Tο BMW Vision iNEXT γίνεται πραγματικότητα από το νέο BMW iX

Ο Όμιλός της BMW Group δίνει μία πρώτη γεύση από το μελλοντικό BMW iX, που θα περάσει τις γραμμές παραγωγής περί τα τέλη της ερχόμενης χρονιάς.

BMW iXΠρόκειται για ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο που προέρχεται από το επαναστατικό concept BMW Vision iNEXT και σήμερα βρίσκεται σε φάση εξέλιξης για μαζική παραγωγή. Το BMW iX είναι το πρώτο μοντέλο που βασίζεται σε ένα νέο, αρθρωτό, επεκτεινόμενο toolkit του μέλλοντος που δημιούργησε το BMW Group, και ενσαρκώνει μία νέα φιλοσοφία σχεδίασης, βιωσιμότητας, οδηγικής απόλαυσης, ευελιξίας και πολυτέλειας.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της BMW

BMW iXΤο BMW iX αξιοποιεί τις τελευταίες καινοτομίες στους τομείς του εξηλεκτρισμού, της αυτοματοποιημένης οδήγησης και της συνδεσιμότητας, ώστε να προσφέρει μία εμπειρία πιο ανθρωποκεντρική από ποτέ. Για το σκοπό αυτό, είναι σχεδιασμένο από μέσα προς τα έξω. Το μοντέλο δημιουργήθηκε με γνώμονα την ποιότητα ζωής και την ευεξία οδηγών και επιβατών. Η καθαρή, μινιμαλιστική, εξωτερική σχεδίαση αποτυπώνει μία νέα μορφή μετακίνησης, προσαρμοσμένης με ακρίβεια στις ανάγκες των επιβατών. Το εσωτερικό περιλαμβάνει καινοτόμες λύσεις για την αξιοποίηση του χρόνου κατά τη διάρκεια του ταξιδιού – προσφέροντας χαλάρωση, ασφάλεια, προστασία και ένα νέο είδος πολυτέλειας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα πέντε καλύτερα αυτοκίνητα με manual κιβώτιο

BMW iXΗ 5η γενιά της τεχνολογίας BMW eDrive – με τους δύο ηλεκτροκινητήρες, τα ηλεκτρονικά ισχύος, την τεχνολογία φόρτισης και τη μπαταρία υψηλής τάσης – εγγυάται εξαιρετική απόδοση. Το κινητήριο σύνολο που φέρει την υπογραφή του BMW Group κατασκευάζεται βιώσιμα, χωρίς τη χρήση κρίσιμων πρώτων υλών, γνωστών και ως σπάνιες γαίες, και σύμφωνα με τους πιο πρόσφατους υπολογισμούς, θα αποδίδει μέγιστη ισχύ πάνω από 370 kW/500 hp, ικανή να επιταχύνει την BMW iX από 0 στα 100 km/h σε λιγότερο από 5,0 δευτερόλεπτα. Την ίδια στιγμή, σαφής στόχος του οχήματος είναι η ελάχιστη δυνατή κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας για την κατηγορία του και συγκεκριμένα κάτω από 21 kWh/100 km σύμφωνα με το πρότυπο WLTP.

BMW iXΗ νέα τεχνολογία φόρτισης του BMW iX επιτρέπει ταχεία φόρτιση με συνεχές ρεύμα (DC) ισχύος έως 200 kW. Με αυτό τον τρόπο, η μπαταρία μπορεί να φορτίζεται από το 10 μέχρι το 80% της συνολικής της χωρητικότητας σε λιγότερο από 40 λεπτά. Πέραν αυτού, η αυτονομία του φτάνει σε εξαιρετικά ψηλά επίπεδα και συγκεκριμένα πάνω από 600 χλμ. Χρειάζονται λιγότερο από 11 ώρες για τη φόρτιση μιας άδειας μπαταρίας υψηλής τάσης στο 100% της χωρητικότητάς της με ισχύ 11 kW από ένα Wallbox.

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.