Το Nissan Leaf είναι συνώνυμο της εξέλιξης της ηλεκτροκίνησης

Το Nissan Leaf ήταν το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που μπήκε σε μαζική παραγωγή, με την έναρξη των πωλήσεων να γίνεται τον Δεκέμβριο του 2010.

Nissan LeafΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της NISSAN

Μέσα σε αυτά τα δέκα χρόνια, το Leaf έγινε συνώνυμο της εξέλιξης της ηλεκτροκίνησης σε ολόκληρο τον κόσμο. Πρόκειται για ένα μοντέλο που έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη εκατοντάδων χιλιάδων πελατών σε όλο τον κόσμο και πρόσφατα γιόρτασε τον μαγικό αριθμό του μισού εκατομμυρίου που κατασκευάστηκαν στο εργοστάσιο της Nissan στο Sunderland της Αγγλίας. Η παρουσία του στην αγορά και συνάμα η εξέλιξη του αυτά τα δέκα χρόνια βοήθησε το κοινό αλλά και τις κυβερνήσεις, να επιτύχουν ένα πιο βιώσιμο μέλλον σε πολλούς τομείς. Με λίγα λόγια, το Leaf πρωτοστάτησε στη θεμελίωση της αγοράς για τα σύγχρονα ηλεκτρικά οχήματα.

Για παράδειγμα, μέσα σε αυτή την περίοδο πολλοί άλλοι κατασκευαστές προχώρησαν στην παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων με τις πωλήσεις τους στην Ευρώπη να έχουν αυξηθεί κατά 132% σε ετήσια βάση με βάση τα στοιχεία ταξινομήσεων από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο του 2020. Από το 2010 οι υποδομές φόρτισης σε δημόσιους χώρους αυξήθηκαν, από 2.379 σημεία στην ΕΕ το 2011, έφτασαν τα 213.367 σήμερα.

Nissan LeafΟι τεχνολογίες που εισήγαγε το Leaf έκαναν τα ηλεκτρικά οχήματα πιο φιλικά στο χρήστη και παράλληλα βελτίωσαν την ασφάλεια αλλά και την απόδοση. Η χωρητικότητα και η εμβέλεια της μπαταρίας του έχει αυξηθεί κατά 160% και 120% αντίστοιχα και σήμερα το μοντέλο προσφέρει περισσότερο από το διπλάσιο της αρχικής ισχύος. Επίσης, εισήγαγε τεχνολογίες όπως το e-Pedal για ανάκτηση ενέργειας κατά την πέδηση αλλά και του Eco-Mode για περισσότερη αυτονομία. Η ηλεκτρική κινητικότητα δημιούργησε νέες υπηρεσίες για τους πελάτες, όπως η ανάπτυξη της εφαρμογής Nissan Charge που επιτρέπει στους ιδιοκτήτες ενός EV να παρακολουθούν την τιμή και την διαθεσιμότητα των σημείων φόρτισης σε πραγματικό χρόνο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα αυτοκίνητα των οδηγών της F1

Από την αρχή της διαδικασίας παραγωγής μέχρι το τέλος του κύκλου ζωής ενός EV, παράγεται έως και 80% λιγότερο CO2 από το αντίστοιχο όχημα με κινητήρα εσωτερικής καύσης, γεγονός που συμβάλλει στην επίτευξη ενός καθαρότερου μέλλοντος. Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το μισό εκατομμύριο Leaf που διατέθηκαν στην αγορά έχουν διανύσει, περίπου, περισσότερα από 14,8 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα καθαρού αέρα από το 2010, οι ιδιοκτήτες LEAF σε όλο τον κόσμο έχουν βοηθήσει στην αποτροπή περισσότερων από 2,4 δισεκατομμυρίων κιλών εκπομπών CO2 στην ατμόσφαιρα.

Nissan LeafΤο Nissan LEAF έχει κερδίσει τα σημαντικότερα βραβεία στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία όπως τα: Car of the Year 2011 στην Ευρώπη, το World Car of the Year 2011 και το Car of the Year στην Ιαπωνία το 2011 και το 2012.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα μοντέλα της Nissan καλέστε στη New Nissan Cyprus, στο Παγκύπριο αριθμό 77777220.

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK