Πέντε μοντέλα στην ηλεκτρική γκάμα της Mercedes-Benz

Η Mercedes-Benz, κορυφαία εταιρεία πολυτελών αυτοκινήτων στον κόσμο, συνεχίζει την παρουσίαση αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων εμπλουτίζοντας με αυτό τον τρόπο την οικογένεια των EQ μοντέλων της. Ήδη η ηλεκτρική γκάμα των σαλούν μοντέλων της γερμανικής εταιρείας μετρά πέντε αυτοκίνητα ενώ προετοιμάζει ακόμα περισσότερα στο σύντομο μέλλον.

Κοινό χαρακτηριστικό όλων, πέραν από τους μηδενικούς ρύπους, είναι η αυξημένη ιπποδύναμη, η μεγάλη αυτονομία αλλά και ο κωδικός EQ που χρησιμοποιείται πλέον σε όλα τα ηλεκτρικά μοντέλα της Mercedes-Benz.

MercedesBenz EQA

mercedes eqa cic mercedes cyprus electric car cyprusΣτη βάση της ηλεκτρικής γκάμας της Mercedes βρίσκεται η EQA η οποία, σχεδιαστικά, βασίζεται στη συμβατική GLA. Ξεχωρίζει από την κλειστή γρίλια, τα φωτιστικά σώματα, τις διαφορετικές ζάντες και πολλά άλλα. Το μικρομεσαίο ηλεκτρικό SUV της Mercedes ξεκινά για την Κυπριακή αγορά από τις 55.500 ευρώ και προσφέρεται σε τρεις εκδόσεις (EQA 250, 300 4MATIC και 350 4MATIC) με ίδιο σύνολο 66,5 kWh. Η EQA 250 αποδίδει 190 ίππους με 375 Nm ροπής και συνδυασμένη αυτονομία μέχρι 426 χλμ (WLTP) ενώ οι ίπποι ανεβαίνουν στους 220 (ροπή 390 Nm) στην τετρακίνηση EQA 300 4MATIC. Παράλληλα, η αυτονομία φθάνει μέχρι τα 432 χιλιόμετρα με μια φόρτιση. Η κορυφαία έκδοση EQA 350 4MATIC διαθέτει ίδια αυτονομία αλλά αποδίδει 292 ίππους με 520 Nm ροπής.

MercedesBenz EQB

Mercedes-EQ, EQB 350 4MATIC cic mercedes cyprusH νέα EQB είναι το ηλεκτρικό SUV της Mercedes Benz που μπορεί να φιλοξενήσει έως και επτά επιβάτες στο εσωτερικό του. Παρουσιάζεται στην αγορά με τις εκδόσεις EQB 300 και EQB 350 διαθέτοντας και οι δύο το σύστημα τετρακίνησης 4MATIC της γερμανικής μάρκας. Το μοντέλο διαθέτει από ένα ηλεκτροκινητήρα σε κάθε άξονα, που αντλούν δύναμη από μπαταρία 66,5 kWh με την αυτονομία τους να ανέρχεται μέχρι και τα 419 χιλιόμετρα (WLTP). Η EQB 300 αποδίδει 228 ίππους και 390 Νm ροπής, ενώ η ισχύς της EQB 350 φθάνει τους 292 ίππους και τα 520 Nm ροπής. Η μέγιστη ταχύτητα ορίζεται και για τα δύο μοντέλα στα 160 χλμ./ώρα. Οι δύο έξτρα θέσεις στην τρίτη σειρά (στον προαιρετικό εξοπλισμό) μπορούν να φιλοξενήσουν δύο άτομα με ύψος έως και 1.65.

MercedesBenz EQC

Mercedes-Benz EQC: Elektrische IntelligenzThe Mercedes-Benz EQC: Electric cars Cyprus cic mercedes cyprusΤο Mercedes-Benz EQC ήταν το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της εταιρείας που άρχισε την εμπορική του πορεία σε Ευρώπη και Αμερική. Με εκπληκτική αυτονομία, εκτενείς υποδομές φόρτισης και κορυφαία επίπεδα ασφάλειας, η EQC προσφέρει μια συναρπαστική νέα αίσθηση της ηλεκτρικής οδήγησης. Διατίθεται στην έκδοση 400 4MATIC με κόστος από 67.000 ευρώ. Το πολυτελές compact SUV βασίζεται στα πρότυπα της GLC με απόδοση 408 ίππων και 760 Nm ροπή. Το πλήρες μεταβλητό σύστημα κίνησης 4MATIC all-wheel προσφέρει σταθερότητα στο δρόμο, σε διάφορες επιφάνειες, όπως αρμόζει σε ένα ψηλό αυτοκίνητο. Η αυτονομία σύμφωνα με τις μετρήσεις της εταιρείας κυμαίνεται μεταξύ 428-498 (WLTP).

Mercedes EQE

Mercedes-EQ. EQE 350, Edition 1, AMG Line, mercedes cyprus cicH EQE είναι ένα σπορ σαλούν που προσφέρει όλες τις βασικές λειτουργίες της EQS σε ελαφρώς πιο συμπαγή μορφή. Κατά την κυκλοφορία στην αγορά, η γκάμα του μοντέλου, που αναμένεται σύντομα και στις βιτρίνες της CiC, περιλαμβάνει αρχικά EQE 350 με 288 ίππους ενώ πολύ σύντομα θα προστεθούν και άλλες παραλλαγές που θα αποδίδουν έως και 670 ίππους. Τόσο το EQE 350 με τους 288 ίππους όσο και τα υπόλοιπα μοντέλα που θα παρουσιαστούν αργότερα διαθέτουν ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης (eATS) στον πίσω άξονα ενώ οι νεότερες εκδόσεις με 4MATIC είναι επίσης εξοπλισμένες με eATS στον μπροστινό άξονα. Τα πλεονεκτήματα αυτού του σχεδιασμού περιλαμβάνουν υψηλή πυκνότητα ισχύος, υψηλή απόδοση και υψηλή σταθερότητα ισχύος.

Mercedes Benz EQS

Mercedes EQS - mercedes cyprus electric carsΤο EQS είναι το καινούργιο ηλεκτρικό μέλος της οικογένειας της Mercedes Benz στην executive κατηγορία. Ένα μοντέλο / σταθμός στην ηλεκτρική εξέλιξη του αυτοκινήτου το οποίο είναι βασισμένο σε μια νέα αρχιτεκτονική που του προσφέρει σωρεία καινοτομιών. Το EQS θα επιτρέψει στους πελάτες της executive κατηγορίας να επωφεληθούν πλήρως από όλα τα πλεονεκτήματα μιας ηλεκτρικής αρχιτεκτονικής σε σχέση με το χώρο και το σχεδιασμό. Με εμβέλεια έως και 770 km, το EQS πληροί τις απαιτήσεις για ένα σαλούν του μέλλοντος στην κατηγορία της S-Class ενώ την ίδια στιγμή σπάει και ένα παγκόσμιο ρεκόρ. Αυτό του χαμηλότερου συντελεστή οπισθέλκουσας από όλα τα αυτοκίνητα παραγωγής πολύ φθάνει μόλις τα cd 0,20, κάτι που συμβάλλει σημαντικά στην αυξημένη εμβέλεια του.

Δείτε όλα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Κυπριακής αγοράς (Τιμες/Εξοπλισμός) - electric cars cyprus - Σχεδίο Επιχορήγησης για την Αγορά Ηλεκτρικών Οχημάτων

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.