Τα αυτοκίνητα της Renault πρωτοστατούν στην εξέλιξη νέων τεχνολογιών

H ηλεκτρική κινητικότητα εξελίσσεται ραγδαία και οι εταιρείες δεν σταματούν να ψάχνουν καινοτόμες τεχνολογίες που θα κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη. Πρόσφατα, η βρετανική εταιρία Char.gy ξεκίνησε εντατικές δοκιμές για φόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων χωρίς καλώδια ή και εν κινήσει.

RENAULT CAPTUR E-TECH PLUG-IN (HJB PHEV), RENAULT CLIO E-TECH (BJA HEV), RENAULT MEGANE IV ESTATE E-TECH PLUG-IN (KFB PHEV) CHAR PILAKOUTAS CYPRUS RENAULTΤοποθέτησε επαγωγικούς φορτιστές στο οδόστρωμα όπου μπορούν να φορτίσουν ασύρματα ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο εν κινήσει. Παράλληλα, μπορεί να φορτίσει ένα αυτοκίνητο και σε μια θέση στάθμευσης χωρίς ο οδηγός να πρέπει να χρησιμοποιήσει το καλώδιο φόρτισης.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της RENAULT

Για τη δοκιμή αυτού του νέου τρόπου φόρτισης, η εταιρεία επέλεξε τα αυτοκίνητα της Renault και συγκεκριμένα δέκα Renault Zoe. Μια επιλογή που δεν έγινε τυχαία αφού για περισσότερα από 10 χρόνια, η Renault έθεσε την ηλεκτρική κινητικότητα στο επίκεντρο του οράματος της για βιώσιμη κινητικότητα για όλους. Στόχος της εταιρεία είναι να καταστεί η ηλεκτρική εμπειρία και η οδηγική απόλαυση προσιτή σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους. Μια τεχνογνωσία που αποκτήθηκε από τα ηλεκτρικά οχήματα και τη Formula 1 ενώ έχει αποτελέσει αντικείμενο περισσότερων από 150 διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας.

Τα δέκα Renault Zoe είναι ιδιοκτησίας εταιρείας ενοικιάσεων και οι δοκιμές γίνονται στην περιοχή του Buckinghamshire στη Μ. Βρετανία όπου έχει τοποθετηθεί ένας φορτιστής σε χώρο στάθμευσης. Θα ακολουθήσουν δοκιμές και άλλες εννέα τοποθεσίες στην περιοχή αυτή με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας να αναλύονται ήδη από φοιτητές και καθηγητές πανεπιστημίου.RENAULT E-TECH and Z.E. range CHAR PILAKOUTAS RENAULT CYPRUS

Το Renault ZOE 3ης γενιάς παραμένει το No1 σε πωλήσεις ηλεκτρικό επιβατικό της Ευρώπης. Περισσότερα από 84.000 ΖΟΕ έχουν πουληθεί από τις αρχές του έτους μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, δηλαδή σχεδόν διπλάσιος αριθμός από τα αυτοκίνητα που πουλήθηκαν την ίδια περίοδο το 2019.

Η δοκιμή του νέου τρόπου φόρτισης γίνεται με στόλο δέκα Renault Zoe που φέρουν ειδικό κιτ το οποίο μπορεί να φορτίζει την μπαταρία καθώς το αυτοκίνητο βρίσκεται σε κίνηση ή είναι σταθμευμένο.

Στις δοκιμές μετέχει η εταιρεία φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων Char.gy η οποία, μεταξύ άλλων, ανέπτυξε την τεχνολογία pad, η οποία είναι ικανή να φορτίζει ένα αυτοκίνητο καθώς αυτό βρίσκεται σε κίνηση.

Ουσιαστικά οι εταιρείες θέλουν να δώσουν λύση σε όλους όσους θέλουν να έχουν ηλεκτρικό αυτοκίνητο και δεν έχουν μέρος για να το φορτίζουν ή αυτούς που, ενώ το κυκλοφορούν, θέλουν να έχουν την ασφάλεια μιας φορτισμένης μπαταρίας. Επίσης η επιλογή περιλαμβάνει και φόρτιση σε θέσεις πάρκινγκ χωρίς καλώδια φόρτισης, κάτι που σημαίνει ότι δυνητικά δεν είναι επικίνδυνο για άλλους χρήστες του δρόμου ή του πεζοδρομίου.

Η εταιρεία λέει ότι τα πρώτα αποτελέσματα της νέας τεχνολογίας, η οποία λειτουργεί μέσω μιας ηλεκτρικής επαγωγικής βάσης φόρτισης που είναι εγκατεστημένη στο έδαφος, είναι ενθαρρυντικά. Τα μαξιλαράκια- φορτιστές έχουν αναπτυχθεί από το Πανεπιστήμιο του Warwick και από την εξειδικευμένη εταιρεία στην ασύρματη φόρτιση IPT Technology, χρησιμοποιώντας παρόμοια τεχνολογία με αυτήν που σήμερα χρησιμοποιείται για να φορτίζονται ορισμένα ηλεκτρικά λεωφορεία.

oles oi prosfores - όλες οι προσφορές Κυπρος - Cyprus car offers

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK