Νέα Mercedes-AMG C 63 S E PERFORMANCE. Η αρχή μιας νέας εποχής

Η νέα Mercedes-AMG C 63 S E PERFORMANCE είναι μια πραγματική επανάσταση στην 55χρονη ιστορία της AMG. Με τεχνογνωσία που προέρχεται κατευθείαν από τη Formula 1™, διαθέτει τεχνολογίες αιχμής από τις πίστες στο δρόμο.

Mercedes-AMG C 63 S E PERFORMANCE mercedes cyprus cicΈνας ηλεκτροκινητήρας δύο ταχυτήτων τοποθετημένος στον πίσω άξονα υποστηρίζει τον turbo κινητήρα 2,0 λίτρων που είναι τοποθετημένος κατά μήκος μπροστά και αποτελεί τον πιο ισχυρό τετρακύλινδρο κινητήρα παραγωγής στον κόσμο. Η παροχή ισχύος και η συσσώρευση ροπής ανταποκρίνονται χωρίς καθυστέρηση. Όπως και στη Formula 1, η ηλεκτρική υποστήριξη του υπερσυμπιεστή (turbo) μηδενίζει τον χρόνο που χρειάζεται για να ανεβάσει την απαιτούμενη πίεση, ενώ ταυτόχρονα η ηλεκτρική κίνηση παρέχει άμεση απόκριση.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της MERCEDES

Το ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης και η μπαταρία υψηλών επιδόσεων με 400 βολτ είναι αποκλειστικές εξελίξεις στην AMG και υπογραμμίζουν την υψηλών προδιαγραφών μηχανική ικανότητα των προγραμματιστών στο Affalterbach. Ακριβώς όπως και στη Formula 1™, η μπαταρία είναι ειδικά σχεδιασμένη για γρήγορη απόδοση ισχύος και διαθέτει αντλία με πρωτοποριακή άμεση ψύξη των κυψελών. Η συνδυασμένη ισχύς του συστήματος φτάνει τους 680 ίππους, ενώ η συνδυασμένη μέγιστη ροπή συστήματος είναι 1020 Nm. Τόσο η έκδοση saloon όσο και η estate επιταχύνουν από στάση στα 100 km/h σε 3,4 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική τους αγγίζει τα 280 km/h (Estate 270 km/h) με το προαιρετικό AMG Driver’s Package) με ηλεκτρονικό περιορισμό.

Mercedes-AMG C 63 S E PERFORMANCE mercedes cyprus cicΟ τετρακύλινδρος κινητήρας, 2 λίτρων, της νέας C 63 S είναι ο πιο δυνατός κινητήρας τέτοιου μεγέθους με απόδοση 476 ίππων και 545 Nm ροπής. Αριθμούς που δεν βρίσκει κάποιος σε άλλο κινητήρα παραγωγής στον κόσμο σε αυτή την κατηγορία.
Άλλα χαρακτηριστικά της νέας σειράς, η οποία λανσάρεται ταυτόχρονα ως saloon και ως estate είναι το πλήρως μεταβλητό σύστημα τετρακίνησης AMG Performance 4MATIC+ (για πρώτη φορά σε ένα C 63) που χρησιμοποιείται για τη μεταφορά της ισχύος κίνησης στο δρόμο και περιλαμβάνει λειτουργία Drift για ακόμα μεγαλύτερη απόλαυση.  Σε αυτό προστίθεται το ενεργό σύστημα διεύθυνσης πίσω άξονα στον βασικό εξοπλισμό, ένα άλλο μοναδικό χαρακτηριστικό σε αυτή την κατηγορία.Mercedes-AMG C 63 S E PERFORMANCE mercedes cyprus cicΣτο εσωτερικό, τα σπορ καθίσματα AMG νέας γενιάς προσθέτουν στην εκλεπτυσμένη εμφάνιση του μοντέλου. Υπάρχουν επίσης πολλές μεμονωμένες επιλογές διαθέσιμες για την εξατομίκευση του εσωτερικού. Τα αποκλειστικά χρώματα και οι διάφορες δερμάτινες επενδύσεις napa με ανάγλυφο έμβλημα AMG στα μπροστινά προσκέφαλα δίνουν έμφαση είτε στη σπορ είτε στην πολυτελή πλευρά του C 63 S. Μπροστά,  το σύστημα infotainment MBUX περιλαμβάνει διάφορες οθόνες και λειτουργίες ειδικά για συστήματα AMG και του υβριδικού συστήματος του αυτοκινήτου.

Η βασική ανάρτηση AMG RIDE CONTROL με χαλύβδινο ελατήριο, με σύστημα προσαρμοζόμενης απόσβεσης, συνδυάζει την έντονη σπορ δυναμική οδική συμπεριφορά με την άνεση σε μεγάλες αποστάσεις που αποτελεί χαρακτηριστικό της μάρκας.

top 10 - Δείτε τα ετοιμοπαράδοτα αυτοκίνητα στην Κύπρο… σήμερα!

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK