25 χρόνια ιστορίας των πετυχημένων SUV της Mercedes

Η G-Class είναι ο ακρογωνιαίος λίθος των οχημάτων εκτός δρόμου της Mercedes Benz και αποτελεί μια κλασσική και σκληροτράχηλη Mercedes, η οποία παράγεται από το 1979.

Mercedes-Benz AAVisionΩστόσο, στις αρχές της δεκαετίας του 90’, η εταιρεία αναγνώρισε επίσης τις δυνατότητες ενός άλλου τμήματος της αγοράς οχημάτων εκτός δρόμου. Αυτή των SUV. Άνετα, σπορ οχήματα για ταξίδια και αναψυχή. Με την παρουσίαση του concept AAVision, η Mercedes-Benz άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο στην επιτυχημένη στρατηγική της παρουσίασης των προϊόντων της. Αυτό έγινε τον Ιανουάριο του 1996 όταν το πρωτότυπο παρουσιάστηκε στο διεθνές Σαλόνι αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ. Πριν από είκοσι πέντε χρόνια, αυτό το αυτοκίνητο αποτελούσε μια ματιά στο μέλλον, καθώς ένα χρόνο αργότερα η M-Class πρώτης γενιάς (W 163) ξεκίνησε να παράγεται. Μια κίνηση που σηματοδότησε την επιτυχημένη είσοδο της μάρκας στην κατηγορία σπορ οχημάτων SUV.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της MERCEDES

Η ευρωπαϊκή πρεμιέρα του AAVision πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο του 1996 στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης. Εκεί ανακοινώθηκε για πρώτη φορά ο κωδικός «M-Class» και αυτό ήταν το όνομα που χρησιμοποιήθηκε όταν το αυτοκίνητο έγινε μέλος της οικογένειας επιβατικών αυτοκινήτων της Mercedes-Benz. Στο Σαλόνι του Ντιτρόιτ της επόμενης χρονιάς αποκαλύφθηκαν τα χαρακτηριστικά του μοντέλου όπως το πλαίσιο, το σύστημα μετάδοσης κίνησης σε όλους τους τροχούς και ο νέος κινητήρας V6 3,2 λίτρων.

Mercedes M- ClassΗ τεράστια προσπάθεια της γερμανικής μάρκας ολοκληρώθηκε το Μάιο του 1997, όταν Mercedes-Benz M-Class έκανε την παγκόσμια παρουσίαση της στο κοινό. Αυτό το SUV συνδύαζε με τον καλύτερο τρόπο την κορυφαία τεχνολογία των επιβατικών αυτοκινήτων με τα χαρακτηριστικά των οχημάτων cross-country, όπως η κίνηση σε όλους τους τροχούς, η υψηλή απόσταση από το έδαφος και ο πλούσιος εσωτερικός χώρος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Tα δέκα πιο φθηνά SUV της Κυπριακής αγοράς

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το εργοστάσιο στην Tuscaloosa της Αλαμπάμα των ΗΠΑ ήταν το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής της Mercedes-Benz εκτός Γερμανίας ενώ το πρώτο μοντέλο που πέρασε τις γραμμές παραγωγής ήταν M-Class ML 320. Η γκάμα του μοντέλου συνέχισε να εξελίσσεται μέχρι το 1997 με την κορυφαία έκδοση ML 55 AMG με απόδοση 347 ίππων. Το εργοστάσιο στην Αλαμπάμα μέχρι σήμερα έχει παραδώσει συνολικά 3.2 εκατομμύρια αυτοκίνητα σε πελάτες της Mercedes-Benz.

Mercedes-Benz GLE, Από το φθινόπωρο του 2015, η οικογένεια μοντέλων μετονομάζεται σε GLE, η οποία εκχωρεί σαφώς το επιτυχημένο SUV στο μοντέλο Mercedes-Benz E-Class. Από την κυκλοφορία της M-Class στην αγορά το 1997, περισσότεροι από δύο εκατομμύρια πελάτες έχουν επιλέξει αυτό το όχημα εκτός δρόμου. Αυτό καθιστά το GLE ως το SUV με τις καλύτερες πωλήσεις στην ιστορία της Mercedes-Benz.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

οι 10 ακριβότεροι πλειστηριασμοί του 2020 Τα 10 φθηνότερα SUV της ΚΚυπριακής αγοράς

 

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.