Η ανανεωμένη Mercedes Benz E-Class θέτει νέα πρότυπα στην κατηγορία

Με περισσότερα από 14 εκατομμύρια αυτοκίνητα να παραδίδονται σε πελάτες από το 1946, η Mercedes Benz E-Class είναι η πιο πετυχημένη σειρά μοντέλων στην ιστορία της γερμανικής εταιρείας.

Mercedes Benz E-Class (W 213), 2020Θεωρείται από πολλούς ως η “καρδιά της μάρκας”. Με την παρουσία της στην αγορά το 2016, η δέκατη γενιά της E-Class καθόρισε τις τάσεις του μοντέρνου styling με τον καθαρό και συνάμα ελκυστικό σχεδιασμό αλλά και ένα υψηλής ποιότητας εσωτερικό. Παράλληλα, οι πολλές καινοτομίες που εισήγαγε στον τομέα των συστημάτων υποστήριξης της οδήγησης και της άνεσης έφερε στη Mercedes Benz περισσότερες από 1,2 εκατομμύρια πωλήσεις για τη γενιά αυτή. Μόλις πριν λίγες μέρες έκανε τον ντεμπούτο της η ανανεωμένη έκδοση του μοντέλου σε εκδόσεις Saloon και Estate ενώ οι εκδόσεις Coupé και Cabriolet, θα ακολουθήσουν σύντομα.

Mercedes Benz E-Class (W 213), 2020Η ανανεωμένη E-Class διαθέτει την τελευταία γενιά συστημάτων υποστήριξης οδήγησης της Mercedes-Benz. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ένα ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο ενεργητικής ασφάλειας με το μοντέλο να είναι σε θέση να αντιδράσει αν ο οδηγός δεν μπορεί. Ανανεωμένη είναι και η αναγνώριση hands-off, κάτι που βελτιώνει τη φιλικότητα προς το χρήστη όταν οδηγείτε σε ημιαυτόματο τρόπο λειτουργίας. Τα συστήματα της ανανεωμένης E-Class συμπεριλαμβάνουν τα Active Brake Assist, Active Speed Limit Assist, Active Distance Assist DISTRONIC, Active Stop-and-Go Assist, Active Steering Assist, Active Blind Spot Assist, Active Parking και Assist with PARKTRONIC.

Επίσης, η νέα E-Class είναι εξοπλισμένη με την τελευταία γενιά του συστήματος πολυμέσων MBUX (Mercedes-Benz User Experience). Στον βασικό εξοπλισμό, περιλαμβάνει δύο μεγάλες οθόνες 10,25 ιντσών/26cm, οι οποίες είναι τοποθετημένες πλάι-πλάι. Δύο οθόνες 12,3 ιντσών / 31,2 cm είναι προαιρετικά διαθέσιμες. Οι πληροφορίες στο σύμπλεγμα οργάνων και στην οθόνη μέσων είναι ευανάγνωστες στις μεγάλες οθόνες υψηλής ανάλυσης.

Προχωρώντας ακόμη ένα βήμα προς την ηλεκτροδότηση των κινητήρων, η E-Class προσφέρεται με δύο κινητήρες plug-in hybrid. Επιπρόσθετα προσφέρεται με έξι εκδόσεις βενζινοκινητήρων και πετρελαιοκινητήρων με την ιπποδύναμη να κυμαίνεται, ανάμεσα στις εκδόσεις μεταξύ 197-367 ίππων στους βενζινοκινητήρες και 160-330 ίππων στους πετρελαιοκινητήρες.

Mercedes Benz E-Class (W 213), 2020Όλοι οι κινητήρες προσφέρονται με το κιβώτιο ταχυτήτων 9G-TRONIC. Φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείψει και η έκδοση Mercedes-AMG E 53 4MATIC+, με ένα 3.0 λίτρων κινητήρα με δυο συμπιεστές απόδοσης 435 ίππων και 520 Nm ροπής.. Η έκδοση αυτή φέρει επίσης πολλές πινελιές AMG σε όλο το μήκος, πλάτος και εσωτερικά του αυτοκινήτου.

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.