Το νέο BMW Σειρά 2 Coupé ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για τη γερμανική μάρκα

Η BMW ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία των σπορ compact μοντέλων της και θέτει ένα νέο σημείο αναφοράς στην οδηγική απόλαυση στην premium κατηγορία.

BMW 2 Series CoupeΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της BMW

Το νέο BMW Σειρά 2 Coupé ενσαρκώνει τη σπορ υπεροχή με μία αυτοκινητιστική φιλοσοφία που επικεντρώνεται ξεκάθαρα στις δυναμικές επιδόσεις, την αθλητική σχεδίαση, τους ισχυρούς κινητήρες και την προηγμένη τεχνολογία πλαισίου. Στοιχεία που, σε συνδυασμό με την πίσω κίνηση και ένα εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα, προσφέρουν μοναδικά χαρακτηριστικά στην κατηγορία που μόνο η διάσημη οδηγική απόλαυση της BMW μπορεί να φέρει στην αγορά. Με λίγα λόγια, το νέο BMW Σειρά 2 Coupé είναι η μοντέρνα εκδοχή της παραδοσιακής φιλοσοφίας ενός compact δίθυρου μοντέλου υψηλών επιδόσεων που χρονολογείται από το BMW 02.

BMW 2 Series CoupeΧαρακτηριστικές αναλογίες, φαρδιά μετατρόχια, βελτιστοποιημένα αεροδυναμικά χαρακτηριστικά, εξαιρετική ακαμψία αμαξώματος, έξυπνη ελαφριά σχεδίαση, ισορροπημένη κατανομή βάρους 50 : 50 και χαμηλό κέντρο βάρους δημιουργούν την ιδανική βάση για εξαιρετικά σπορ συμπεριφορά.

Το μήκος του είναι αυξημένο κατά 105 mm, πλάτος κατά 64 mm και μεταξόνιο κατά 51 mm συγκριτικά με το προηγούμενο μοντέλο. Αντίθετα, το ύψος θα είναι χαμηλωμένο κατά 28 mm με τα μετατρόχια να είναι μεγαλύτερα κατά 54 mm μπροστά. Ένα ακόμα στοιχείο που την καθιστά ξεχωριστή στην κατηγορία είναι και η προηγμένη τεχνολογία πλαισίου που προέρχεται από το BMW Σειράς 4 και το εξατομικευμένο σετάρισμα.

BMW 2 Series CoupeΜε ένα βελτιωμένο τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα απόδοσης 184 ίππων παρουσιάζεται το BMW 220i Coupé ενώ το BMW 220d Coupé, με τον τετρακύλινδρο κινητήρα diesel αποδίδει 190 ίππους έχοντας στη διάθεση της υπερσυμπίεση δύο σταδίων και ήπια υβριδική τεχνολογία 48V. Η έκδοση 230i Coupé χρησιμοποιεί έναν τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 245 ίππων ενώ στην κορυφή της γκάμας βρίσκεται η έκδοση BMW M240i xDrive Coupé με ένα εξακύλινδρο σε σειρά βενζινοκινητήρα 374 ίππων και τετρακίνηση. Όλοι οι κινητήρες συνδυάζονται με ένα οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic στάνταρ. Προαιρετικά και το οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic Sport (στάνταρ στο BMW M240i xDrive Coupé) με χειριστήρια (shift paddles) στο τιμόνι, και Launch Control για δυναμική εκκίνηση με βέλτιστη ελκτική πρόσφυση και λειτουργία Sprint για στιγμιαία αύξηση της επιτάχυνσης εν κινήσει.

BMW 2 Series CoupeΜια καθαρή αίσθηση σπορ αυτοκινήτου συναντούμε στο εσωτερικό του μοντέλου. Ένας χώρος με οδηγοκεντρικό χαρακτήρα και ένα σύγχρονο πάνελ ελέγχου στην κεντρική κονσόλα με δυνατότητα πλήρως ψηφιακών ενδείξεων. Ξεχωρίζουν τα σπορ καθίσματα και το δερμάτινο τιμόνι ενώ τα καθίσματα M Sport με ενσωματωμένα προσκέφαλα διατίθενται προαιρετικά. Η πολυτέλεια εσωτερικού αποτελεί άλμα προόδου σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο. Με υλικά υψηλής ποιότητας, ακριβής ποιότητα κατασκευής και αποκλειστικά στοιχεία σχεδίασης όπως οι διακοσμητικές λωρίδες, νέες επενδύσεις θυρών και ο εντυπωσιακός κρυφός φωτισμός κάνουν τη διαφορά. Παράλληλα, πίσω υπάρχουν δύο ανεξάρτητα καθίσματα με το χώρο αποσκευών να φθάνει τώρα τα 390 λίτρα.

Αισθητά μεγαλύτερη γκάμα στάνταρ και προαιρετικών συστημάτων  υποστήριξης οδηγού έναντι του προηγούμενου μοντέλου με σωρεία συστημάτων από τη φαρέτρα του γερμανικού εργοστασίου.

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK