Το Nissan JUKE Hybrid Rally Tribute τιμά τη τις επιτυχίες του θρυλικού 240Ζ

H Nissan για να γιορτάσει τα πενήντα χρόνια από τη συμμετοχή της στο Ράλι Ανατολικής Αφρικής παρουσιάζει το Nissan JUKE Hybrid Rally Tribute. Ένα μοντέλο διαθέτει σχεδιαστικά του στοιχεία από το εμβληματικό 240Z, που αγωνίστηκε με επιτυχία στο ράλι της ερήμου, πριν από μισό αιώνα.

Nissan JUKE Hybrid Rally Tribute char pilakoutas nissan cyprusΕξωτερικά ξεχωρίζουν οι μεγαλύτεροι θόλοι των τροχών που φιλοξενούν τα ειδικής κατασκευής off-road ελαστικά (265/70 R16) και τα προστατευτικά σποϊλερ, ενώ τα πρόσθετα φώτα είναι τοποθετημένα στο καπό και στην οροφή υπογραμμίζουν τον χαρακτήρα του JUKE Rally Tribute. Παράλληλα, το μαύρο καπό  και οι μαύρες ζάντες αποτελούν ένα σχεδιαστικό “φόρος τιμής” στο 240Z του 1971.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της NISSAN

Nissan JUKE Hybrid Rally Tribute char pilakoutas nissan cyprus

Το υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης του JUKE αποτελείται από έναν νέας γενιάς κινητήρα εσωτερικής καύσης της Nissan, τελευταίας τεχνολογίας, ειδικά σχεδιασμένο για χρήση σε εφαρμογή υβριδικού συστήματος μετάδοσης κίνησης. Παράγει 69 kW (94 ίππους) και 148 Nm ροπής. Στο κομμάτι της ηλεκτροκίνησης, η Nissan ενσωμάτωσε τον κύριο ηλεκτροκινητήρα που παράγει 36 kW (49 ίππους) και 205 Nm ροπής, ενώ η Renault τροφοδότησε το σύστημα με τη γεννήτρια υψηλής τάσης 15 kW, τον μετατροπέα και την υδρόψυκτη μπαταρία 1,2 kWh, καθώς και με το εξαιρετικά καινοτόμο κιβώτιο ταχυτήτων. Nissan JUKE Hybrid Rally Tribute char pilakoutas nissan cyprusΤο αποτέλεσμα είναι ένα σύστημα μετάδοσης κίνησης που παρέχει 25% περισσότερη ισχύ από την τρέχουσα έκδοση με τον βενζινοκινητήρα, με μείωση κατανάλωσης καυσίμου έως και 40% στον αστικό κύκλο και έως και 20% στον αντίστοιχο μικτό.

Διαθέτει ένα προηγμένο κιβώτιο ταχυτήτων χαμηλής τριβής που παρέχει βέλτιστη χρήση της ισχύος πρόωσης, είτε αυτή προέρχεται από τον ηλεκτροκινητήρα, είτε από τον βενζινοκινητήρα, είτε και από τους δύο.

Το εσωτερικό του οχήματος  έχει τροποποιηθεί με την τοποθέτηση ενός Roll Cage για  προστασία σε περίπτωση ατυχήματος ενώ τα πίσω καθίσματα έχουν αφαιρεθεί προκειμένου να φιλοξενηθούν οι εφεδρικοί τροχοί και οι ιμάντες των ζωνών ασφαλείας. Στις υπόλοιπες τροποποιήσεις του εσωτερικού περιλαμβάνεται η τοποθέτηση του συστήματος πυρόσβεσης κα ένα σύστημα ενδοεπικοινωνίας μεταξύ οδηγού.Nissan JUKE Hybrid Rally Tribute char pilakoutas nissan cyprus

Για την ιστορία αναφέρουμε ότι το 1971, το θρυλικό 240Z κατέκτησε τη νίκη στο εξαντλητικό Ράλι Σαφάρι της Ανατολικής Αφρικής, με οδηγό τον Edgar Herrmann και συνοδηγό τον Hans Schüller. Το 240Z κινείτο  από έναν εξακύλινδρο κινητήρα 2,4 λίτρων, που αποδίδει 210PS και με κίνηση στους πίσω τροχούς. Το νικηφόρο αυτοκίνητο αναπαλαιώθηκε σε καλή κατάσταση το 2013 και είναι μέρος της συλλογής ιστορικών αυτοκινήτων της Nissan.

QUIZ- Πόσο καλά ξέρεις τα M3 της BMW;

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK