Στις τρεις κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες της Ευρώπης η Dacia

Η Dacia είναι μια μάρκα που ανταποκρίνεται με τον καλύτερο τρόπο στις πραγματικές ανάγκες των πελατών της, παρουσιάζοντας σύγχρονα μοντέλα στη σωστή τιμή. Μια στρατηγική που την καθιέρωσε στη συνείδηση των αγοραστών και είχε σαν αποτέλεσμα να ανεβάσει την εταιρεία στις τρεις κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες στην Ευρώπη.

DACIA SANDERO STEPWAYΜε αύξηση της τάξης του 3,1% σε σύγκριση με το 2020, οι συνολικές πωλήσεις της DACIA έφτασαν τις 537.095 μονάδες μέσα στο 2021 παρά τα προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία και την κρίση των ημιαγωγών.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της DACIA

Όλα τα πιο πάνω επέφεραν στην Dacia ένα μερίδιο αγοράς στο 3,5%, δηλαδή αύξηση κατά 0,1 μονάδες κατά το 2021. Το σημαντικότερο όμως ήταν το ότι το μερίδιο της μάρκας στην ευρωπαϊκή αγορά στις  λιανικές πωλήσεις επιβατικών αυτοκινήτων έφτασε στο 6,2%. Αυτό την κατατάσσει στην τρίτη θέση από όλες τις μέρες στην Ευρώπη.

Η DACIA πήρε την πρώτη θέση σε πωλήσεις ιδιωτικών οχημάτων σε χώρες όπως η Γαλλία και η Ρουμανία ενώ βρέθηκε στην πρώτη πεντάδα σε εννέα άλλες ευρωπαϊκές αγορές (Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Βέλγιο, Αυστρία, Πολωνία, Τσεχία, Ουγγαρία και Κροατία). Στη Γερμανία, η μάρκα βρέθηκε στην πρώτη δεκάδα των πωλήσεων ενώ διατήρησε την ηγετική της θέση στο Μαρόκο.

DACIA SANDEROΤο DACIA Sandero κατάφερε να φτάσει τις 226.825 πωλήσεις το 2021, με σχεδόν το 90% να επιτυγχάνονται από την τρίτη γενιά του μοντέλου. Το 2021 το Sandero παραμένει ο ηγέτης στην ευρωπαϊκή αγορά για πέμπτη συνεχή χρονιά. Σε ορισμένες χώρες, το Sandero είναι επίσης το αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις, καθιστώντας το ως το δεύτερο όχημα με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη.

DACIA DUSTER II petros soutzis - char pilakoutasΤο DACIA Duster ακολουθεί παρόμοια επιτυχημένη πορεία καθώς παραμένει το SUV με τις μεγαλύτερες πωλήσεις από το 2018, και με 186.001 πωλήσεις το 2021. Ένα μοντέλο που έφτασε τα δύο εκατομμύρια πωλήσεις από την κυκλοφορία του το 2010.

Το 2022 είναι η χρονιά στην οποία η γκάμα της DACIA θα εμπλουτιστεί με νέα μοντέλα σε καινούριες κατηγορίες όπως το 7θέσεο Dacia Jogger. Κάτι που αναμένεται ότι θα αυξήσει ακόμα περισσότερο το ποσοστό της στην Ευρωπαϊκή αγορά.

Τα μοντέλα της DACIA – Sandero, Sandero Stepway και Duster βρίσκονται στους εκθεσιακούς χώρους του Ομίλου Πηλακούτα σε όλες τις πόλεις.

Δείτε όλα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Κυπριακής αγοράς (Τιμες/Εξοπλισμός) - electric cars cyprus - Σχεδίο Επιχορήγησης για την Αγορά Ηλεκτρικών Οχημάτων

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK