Παγκόσμια παρουσίαση για την πέμπτη γενιά της Mercedes C-Class

Την πρώτη της εμφάνιση στην αγορά έκανε η νέα γενιά της Mercedes C-Class σε μια διαδικτυακή παρουσίαση του μοντέλου σε ταυτόχρονη μετάδοση παγκοσμίως. Πρόκειται για ένα μοντέλο που κατέχει τον τίτλο του δημοφιλέστερο sedan της εταιρίας με πάνω από 10.5 εκατομμύρια πωλήσεις. Τώρα, η πέμπτη γενιά έρχεται να ανεβάσει για μία ακόμη φορά τον πήχη στην κατηγορία.

Mercedes-Benz C-Class, 2021Σχεδιαστικά το μοντέλο αποπνέει δυναμισμό με τους ίδιους τους σχεδιαστές του να τη χαρακτηρίζουν σαν την πιο σπορτίφ C-Class που κατασκευάστηκε ποτέ. Διατηρώντας την ταυτότητα του γερμανικού εργοστασίου, στη νέα γενιά ξεχωρίζουν οι έντονοι προφυλακτήρες, τα πιο λεπτά φωτιστικά σώματα και οι πολλές νευρώσεις στο αμάξωμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της MERCEDES

Για πρώτη φορά το ένα μέρος των πίσω φωτιστικών σωμάτων βρίσκεται πάνω στο πορτ παγκάζ. Αρκετές βέβαια είναι οι διαφοροποιήσεις στο αμάξωμα ανάλογα την έκδοση εξοπλισμού. Όσον αφορά τις διαστάσεις, η νέα C-Class έχει ελαφρώς μικρότερο ύψος από τον προκάτοχο της και φτάνει τώρα τα 1.438χλστ. Είναι κατά 65χλστ. μεγαλύτερη σε μήκος ενώ πλάτος και μεταξόνιο έχει αυξηθεί κατά 10χλστ. Οι αυξημένες διαστάσεις έχουν άμεσο αντίκτυπο και στους εσωτερικούς χώρους του μοντέλου, τόσο για οδηγό και επιβάτες όσο και για τις αποσκευές.

Mercedes-Benz C-Class, 2021Οι ομοιότητες της με την μεγαλύτερη S-Class είναι περισσότερες στον εσωτερικό χώρο και ιδιαίτερα στη μεγάλη γκάμα τεχνολογιών άνεσης και ασφάλειας που είναι εφοδιασμένη. Διαθέτει την ίδια διάταξη στο ταμπλό, έχοντας τη δεύτερη γενιά του Mercedes-Benz User Experience.

TOP 10: Τα 10 φθηνότερα SUV της Κυπριακής αγοράςΗ οθόνη στο κέντρο του ταμπλό (9.5 ή 11.9 ίντσες) είναι τοποθετημένη κοιτάζοντας τον οδηγό, και όχι σαν συνέχεια του ψηφιακού πίνακα οργάνων (10.25 ή 12.3 ίντσες) όπως στα περισσότερα νέα μοντέλα της Mercedes. Οι οθόνες έχουν τρεις διαφορετικές επιλογές παρουσίασης των στοιχείων τους (DiscreetSportyClassic). Στο πολυτελές και ποιοτικό εσωτερικό ξεχωρίζει το πολυλειτουργικό τιμόνι, ο ambient φωτισμός αλλά και οι ρυθμίσεις των ηλεκτρικών καθισμάτων στις πόρτες. Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι ανάλογα με την έκδοση εξοπλισμού ο αγοραστής μπορεί να επιλέξει από επένδυση στα καθίσματα μέχρι και τρόπο ελέγχου λειτουργίας του αυτοκινήτου.

Mercedes-Benz C-Class, 2021Η γκάμα κινητήρων της νέας Mercedes C-Class αποτελείται από κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου με ήπιο υβριδικό σύστημα. Στη βάση των βενζινοκινητήρων βρίσκεται ο 1.500άρης των 170 ίππων και στη συνέχεια ο δίλιτρος των 258 ίππων. Και οι δύο αποκτούν επιπλέον 20 ίππους από το ηλεκτρικό 48V σύστημα. Στο χώρο των πετρελαιοκινητήρων η γκάμα ξεκινά με την έκδοση 220d με 200 ίππους ενώ 265 αποδίδει η έκδοση 300d. Και εδώ οι κινητήρες αποκτούν +20 ίππους από το υβριδικό σύστημα στη λειτουργία boost). Πολύ σύντομα το γερμανικό εργοστάσιο θα εφοδιάσει το μοντέλο με plug-in υβριδικές εκδόσεις.

Mercedes-Benz C-Class, 2021Η πέμπτη γενιά της Mercedes C-Class αναμένεται στους εκθεσιακούς χώρους της CiC περί τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.