Έξι ηλεκτρικά μοντέλα Mercedes-EQ μέσα στο 2022

Η Mercedes-Benz στοχεύει την ηγετική θέση σε ηλεκτρικούς κινητήρες και λογισμικά οχημάτων, με την συνεπή ηλεκτροδότηση ολόκληρου του χαρτοφυλακίου προϊόντων της να αποτελεί βασικό στοιχείο της στρατηγικής εστίασης «Ambition 2039».

Mercedes Benz EQΚαι αυτό, ως απαραίτητη προϋπόθεση της πορεία της προς την ουδετερότητα εκπομπών CO₂. Το 2022 η γκάμα της εταιρείας θα περιλαμβάνει οκτώ ηλεκτρικά μοντέλα Mercedes-EQ ενώ το παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής της Mercedes-Benz είναι έτοιμο για την «ηλεκτροποίηση» της γκάμας της και ενσωματώνει τα μοντέλα της Mercedes-EQ σε σειριακή παραγωγή στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις της.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της MERCEDES

Mercedes Benz EQΤο EQS, το πρώτο ηλεκτρικό πολυτελές σεντάν από τη Mercedes-Benz, θα ξεκινήσει παραγωγή το πρώτο εξάμηνο του 2021 στο Factory 56 στην τοποθεσία Sindelfingen (Γερμανία). Το EQS είναι το πλήρως μοντέλο που χρησιμοποιεί τη νέα ηλεκτρική αρχιτεκτονική για πολυτελή και ηλεκτρικά οχήματα στην κορυφαία κατηγορία στη Mercedes-Benz.  Με την έναρξη παραγωγής του ηλεκτρικού συμπαγούς SUV EQA στο εργοστάσιο Rastatt (Γερμανία) και την τρέχουσα απόφαση μεταφοράς της παραγωγής EQB στο εργοστάσιο της Ουγγαρίας στο Kecskemét, η εταιρεία κάνει περαιτέρω σημαντικά βήματα για να μετατρέψει την γκάμα προϊόντων της εντελώς ουδέτερη όσο αφορά τις εκπομπές CO₂. Η πορεία της εταιρείας συνεχίζει σταθερά με γνώμονα το «Electric First» στο παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής κινητήρων, όπως επίσης και συστήματα μπαταριών υψηλής απόδοσης που θα κατασκευάζονται και θα συναρμολογούνται εντός του δικτύου παραγωγής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Tα δέκα πιο φθηνά SUV της Κυπριακής αγοράς

Η παραγωγή του EQB θα ξεκινήσει το 2021 σε δύο τοποθεσίες στο παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής Mercedes-Benz Cars: στο εργοστάσιο της Ουγγρικής Mercedes-Benz στο Kecskemét για την παγκόσμια αγορά και στη γερμανική-κινεζική κοινοπραξία BBAC στο Πεκίνο για την τοπική αγορά. Η προετοιμασία των εγκαταστάσεων, συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης των εργαζομένων και των εργασιών ανακαίνισης, είναι ήδη σε εξέλιξη. Το συμπαγές SUV EQB θα είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα παραγωγής από την Ουγγαρία και θα συμπληρώνει το plug-in υβριδικό χαρτοφυλάκιο της εταιρείας που αποτελείται από το CLA και το CLA Shooting Brake..

Επιπλέον, το εργοστάσιο της Mercedes-Benz στη Βρέμη θα ξεκινήσει την παραγωγή του σεντάν EQE το δεύτερο εξάμηνο του 2021, και θα ακολουθήσει λίγο αργότερα το εργοστάσιο του Πεκίνου. Το εργοστάσιο της Mercedes-Benz στην Tuscaloosa (ΗΠΑ) ετοιμάζεται επίσης για την παραγωγή των EQE SUV και EQS SUV το 2022, τα οποία θα παραχθούν στο μέλλον στην ίδια γραμμή με αυτοκίνητα SUV με συμβατικούς και plug-in υβριδικούς κινητήρες.

Mercedes Benz EQΤο ηλεκτρικό χαρτοφυλάκιο της Mercedes-Benz ολοκληρώνει η smart με τρία επιπλέον μοντέλα. Το smart EQ fortwo  και το smart EQ fortwo Cabrio παράγονται στο Hambach της Γαλλίας και το smart EQ forfour στο Novo Mesto της Σλοβενίας.

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.