Ξεκίνησε η παραγωγή της αμιγώς ηλεκτρικής BMW iX3

Η πρώτη αμιγώς ηλεκτρική BMW iX3 έφυγε από το εργοστάσιο της κοινοπραξίας BMW Brilliance Automotive (BBA) στις 29 Σεπτεμβρίου.

BMW IX3Ο Franz Decker, επικεφαλής Τεχνολογίας & Παραγωγής της BBA δήλωσε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης: «Ξεκινάμε την παραγωγή της BMW iX3, του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου της μάρκας BMW. Με ένα τέτοιο σύστημα παραγωγής που πληροί τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας, μπορούμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις που έχουν οι πελάτες σε όλο τον κόσμο από ένα πολυτελές αυτοκίνητο».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της BMW

Πρόκειται για ένα επαναστατικό μοντέλο που συνδυάζει οδηγική απόλαυση μηδενικών ρύπων και τις διάσημες σπορ ικανότητες BMW με την άνεση, τη πολυδιάστατη λειτουργικότητα και την ευρυχωρία ενός Sports Activity Vehicle (SAV). Μοντέλο που συνεχίζει αποφασιστικά την υλοποίηση της εταιρικής στρατηγικής NUMBER ONE > NEXT στην κατηγορία των ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Το νέο BMW iX3 ενσαρκώνει επίσης τη στρατηγική φιλοσοφία «Δύναμη της Επιλογής» (Power of Choice) με την οποία ο Όμιλος BMW ικανοποιεί ένα μεγάλο εύρος απαιτήσεων των πελατών και νομοθετικών ρυθμίσεων σε όλο τον κόσμο. Θα είναι επίσης και το πρώτο μοντέλο που θα διατίθεται με υψηλά αποδοτικούς κινητήρες βενζίνης και diesel, plug-in υβριδικό σύστημα και αμιγώς ηλεκτρική κίνηση. 

BMW IX3Παράλληλα με τις ευφυείς μεθόδους παραγωγής και τις προηγμένες τεχνολογίες, το εργοστάσιο της BBA διακρίνεται επίσης για το ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης ποιότητας που εφαρμόζει. Μία ειδική φιλοσοφία ‘μηδενικού ελαττώματος’ διασφαλίζει την κάλυψη των υψηλών απαιτήσεων της αγοράς ηλεκτροκίνησης σε όλο τον κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ:   7 αυτοκίνητα με μηχανή BMW που δεν φανταζόσασταν

BMW IX3Στις εγκαταστάσεις της BBA πραγματοποιούνται ενδελεχείς και αυστηρές δοκιμές ελέγχου ποιότητας, από τη μπαταρία μέχρι το ολοκληρωμένο όχημα, ώστε η BMW iX3 να παρέχει εγγυημένη ασφάλεια. 128 δοκιμές μηχανικών μερών και 994 δοκιμές λειτουργικότητας λογισμικού (software testing) διασφαλίζουν την υψηλή ποιότητα της μπαταρίας σε όλο τον κύκλο ζωής. Επιπλέον, 140 λειτουργικά τεστ αξιολογούν τη συμπεριφορά του οχήματος σε όλα τα πιθανά σενάρια, όπως κατά επιτάχυνση, σε ιδιαίτερες οδικές συνθήκες και κακοτράχαλους δρόμους. Ως αποτέλεσμα, η BMW iX3 είναι κατάλληλη για κάθε είδους δρόμο και πληροί τις υψηλές απαιτήσεις διαφορετικών οδηγικών συνθηκών. Η BBA κατασκευάζει την BMW iX3 στην ίδια γραμμή με την BMW X3, με κινητήρα εσωτερικής καύσης, πετυχαίνοντας έτσι ένα υψηλό επίπεδο απόδοσης και ευελιξίας στην παραγωγή. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλη τη διάρκεια του εγχειρήματος BMW iX3, τα τμήματα έρευνας, προμηθειών και παραγωγής του BMW Group συνεργάστηκαν στενά με τις ομάδες της BBA.

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.