Αποκάλυψη για την Alfa Romeo F1 Team ORLEN C42

Αποκαλύφθηκε η C42, το μονοθέσιο με το οποίο η Alfa Romeo F1 Team ΟRLEN θα συμμετέχει στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1, σε μια χρονιά που σηματοδοτεί μια νέα εποχή για το θεσμό.

Alfa Romeo F1 team ORLEN - C42 - Alfa romeo cyprus formula 1Πρόκειται για το πρώτο μονοθέσιο που κατασκευάζεται στο Hinwil με βάση τους περιορισμούς στο διαθέσιμο προϋπολογισμό που έχουν οι ομάδες στη διάθεσή τους, με βάση τους κανονισμούς που ισχύουν στο φετινό πρωτάθλημα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Ο καλύτερος ήχος κινητήρα που ακούσαμε ποτέ!

Σχεδιασμένη από την ομάδα που ηγείται ο Τεχνικός Διευθυντής, κ. Jan Monchaux, η C42 είναι ένα εντελώς νέο μονοθέσιο το οποίο αξιοποιεί τις δυνατότητες που προσφέρει το νέο αεροδυναμικό πακέτο και οι τροχοί διαμέτρου 18’’ με τα ελαστικά χαμηλού προφίλ. Κίνησης στη C42 δίνει ο νέος κινητήρας της Ferrari, ένα σύνολο σχεδιασμένο για μάχες, με δεδομένο ότι οι νέοι κανονισμοί δίνουν την ευκαιρία για κάτι τέτοιο.

Alfa Romeo F1 team ORLEN - C42 - Alfa romeo cyprus formula 1

Οι χρωματισμοί φέρνουν μνήμες από την πλούσια αγωνιστική ιστορία της Alfa Romeo, αλλά και της Sauber Motorsport, η οποία μπαίνει στην 30η χρονιά συμμετοχής της στην Formula 1. Σχεδιασμένοι από το Centro Stile Alfa Romeo, οι νέοι χρωματισμοί κάνουν άμεσα αναγνωρίσιμο το μονοθέσιο, με μια ιδανική μίξη των δύο βασικών χρωμάτων, του κόκκινου και του λευκού. Η ιστορική γραμματοσειρά της μάρκας θυμίζει το ξεκίνημα της Alfa Romeo στους αγώνες αυτοκινήτου τη δεκαετία του 1920, ενώ το όνομα του πρώτου C-SUV της μάρκας, της Tonale, και το θρυλικό Quadrifoglio (τετράφυλλο τριφύλλι), αποτελούν ακόμα μια σύνδεση της ιστορίας με το παρόν και το μέλλον.

Alfa Romeo F1 team ORLEN - C42 - Alfa romeo cyprus formula 1

Στα χέρια του έμπειρου, Valtteri Bottas και του Zhou Guanyu, του πρώτου οδηγού της Formula 1 από την Κίνα, η C42 είναι έτοιμη να εντυπωσιάσει σε κάθε επίπεδο. Μαζί τους σαν τρίτος οδηγός της Alfa Romeo F1 Team ORLEN θα είναι ο Πολωνός Robert Kubica.

Alfa Romeo F1 team ORLEN - C42 - Alfa romeo cyprus formula 1

Ο Jean Philippe Imparato, CEO της Alfa Romeo δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η φετινή σαιζόν υπόσχεται να είναι η πλέον ανταγωνιστική των τελευταίων ετών. Οι νέοι κανονισμοί, οι νέοι οδηγοί και ένα ολοκαίνουργιο μονοθέσιο αποτελούν την έκφραση της εξέλιξης του σπορ και της ομάδας μας. Στην Alfa Romeo πάντα προσπαθούμε να αξιοποιούμε όλες τις ευκαιρίες που μας δίνονται. Παράλληλα, για την Alfa Romeo, το 2022 αντιπροσωπεύει μια χρονιά «Μεταμόρφωσης». Με την Tonale, η μάρκα κοιτάζει εμπρός στην εποχή της εξηλεκτρισμένης κίνησης και της συνδεσιμότητας, ενώ την ίδια στιγμή παραμένει πιστή στο DNA της που διατηρεί αναλλοίωτο από το 1910. Για αυτό τοποθετήσαμε το όνομα Tonale στο μονοθέσιο μας. Ανυπομονούμε τα κόκκινα φανάρια να γίνουν πράσινα και να ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Formula 1.»

Top 10 - Τα αυτοκίνητα του Ayrton Senna 2

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK