Βραβείο Βιωσιμότητας στα Auto Trader New Car Awards για τη Nissan

Η Nissan ήταν η νικήτρια του Βραβείου Sustainability Initiative (Πρωτοβουλίας Βιωσιμότητας) στα έκτα ετήσια βραβεία Auto Trader New Car. Κάτι που προήλθε από το μεγαλεπήβολο  σχέδιο της να δημιουργήσει ένα βιώσιμο κύκλο παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

NISSAN LEAF Auto Trader Award char pilakokoutas nissan cyprusΜε επίκεντρο το εργοστάσιο της στο Σάντερλαντ, το Nissan EV36Zero θα υπερτροφοδοτήσει την κίνηση της εταιρείας προς την ουδετερότητα του άνθρακα και θα δημιουργήσει λύσεις για οδήγηση με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της NISSAN

Το έργο μετασχηματισμού του εργοστασίου ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2021 με μια αρχική επένδυση 1 δισεκατομμυρίου λιρών από τη Nissan και τους συνεργάτες της Envision AESC (ένα παγκόσμιο παράγοντα στην κορυφαία τεχνολογία μπαταριών) και το Δημοτικό Συμβούλιο του Σάντερλαντ. Αποτελούμενο από τρεις διασυνδεδεμένες πρωτοβουλίες, το Nissan EV36Zero συνδυάζει ηλεκτρικά οχήματα, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και παραγωγή μπαταριών, θέτοντας ένα καθαρό σχέδιο για το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας. Τα σχέδια περιλαμβάνουν την επέκταση ενός υπάρχοντος ηλιακού πάρκου στην τοποθεσία NMUK, το οποίο θα παράγει αρκετή ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές για την κατασκευή κάθε ηλεκτρικού LEAF που πωλείται στην Ευρώπη.QUIZ- Πόσα ξέρεις από BMW m

Ως μέρος του πακέτου, η Nissan θα παράγει επίσης ένα πλήρως ηλεκτρικό crossover νέας γενιάς στο Ηνωμένο Βασίλειο .Υποστηρίζοντας αυτή τη νέα κατανομή μοντέλων, η Envision AESC θα κατασκευάσει το πρώτο Gigafactory του Ηνωμένου Βασιλείου, που θα τροφοδοτείται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την πρωτοποριακή τεχνολογία μπαταριών επόμενης γενιάς.NISSAN LEAF Auto Trader Award char pilakokoutas nissan cyprus

Συγκεντρώνοντας αυτό το οικοσύστημα, το Δημοτικό Συμβούλιο του Σάντερλαντ ηγείται ενός πρώτου στο είδος του έργου που στοχεύει στην παροχή ενός 100% ανανεώσιμων πηγών ηλεκτρικής ενέργειας «Microgrid» εξοικονομώντας 55.000 τόνους άνθρακα ετησίως.

Αυτό το βραβείο έχει σχεδιαστεί από την Auto Trader για να αναγνωρίσει τους κατασκευαστές που έχουν ξεκινήσει μια πρωτοβουλία βιωσιμότητας τον τελευταίο χρόνο, είτε πρόκειται για πρόγραμμα εργαζομένων, νέα εφαρμογή, πρόοδο της μηχανικής ή πρωτοβουλία σε ολόκληρη τη βιομηχανία. Οι συμμετοχές κρίθηκαν από ειδικούς από το Carbon Literacy Project, έναν οργανισμό που περιλαμβάνει ανθρώπους και οργανισμούς από όλους τους τομείς και τα κοινωνικά στρώματα που εργάζονται μαζί για να προωθήσουν την κατανόηση και τη δράση για την κλιματική αλλαγή.

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Petros Soutzis has spent 39 years as a motoring journalist, driven by his passion, dedication, and extensive experience in everything related to cars. As a Cypriot journalist, he is the only representative from his country in the COTY committee (Car of the year). He is also a Vice President and a founding member of the Autobest Association, which elects the European Best Buy Car of the Year. These same qualities have been the cornerstone of autokinito.com.cy, which has become the go-to site for everyone who loves cars, motorsports, or anyone simply interested in purchasing a car in Cyprus.