Τα Renault Clio και Zoe στην κορυφή των Ευρωπαϊκών πωλήσεων

Renault ClioZoe

RENAULT E-TECH and Z.E. rangeΠαρά τις επιπτώσεις της πανδημίας, η Renault βλέπει τα μοντέλα της να κυριαρχούν στις πωλήσεις της Ευρώπης. Tο νέο Renault Clio κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία του ενώ το ηλεκτρικό best seller, ZOE, κατέλαβε την πρώτη θέση στις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων για το πρώτο εξάμηνο του 2020. Την ίδια ώρα η γαλλική εταιρεία κατάφερε να ανέβει στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου των ευρωπαϊκών πωλήσεων, με μερίδιο 10,5% κατά το μήνα Ιούνιο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της RENAULT

Πιο συγκεκριμένα, το νέο Renault Clio, κατά το μήνα Ιούνιο αναδείχθηκε για τρίτη φορά μέσα στη χρονιά σαν το πρώτο αυτοκίνητο σε πωλήσεις στην Ευρώπη, ανεξαρτήτως κατηγορίας. Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι κατά τον ίδιο μήνα, άλλα τρία μοντέλα του Ομίλου βρέθηκαν μέσα στην πρώτη δεκάδα των ευρωπαϊκών πωλήσεων. Πρόκειται για τα Renault Captur (3η θέση), Dacia Sandero (4η θέση), και Dacia Duster (8η θέση).

Το νέο ηλεκτρικό ZOE τρίτης γενιάς, αναδείχθηκε ως το ηλεκτροκίνητο μοντέλο με τις περισσότερες πωλήσεις στην ευρωπαϊκή αγορά, φτάνοντας τις 37.540 μονάδες και σημειώνοντας αύξηση 50% σε σχέση με πέρυσι. Μόνο τον Ιούνιο, το νέο Renault ZOE σημείωσε ρεκόρ πωλήσεων, με 11.000 μονάδες. Επίδοση που επιβεβαιώνει την ηγετική θέση της Renault στην ευρωπαϊκή αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων, καθώς, από το 2010, έχουν πουληθεί πάνω από 300.000 ηλεκτρικά Renault. Αξίζει να σημειώσουμε ότι κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020 οι πωλήσεις των ηλεκτρικών Renault σε παγκόσμιο επίπεδο ήταν αυξημένες κατά 38% σε σχέση με το 2019

Renault CLIOΗ Renault ανακοίνωσε τα αποτελέσματα μόλις λίγες μέρες μετά την παρουσίαση μιας εμπορικής έκδοσης του ηλεκτρικού Zoe, η οποία απευθύνεται στην αγορά αστικών περιοχών. Επίσης, η μάρκα κυκλοφόρησε και τις υβριδικές εκδόσεις E-Tech των μοντέλων Captur και Clio, ενώ ένα ανανεωμένο Megane plug-in υβριδικό θα κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της DACIA

Τα αυτοκίνητα του Ομίλου Renault αντιπροσωπεύονται στην Κύπρο από τον Όμιλο Πηλακούτα, προσφέροντας συναρπαστικές επιλογές από τα κορυφαία μοντέλα των   RENAULT και DACIA. O Όμιλος Πηλακούτα, μέσα από την ιστορική του πορεία και τη δυναμική του ανάπτυξη, έχει δημιουργήσει δεσμούς εμπιστοσύνης με τους πελάτες του.

 

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.