100 χρόνια γιορτάζει το θρυλικό αστέρι της Mercedes-Benz

Tο θρυλικό σήμα της Mercedes, το τρισδιάστατο αστέρι μέσα στο στεφάνι, αποτελεί το σύμβολο μιας ιστορίας επιτυχίας για την εταιρεία. Μια διαχρονική επιτυχία αφού η Mercedes-Benz μόλις πρόσφατα διατήρησε την κορυφαία θέση της ως η μόνη ευρωπαϊκή μάρκα στην πρώτη δεκάδα των «Καλύτερων παγκόσμιων εμπορικών σημάτων 2021» της Interbrand.

„Best Global Brands 2021“: Mercedes-Benz Cyprus CiC LOGOΗ Mercedes-Benz βρίσκεται στην όγδοη θέση, από το 2018, με την αξία της μάρκας να έχει αυξηθεί κατά 3% στα 50,866 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ σε σύγκριση με το 2020. Με αυτό τον τρόπο η Mercedes-Benz παραμένει η πιο πολύτιμη μάρκα πολυτελών αυτοκινήτων στον κόσμο για έκτη συνεχή χρονιά και η μόνη εταιρεία παραγωγής αυτοκινήτων μέσα στην πρώτη δεκάδα της Interbrand.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της MERCEDES

„Best Global Brands 2021“: Mercedes-Benz Cyprus CiC LOGOΗ συγχώνευση της DMG με την Benz & Cie δημιούργησε την Daimler-Benz AG με τα σήματα τους να συγχωνεύονται το καλοκαίρι του 1926. Από τότε, το αστέρι με τις τρεις ακτίνες της DMG ολοκληρώθηκε με το στεφάνι της Benz, και κοσμεί μέχρι και σήμερα κάθε μοντέλο της Mercedes-Benz.

Η πραγματική ιστορία του αστεριού και του στεφανιού ξεκίνησε το 1899, όταν ο Αυστριακός επιχειρηματίας Emil Jellinek, ο οποίος ζούσε στο Baden κοντά στη Βιέννη, χρησιμοποιούσε το όνομα της κόρης του Mercédès ως ψευδώνυμο για την ομάδα και τον οδηγό του όταν έτρεχαν με οχήματα της DMG. Λίγο αργότερα, το όνομα «Mercedes» δόθηκε στα οχήματα που παρήγγειλε ο Jellinek από την DMG, με το εμπορικό σήμα να καταχωρείται στις 26 Σεπτεμβρίου 1902.

„Best Global Brands 2021“: Mercedes-Benz Cyprus CiC LOGOΜετά από το όνομα, ήρθε και το χαρακτηριστικό σύμβολο. Ο Paul και ο Adolf Daimler, οι γιοι του πρωτοπόρου Gottlieb Daimler, ο οποίος πέθανε τον Μάρτιο του 1900, θυμήθηκαν πώς ο πατέρας τους είχε προσθέσει ένα αστέρι σε μια καρτ ποστάλ που έδειχνε το σπίτι της οικογένειας πριν από πολλά χρόνια. Η DMG ανέλαβε την ιδέα και υπέβαλε αίτηση για την πατέντα του σήματος, μια τρισδιάστατη αναπαράσταση του συμβόλου που σχεδίασε ο ίδιος ο Adolf Daimler. Το αστέρι προοριζόταν να συμβολίσει το όραμα του Gottlieb Daimler για την μηχανολογία «στη γη, στο νερό και στον αέρα». Στις 24 Ιουνίου 1909, η DMG κατοχύρωσε το χαρακτηριστικό αστέρι της Mercedes ως εμπορικό σήμα στο Γερμανικό Αυτοκρατορικό Γραφείο Ευρεσιτεχνιών. Ανεξάρτητα από τα πιο πάνω, η εταιρεία-ανταγωνιστής Benz & Cie κατοχύρωσε την λέξη «Benz» πλαισιωμένη από ένα δάφνινο στεφάνι ως εμπορικό σήμα της στις 6 Αυγούστου 1909. Τον Οκτώβριο του 1910, καταχωρήθηκε στα αρχεία συμβόλων. Το δάφνινο στεφάνι – αντί για τον οδοντωτό τροχό που χρησιμοποιούταν μέχρι τότε – προφανώς προοριζόταν να αναφέρεται στις σημαντικές νίκες της εταιρείας στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

„Best Global Brands 2021“: Mercedes-Benz Cyprus CiC LOGOΣτις 5 Νοεμβρίου του 1921 έγινε η αίτηση της πατέντας από την DMG, η οποία εγκρίθηκε το 1923, και στις 18 Φεβρουαρίου 1925, οι γραφίστες καλέστηκαν να ενώσουν τα δυο σήματα σε ένα, το οποίο παραμένει σχεδόν το ίδιο από τότε.

TOP 10 Τα πέντε καλύτερα αυτοκίνητα με manual κιβώτιο

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.