρως ενσωματωμένη έννοια ασφάλειας, στην οποία τα ενεργά και παθητικά συστήματα ασφαλείας συγχωνεύονται.

MERCEDES S CLASSΑυτές και πολλές άλλες καινοτομίες υπογραμμίζουν τον ισχυρισμό της Mercedes-Benz ότι η S-Class είναι το καλύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο. Είναι το πρώτο όχημα παραγωγής που κατασκευάζεται σε μια από τις πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις παραγωγής αυτοκινήτων στον κόσμο, το «Factory 56».

Στην Κυπριακή αγορά η νέα S-Class παρουσιάζεται με μια πλήρη σειρά κινητήρων τριών λίτρων βενζίνης και πετρελαίου. Στη βάση της γκάμας βρίσκεται η έκδοση S350d με 286 ίππους ενώ ακολουθεί η S400d με 330 ίππους. Στην κορυφή ο βενζινοκινητήρας  της S500 με 435 ίππους. Όλοι οι κινητήρες προσφέρονται και στην έκδοση της S-Class με μακρύ μεταξόνιο, με τη διαφορά ότι προστίθεται και ο βενζινοκινητήρας της S450 με 367 ίππους.

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.