Αριθμός ορόσημο για το εμβληματικό Mercedes-Benz G-Class

Το 500.000ο μοντέλο του θρυλικού Mercedes-Benz G-Class πέρασε τις γραμμές παραγωγής στο εργοστάσιο της μάρκας στο Graz της Αυστρίας. Ένα μοντέλο που θα ήθελε κάθε κατασκευαστής να έχει στη γκάμα του. Κέρδισε σωρεία βραβείων, ιδιαίτερα ως το «καλύτερο εκτός δρόμου όχημα στον κόσμο» και συνεχίζει να γράφει τη δική του ιστορία από το 1979 όταν πρωτοπαρουσιάστηκε. Το G-Class οφείλει την επιτυχία του, κυρίως, στον μοναδικό του σχεδιασμό και τις εντυπωσιακής ικανότητας του σε εκτός δρόμου διαδρομές.

Mercedes-Benz G 500 - G-Class mercedes cyprus cicΤο επετειακό όχημα διαθέτει μια vintage εμφάνιση έχοντας ως πρότυπο το 280 GE του 1996 ενσωματώνοντας στοιχεία σχεδιασμού όπως ο εξωτερικός χρωματισμός, το σχέδιο των καθισμάτων, οι ζάντες με τις πέντε ακτίνες αλλά και τα φλας σε χρώμα πορτοκαλί το καθιστούν ως μοναδικό.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της MERCEDES

Το εσωτερικό του 500.000ου οχήματος εμπνέεται επίσης από το 280 GE. Διαθέτει στοιχεία όπως το καρό ύφασμα στα καθίσματα, τυπικό της εποχής, την επιγραφή “No. 500,000” σε χρώμα πράσινο και πολλές άλλες λεπτομέρειες που το κάνουν να ξεχωρίζειMercedes-Benz G 500 - G-Class mercedes cyprus cic

Το G-Class θα γιορτάζει την επόμενη χρονιά την 45η επέτειο παραγωγής έχοντας πάντα σαν σύνθημα το: «Τεχνολογική ανάπτυξη με αμετάβλητο χαρακτήρα». Η G-Class, μαζί με τα μοντέλα S-Class και E-Class είναι μία από τις μακροβιότερες σειρές μοντέλων επιβατικών αυτοκινήτων στην ιστορία της Mercedes-Benz.

Από το 1979 όταν πρωτοπαρουσιάστηκε, οι αγοραστές είχαν να επιλέξουν ανάμεσα σε τέσσερις κινητήρες από 72 έως 150 ίππους με κοντό ή μακρύ μεταξόνιο. Διαθέσιμη ήταν και κάμπριο έκδοση με κοντό μεταξόνιο. Με το πέρασμα των δεκαετιών, το G-Class έχει εξελιχθεί σε ένα καθόλα σύγχρονο όχημα με τεχνολογία αιχμής όσον αφορά την άνεση, την ασφάλεια, τη συνδεσιμότητα και φυσικά τις εκτός δρόμου δυνατότητες.Mercedes-Benz G 500 - G-Class mercedes cyprus cic

To 2024 θα κάνει την εμφάνιση του στη γκάμα και το αμιγώς ηλεκτρικό G-Class δίπλα στα μοντέλα με κινητήρα εσωτερικής καύσης, κάνοντας ακόμα ένα βήμα προς το μέλλον. Η ηλεκτρική έκδοση θα παραμείνει πιστή στη σχεδιαστική παράδοση του μοντέλου, με τους τέσσερις ηλεκτροκινητήρες να θέτουν νέα πρότυπα και δυνατότητες στις εκτός δρόμου διαδρομές.

TOP 10: Δειτε τα ετοιμοπαραδοτα

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK