Δύο παγκόσμιες καινοτομίες ασφάλειας στα φορτηγά Mercedes-Benz Trucks

Η Mercedes-Benz Trucks ήταν πάντα πρωτοπόρος στον τομέα της ασφάλειας οχημάτων.

Mercedes-Benz Actros Πρόκειται για μια εταιρεία που επενδύει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ ετησίως στην έρευνα και ανάπτυξη, για συστήματα βοήθειας του οδηγού στην εργασία τους και αυξάνουν την ασφάλεια για όλους τους χρήστες του δρόμου. Τα πιο πρόσφατα παραδείγματα περιλαμβάνουν το Active Sideguard Assist με αυτόματη λειτουργία πέδησης και το Active Drive Assist 2 με αυτόματη λειτουργία διακοπής έκτακτης ανάγκης, και τα δύο διαθέσιμα από τον Ιούνιο του 2021.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Μοναδικά sports cars που ξεχάστηκαν! Τα θυμάστε;

Mercedes-Benz Actros Για περισσότερη ασφάλεια στο δρόμο, τα συστήματα βοήθειας μπορούν να υποστηρίξουν ενεργά τον οδηγό σε καταστάσεις που αναγνωρίζονται ως επικίνδυνες από τα συστήματα χωρίς να τον απαλλάσσουν από την ευθύνη, είναι ζωτικής σημασίας. Με συστήματα όπως η πέμπτης γενιάς βοηθός πέδησης έκτακτης ανάγκης Active Brake Assist (ABA 5), Sideguard Assist με ανίχνευση πεζών και ποδηλατών, Active Drive Assist για μερικώς αυτοματοποιημένη οδήγηση (SAE επίπεδο 2) καθώς και MirrorCam αντί καθρεπτών, η Mercedes-Benz αύξησε σημαντικά το επίπεδο ασφάλειας των φορτηγών της. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για την τρέχουσα γενιά Actros, καθώς και για ένα μεγάλο μέρος των μοντέλων Arocs που διαθέτουν τα υψηλότερα πρότυπα όλων των σημερινών φορτηγών Mercedes-Benz όσον αφορά την αρχιτεκτονική ασφάλειας και τα εγκατεστημένα συστήματα βοήθειας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα 10 best sellers αυτοκίνητα όλων των εποχών

Active Sideguard Assist με αυτόματη λειτουργία πέδησης

Mercedes-Benz Actros Το να βρίσκεστε στο δρόμο με βαριά φορτηγά μέσα στην κίνηση της πόλης, μερικές φορές σε στενούς δρόμους και σε διασταυρώσεις, είναι μια πρόκληση για πολλούς επαγγελματίες οδηγούς. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για την περιστροφή ελιγμών. Επιπλέον, τα βαρέα φορτηγά με μεγάλα μεταξόνια ή ρυμουλκούμενα στρίβουν συχνά με τρόπο που δεν είναι εύκολα κατανοητός από άλλους οδηγούς, λόγω των μεγάλων και μακριών φορτίων. Το σύστημα Active Sideguard Assist ελέγχει για αυτοκίνητα, ποδηλάτες και πεζούς σε περίπτωση τέτοιας μανούβρας και σταματά αυτόματα το φορτηγό για να αποφευχθεί η σύγκρουση. Το σύστημα αυτό είναι εγκατεστημένο σε πολλά μοντέλα Actros, Arocs και Econic από το 2016.

Active Drive Assist 2 με λειτουργία στάσης έκτακτης ανάγκης

Mercedes-Benz Actros Το Active Drive Assist (ADA) αντιπροσωπεύει επίσης ένα βήμα προόδου όσον αφορά την ασφάλεια και μετατρέπει το νέο Actros σε ένα καθόλα σύγχρονο με μερικώς αυτοματοποιημένη οδήγηση (επίπεδο SAE 2). Κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις υποστηρίζει ενεργά τον οδηγό κατά τη διαμήκη και πλευρική καθοδήγηση του φορτηγού και μπορεί να διατηρήσει αυτόματα την απόσταση από το όχημα μπροστά και να επιταχύνει εάν πληρούνται οι απαραίτητες συνθήκες. Από το 2021 η νέα γενιά, ADA 2 θα μπορεί να σταματάει το φορτηγό, προειδοποιώντας και τους άλλους γύρω του με τα ανάλογα σήματα, αν δεν αντιδράσει έγκαιρα ο οδηγός. Το σύστημα που φρενάρει για το ADA 2 ωστόσο, είναι διαφορετικό από το Active Brake Assist 5, που χρησιμοποιεί ραντάρ και κάμερες εγκατεστημένες στο φορτηγό, για να φρενάρει αυτόματα για να αποφευχθεί η σύγκρουση σε ποιο ψηλές ταχύτητες.

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.