Mercedes-Benz GLC: Η ελευθερία στην πιο εντυπωσιακή της μορφή

Η ελευθερία στην πιο εντυπωσιακή της μορφή. Αυτή είναι η φράση που χαρακτηρίζει την GLC από το 2015 όταν πρωτοεμφανίστηκε στους δρόμους. Η νέα γενιά της GLC θέλει να συνεχίσει αυτή την παράδοση αλλά και να προσθέσει νέες πτυχές.

Mercedes Benz GLC CoupéΜε τη διακριτική της εμφάνιση, την κουπέ προσθήκη στη γκάμα, τα καινοτόμα συστήματα βοήθειας οδήγησης και μια νέα γκάμα κινητήρων, η GLC προσφέρει τα καλύτερα από τον κόσμο της Mercedes-Benz σε ένα ολοκληρωμένο πακέτο SUV.  Το εσωτερικό συνδυάζει την πολυτέλεια και τη φιλικότητα προς τον χρήστη με έναν ασυμβίβαστο τρόπο: Η ποιότητα κατασκευής βρίσκεται στο συνηθισμένο υψηλό επίπεδο για τη μάρκα και το σύστημα ψυχαγωγίας διαθέτει μεγαλύτερες οθόνες πολυμέσων με οθόνη αφής.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της MERCEDES

Επιπλέον, η τελευταία γενιά του συστήματος πολυμέσων MBUX – Mercedes-Benz User Experience εντυπωσιάζει με τις έξυπνες και ευέλικτες λειτουργικές επιλογές όπως έλεγχο με αφή, αλλά και το βελτιστοποιημένο σύστημα φωνητικού ελέγχου. Τα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης επεκτάθηκαν σημαντικά και συμπληρώθηκαν μεταξύ άλλων με τη λειτουργία προειδοποίησης εξόδου, τη λειτουργία λωρίδας έκτακτης ανάγκης και λειτουργία βοήθειας σε μποτιλιάρισμα. Μια ακόμη καινούργια λειτουργία είναι το Trailer Maneuvering Assist, το οποίο παρέχει βοήθεια σε ελιγμούς σε περίπτωση ρυμούλκησης, ειδικότερα κατά την όπισθεν. Το προαιρετικό πακέτο Driving Assistance περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, και τα συστήματα ασφαλείας Active Distance Assist DISTRONIC, Active Steer Assist (με πολλαπλές βοήθειες) και Active Blind Spot Assist.

Το προαιρετικό σύστημα ελέγχου άνεσης ENERGIZING διασφαλίζει ότι τα διάφορα συστήματα  του οχήματος θα συνδυάζονται με τέτοιο τρόπο ούτως ώστε να δημιουργούν  ένα ευχάριστο περιβάλλον. Αυτό ενσωματώνει φωτισμό, κλιματικό έλεγχο, κατάλληλες επιλογές μουσικής και βίντεο, καθώς και λειτουργία μασάζ, θέρμανση και αερισμό των καθισμάτων.

Mercedes Benz GLC CoupéΜε την ανανέωση του μοντέλου, η GLC είναι για πρώτη φορά εξοπλισμένη με την ανάρτηση DYNAMIC BODY CONTROL με απεριόριστα ρυθμιζόμενους αποσβεστήρες για τον μπροστινό και τον πίσω άξονα. Ανάλογα με την κατάσταση οδήγησης, την ταχύτητα και την κατάσταση του δρόμου, η απόσβεση ελέγχεται ξεχωριστά για κάθε τροχό σε αλληλεπίδραση με τα χαρακτηριστικά του κινητήρα, του κιβωτίου ταχυτήτων και του συστήματος διεύθυνσης. Επιπλέον, η ανάρτηση μπορεί να συνδυαστεί με ένα σπορ σύστημα διεύθυνσης με πιο άμεση σχέση τιμονιού. Λειτουργεί με το διακόπτη DYNAMIC SELECT και προσφέρει τρεις επιλογές λειτουργίας:  Οι «Sport» και «Sport +» προσφέρουν μια πιο σταθερή ρύθμιση των χαρακτηριστικών του αποσβεστήρα, ενώ η λειτουργία «Comfort» παρέχει μια ιδιαίτερα άνετη διαδρομή.

Mercedes Benz GLC CoupéΤην ίδια στιγμή, η νέα GLC προσφέρεται και στην έκδοση Coupé, η οποία δίνει στο μοντέλο μια πιο σπορ εμφάνιση και χαρακτηριστικό σχεδιασμό. Καινοτόμες τεχνολογίες, έξυπνα συστήματα βοήθειας οδήγησης και μια νέα σειρά κινητήρων καθιστούν το Coupé ένα πρότυπο σπορ, ασφάλειας και αποτελεσματικότητας.

Οι Mercedes-Benz GLC και GLC Coupé, προσφέρονται, στην Κυπριακή αγορά, με πέντε διαφορετικούς κινητήρες, με τις εκδόσεις πετρελαίου 200 d (163 ίππους) και 220 d (194 ίππους) να προσφέρονται και με κίνηση στους δύο τροχούς. Οι δυο αυτοί κινητήρες, αλλά και οι υπόλοιποι τρεις, 300 d (245 ίππους), 400 d (339 ίππους) και 300 (βενζίνης, 258 ίππους) προσφέρονται με το σύστημα 4MATIC με κίνηση και στους τέσσερεις τροχούς.

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

 

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.