Η Mercedes-Benz παρουσιάζει την τεχνολογικά προηγμένη EQE SUV

Η EQE SUV αποτελεί τη νέα προσθήκη της Mercedes-Benz στη γκάμα των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της. Ένα premium ηλεκτρικό SUV που δείχνει ότι η εταιρεία βαδίζει με σταθερά βήματα στο δρόμο προς ένα εξηλεκτρισμένο μέλλον.

Mercedes EQE SUV - cic mercedes cyprusΤο EQE SUV βασίζεται στην ηλεκτρική πλατφόρμα της Mercedes-EQ και είναι ένα μοντέλο με ιδιαίτερη έμφαση στα δυναμικά χαρακτηριστικά. Με διαστάσεις όπως, μήκος 4.863 – πλάτος 1.940 και ύψος 1.686 χιλιοστά, η EQE SUV προσφέρει τη δυνατότητα απόλυτης εκμετάλλευσης των χώρων ενώ το μεταξόνιο των 3.030 χιλιοστών προσφέρει εξαιρετικούς χώρους για οδηγό και επιβάτες.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της MERCEDES

Επίσης ο χώρος για τις αποσκευές φθάνει τα 520 λίτρα ενώ με την αναδίπλωση των καθισμάτων μπορεί να φτάσει έως και τα 1.685 λίτρα. Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το πενταθέσιο EQE SUV είναι ένας από τα πιο ευρύχωρα μοντέλα της κατηγορίας του διατηρώντας την ταυτότητα της Mercedes-Benz με στοιχεία, τόσο από τη σαλούν έκδοση της EQE όσο και από τη μεγαλύτερη και επιβλητική EQS.

Mercedes EQE SUV - cic mercedes cyprusΔιαθέτει ένα άκρως εντυπωσιακό εσωτερικό χώρο οποίος έχει υποστεί έντονη ψηφιοποίηση, την οποία υπογραμμίζει η προαιρετικά διαθέσιμη Hyperscreen MBUX που ουσιαστικά ενώνει τρεις οθόνες σε μία ενιαία γυάλινη  επιφάνεια που καλύπτει ολόκληρη τη κεντρική κονσόλα. Ολόκληρος ο πίνακας οργάνων είναι μια μεγάλη οθόνη ευρεία οθόνη, που απαρτίζεται  από πολλαπλές οθόνες υψηλής ανάλυσης  η οποίες συγχωνεύονται ομαλά κάτω από ένα γυάλινο κάλυμμα με μήκος άνω των 141 εκατοστών. Περιττή κάθε αναφορά σε επίπεδο εξοπλισμού άνεσης, ασφάλειας και συνδεσιμότητας. Η EQE SUV είναι ένα τεχνολογικά προηγμένο μοντέλο με ότι καλύτερο έχει να παρουσιάσει σήμερα η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία. Επίσης, προσφέρει τη δυνατότητα ενεργοποίησης πρόσθετων λειτουργιών και αναβαθμίσεων μέσω της τεχνολογίας over-the-air, κάτι που σημαίνει ότι και μετά την αγορά, ο ιδιοκτήτης μπορεί να διοαμορφώσει και να προσαρμόσει μέρος του εξοπλισμού μέσω του «Mercedes me Store». Η οθόνη MBUX και το λειτουργικό της σύστημα προσφέρουν εξατομικευμένες προτάσεις για πολλές λειτουργίες infotainment και άνεσης.

Mercedes EQE SUV - cic mercedes cyprusH SUV εκδοχή του γερμανικού αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου, θα διατίθεται με τα ίδια ακριβώς σύνολα που τοποθετούνται στην EQE, με μια δικίνητη και δύο τετρακίνητες εκδόσεις. Αρχικά παρουσιάζονται οι EQE 350+ (κίνηση στους δύο τροχούς) και η 350 4MATIC με 292 ίππους και ροπή 565 και 765 Nm αντίστοιχα, ενώ η κορυφαία EQE 500 4MATIC προσφέρει 408 ίππους και 858 Nm ροπής. Στην κορυφή των επιδόσεων βρίσκεται η  Mercedes–AMG EQE 53 4MATIC SUV με 687 ίππους (0-100 σε 3,5 δευτερόλεπτα) ενώ στη γκάμα υπάρχει και η  Mercedes-AMG EQE 43 4MATIC SUV με 476 ίππους. Η αυτονομία φθάνει τα 480 μέχρι 590 χιλιόμετρα (WLTP) για την έκδοση EQE 350+, 459 έως 558 χλμ. για την τετρακίνητη EQE 350 4MATIC και από 460 έως 547 χλμ. για την κορυφαία EQE 500 4MATIC. Αντίστοιχα, οι εκδόσεις AMG προσφέρουν 431 λεως 488 χιλιόμετρα για την EQE 43 4MATIC και 375 έως 470 για την EQE534MATIC. Η μπαταρία ιόντων λιθίου της EQE, έχει χωρητικότητα 90,6 kWh (net) με την εταιρεία να εγγυάται την απόδοση της μπαταρίας για 10 χρόνια ή 250.000 χιλιόμετρα.

top 10 - Δείτε τα ετοιμοπαράδοτα αυτοκίνητα στην Κύπρο… σήμερα!

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK