Mercedes EQG: Το ηλεκτρικό μέλλον της G-Class

Γεννημένο το 1979 σαν στρατιωτικό όχημα, η Mercedes G-Class είναι ότι πιο ισχυρό και ανθεκτικό υπάρχει στους δρόμους.

Mercedes EQS

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της MERCEDES

Με τον διακριτικό τετράγωνο σχεδιασμό της είναι πλέον μια δύναμη που την κάνει να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό ενώ από το 2018 βρίσκεται στη δεύτερη γενιά του. Μετά από μια ομαλή μετάβαση στη premium κατηγορία, η G-Class πρόκειται να ξεκινήσει μια δεύτερη επανάσταση στο εγγύς μέλλον. Το θρυλικό 4X4 θα υιοθετήσει ένα αμιγώς ηλεκτρικό κινητήρα με την Mercedes Benz να  σκοπεύει να δημιουργήσει ένα εντελώς νέο μοντέλο, το EQG.

Mercedes EQS

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Όταν μιλούν οι πρωταθλητές… ΑΚΟΥΣ!

 

Η Mercedes έχει ήδη κατασκευάσει, τεχνικά, το EQG 4X4², μια ακραία έκδοση του ηλεκτρικού SUV EQC. Εμπνευσμένο από το G-Class 4X4², το EQC 4X4² έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με το G-Class 4X4², συμπεριλαμβανομένης της υψηλής απόστασης από το έδαφος και των ειδικών ελαστικών εκτός δρόμου. Με το EQC 4×4² ως πλατφόρμα τεχνολογίας, η Mercedes-Benz αποδεικνύει ότι η αγάπη για την περιπέτεια μπορεί να συνδυαστεί με τον τρόπο ζωής και τη βιωσιμότητα. Εκτός από τις μεγάλες δυνατότητες και την αξιοπιστία, το μοντέλο συνδυάζει και την αντίστοιχη άνεση που αρμόζει σε μια G-Class.

Mercedes EQSΈνα άλλο χαρακτηριστικό του EQC 4×4² είναι η ηχητική εμπειρία του, καθώς δημιουργεί το δικό του ηχητικό τοπίο. Η ακουστική παραγωγή περιλαμβάνει ήχους που δίνουν στον οδηγό πληροφορίες σχετικά με τις λειτουργίες του συστήματος και τη στάθμευση οχημάτων, καθώς και έναν διαδραστικό, συναισθηματικό ήχο οδήγησης. Το ηχητικό τοπίο επηρεάζεται από διάφορες παραμέτρους όπως η θέση του πεντάλ γκαζιού, η ταχύτητα ή ο ρυθμός ανάκτησης ενέργειας. Η παραγωγή του EQC χρησιμοποιεί την εξωτερική γεννήτρια θορύβου (Acoustic Vehicle Alert System, AVAS) που απαιτείται δια νόμου για την αναπαραγωγή των ήχων.

Το EQC 4×4² είναι ήδη το τρίτο μοντέλο της οικογένειας 4×4² της Mercedes-Benz. Το G 500 4×4² ξεκίνησε να παράγεται από τον Σεπτέμβριο του 2015. Και το 2017, με τη μελέτη E 400 All-Terrain 4×4², η Mercedes-Benz ανέδειξε όλους τους περιορισμούς που βρίσκουν τα SUV σε off-road λειτουργία, μπορώντας έτσι να τους αντιμετωπίσουν με μελλοντικές γενιές.

Mercedes EQSΗ γερμανική μάρκα θα αποδείξει το 2023 με το EQG ότι είναι δυνατό να απολαύσουμε off-road ηλεκτρικά οχήματα. Η Mercedes θα είναι επίσης ένας από τους πρώτους κατασκευαστές που θα ανοίξει ένα νέο τμήμα, αυτό των ηλεκτρικών ακραίων offroaders, με το μελλοντικό EQG να εκμεταλλεύεται όλα τα οφέλη των ηλεκτρικών κινητήρων αλλά off-road.

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.