To 2020 ήταν μια χρονιά γεμάτη επιτυχίες για την Abarth

Το 2020 ήταν μια χρονιά με εξαιρετικές επιδόσεις για την Abarth, η οποία σημείωσε σημαντικές επιτυχίες στα  ράλι, τις πίστες, αλλά και τα εμπορικά αποτελέσματα, χάρη και στις νέες ειδικές εκδόσεις του Abarth 595.

ABARTH RACINGΠαρά τις δυσκολίες λόγω της πανδημίας, η Abarth το 2020, πέτυχε αξιοσημείωτα αποτελέσματα σε εμπορικό επίπεδο. Η διάθεση των δύο νέων ειδικών εκδόσεων περιορισμένης παραγωγής, 595 Scorpioneoro και 595 Monster Energy Yamaha, ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη και συνέβαλε στη σημαντική αύξηση των πωλήσεων της μάρκας, κατά 50% σε σχέση με το 2019, με το 80% των πωλήσεων να πραγματοποιούνται εκτός Ιταλίας.

TOP 10 Τα πέντε καλύτερα αυτοκίνητα με manual κιβώτιο

Μετά την επιτυχημένη περσινή χρονιά, ο «Σκορπιός» είναι έτοιμος να συνεχίσει τη δυναμική του πορεία, εμπλουτίζοντας τη γκάμα του, με εκδόσεις που τονίζουν τις δύο όψεις της μάρκας: το στιλ και τις επιδόσεις. Παράλληλα σταθερή θα είναι και η παρουσία στους αγώνες, με την Abarth να συνεχίζει την εμπλοκή της στα Πρωταθλήματα της Formula 4, αλλά και στα ράλι, μέσω της τεχνικής και τεχνολογικής υποστήριξης των ομάδων με αυτοκίνητα της μάρκας.

Ειδικότερα στην Formula 4, η επιλογή του κινητήρα T-Jet της Abarth που εφοδιάζει και τα μοντέλα παραγωγής της μάρκας, συνεχίζει τη μακρά παράδοση υποστήριξης νέων οδηγών. Η Formula 4 δημιουργήθηκε το 2014 μετά από μια ιδέα του Προέδρου της FIA, κ. Jean Todt, με την Abarth να επιλέγετε ως προμηθευτής κινητήρων.

TOP 10 Όταν οι Γερμανικοί οίκοι έχουν κέφια!Η εξαιρετική αναλογία ισχύος/βάρους, η απόδοση και η αξιοπιστία του συνόλου απόδοσης 160 ίππων της Abarth εξασφάλισε κορυφαίες επιδόσεις στα μονοθέσια, με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 240χλμ./ώρα και την επιτάχυνση από στάση μέχρι τα 100χλμ./ώρα να διαρκεί μόλις 5δλ. Παράλληλα το υψηλό επίπεδο αντοχής και αξιοπιστίας του κινητήρα, συνέβαλαν καθοριστικά ώστε να διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα το κόστος για τους αγωνιζόμενους.

AUTO - ERC - RALLY LIEPAJA 2020Από το 2014 περισσότεροι από 350 νέοι οδηγοί έχουν δοκιμάσει τις δυνάμεις τους στην Formula 4, με αρκετούς από αυτούς να επιτυγχάνουν σημαντικές επιτυχίες, όπως ο Lance Stroll που κατέκτησε το Πρωτάθλημα F4 της Ιταλίας το 2014 και σήμερα βρίσκεται στην Formula 1, αλλά και ο Mick Schumacher-γιος του Παγκόσμιου Πρωταθλητή της Formula 1 Michael Schumacher αγωνίστηκε στην F4 το 2016 και φέτος αναδείχθηκε Παγκόσμιο Πρωταθλητής στην Formula 2. 

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

 

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.