Mercedes-Benz A-Class: Διπλός χαρακτήρας, διπλή επιτυχία

Η Mercedes-Benz A-Class είναι το μοντέλο που εκπροσωπεί το γερμανικό εργοστάσιο στην premium compact κατηγορία από το 1997 και από τότε διατέθηκαν πάνω από έξι εκατομμύρια αυτοκίνητα σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.

Mercedes-Benz A180 d AMG Line a class cic cyprus mercedes cyprusΉδη βρίσκεται στην τέταρτη της γενιά διαθέτοντας σωρεία καινοτομιών και μια μεγάλη λίστα τεχνολογιών άνεσης, ασφάλειας και συνδεσιμότητας. Ένα μοντέλο που κατάφερε να ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχη κατηγορίας των premium μοντέλων και να πάρει και την πρώτη θέση στις πωλήσεις. Premium εμφάνιση, υψηλή ποιότητα κατασκευής, προχωρημένες τεχνολογίες και μεγάλη γκάμα κινητήρων και αμαξωμάτων καλύπτοντας κάθε ανάγκη του σύγχρονου αγοραστή. Στα ξεχωριστά χαρακτηριστικά της νέας A-Class περιλαμβάνεται το νέο σύστημα πολυμέσων MBUX – Mercedes–Benz User Experience. Πρόκειται για ένα είδος «συναισθηματικής» σύνδεσης ανάμεσα στον οδηγό, το όχημα και τους επιβάτες, καθώς διαθέτει δυνατότητα εκμάθησης μέσω τεχνητής νοημοσύνης. Επιπλέον, ως μέρος της φιλοσοφίας Intelligent Drive συναντάμε στη νέα A-Class ένα εξελιγμένο σύστημα ημι-αυτόνομης οδήγησης το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συγκεκριμένες οδηγικές καταστάσεις και για πρώτη φορά περιλαμβάνεται σε όχημα της κατηγορίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της MERCEDES

Mercedes-Benz A180 d AMG Line a class cic cyprus mercedes cyprusΟ ορισμός της «μοντέρνας πολυτέλειας» επαναπροσδιορίζεται και στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, όπου το «Avant-garde» ταμπλό οργάνων και ο μοντέρνος θάλαμος των επιβατών προσδίδουν μοναδικό στιλ. Επιπλέον, στο ταμπλό ενσωματώνονται δύο οθόνες που μπορούν να δημιουργήσουν ένα εντελώς αυτόνομο σύνολο ευρείας οθόνης.

Mercedes-Benz A180 d AMG Line a class cic cyprus mercedes cyprusΕπίσης, ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στη λειτουργικότητα και την χρηστικότητα, αφού η νέα A-Class προσφέρει καλύτερη περιμετρική ορατότητα, αυξημένους χώρους στο ύψος των ώμων, των χεριών και του κεφαλιού και ο χώρος αποσκευών είναι σημαντικά μεγαλύτερος σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο. Με την παρουσίαση της saloon έκδοσης της A-Class, η Mercedes-Benz μας απέδειξε ότι η δυναμική οδήγηση, η κομψότητα και η αεροδυναμικές γραμμές μπορούν να συνυπάρξουν σε ένα αμάξωμα τριών όγκων σε αυτή την κατηγορία. Το χαμηλό ρύγχος και το μακρύ μεταξόνιο των 2,7 μέτρων προσδίδουν στο αμάξωμα έντονα σπορ αναλογίες αλλά ταυτόχρονα εντυπωσιακούς χώρους για επιβάτες και αποσκευές. Με λίγα λόγια είναι ένα οικογενειακό αυτοκίνητο με εντυπωσιακό και ευρύχωρο εσωτερικό, υψηλό επίπεδο ασφάλειας, ιδιαίτερα αποδοτικούς κινητήρες και κορυφαία.

Mercedes-Benz A180 d AMG Line a class cic cyprus mercedes cyprusΣτον κατάλογο της CiC για την Κυπριακή αγορά, τόσο η hatchback έκδοση όσο και η saloon προσφέρονται με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου από 136 ίππους μέχρι 224 ενώ υπάρχουν εκδόσεις που μπορεί να εφοδιαστούν και με τετρακίνηση. Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η οικογένεια μοντέλων A-Class είναι από τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα που έχει δοκιμάσει ο οργανισμός Euro NCAP μέχρι σήμερα. Τόσο η Hatchback έκδοση όσο και η Saloon βασίζονται πάνω στην ίδια πλατφόρμα και εξοπλίζονται με τα πλέον σύγχρονα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης οδήγησης (Intelligent Drive), πολλά από τα οποία προέρχονται από την S-Class.

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

TOP 10 Όταν οι Γερμανικοί οίκοι έχουν κέφια!

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.