«Sheer Driving Pleasure», η ιστορία του σλόγκαν της BMW 

Για πάνω από μισό αιώνα, αυτή η πρόταση είναι συνώνυμη με την εμπειρία οδήγησης ενός BMW.

BMW MODEL RANGEΑλλά πώς δημιουργήθηκε το εμβληματικό αυτό σύνθημα και γιατί είναι πιο σχετικό σήμερα από ποτέ; Οι απαντήσεις αποκαλύπτονται σε αυτό το σύντομο ταξίδι στην ιστορία της BMW.Τρεις λέξεις με αρμονική αναγραφή: ένα ισχυρό σύνθημα μπορεί να είναι τόσο απλό. Από το 1965, ο γερμανικός ισχυρισμός «Freude am Fahren» (απόλυτη απόλαυση οδήγησης) χρησιμοποιείται για διαφημίσεις και σε καμπάνιες στα κοινωνικά μέσα. «Το σλόγκαν δίνει ένα θετικό συναίσθημα. Με την ευχαρίστηση να βρίσκεται στον πυρήνα της μάρκας BMW, κάνουμε ακριβώς αυτό που ισχυριζόμαστε», δηλώνει ο Joachim Blickhäuser, επικεφαλής εταιρικής ταυτότητας και ταυτότητας μάρκας στο BMW Group.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της BMW

Η πρώτη χρήση της «απόλαυσης» εμφανίζεται στα μέσα της δεκαετίας του 1930. Το σήμα της εταιρείας χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά ως σύμβολο αναγνώρισης και διαφοροποίησης το 1917 – πολλά χρόνια πριν ο κατασκευαστής κινητήρων αεροσκαφών BMW παρουσιάζει τα πρώτα οχήματά του στην αγορά.

“Sheer Driving Pleasure” BMWΗ λέξη «Freude», που σημαίνει «χαρά», «διασκέδαση» ή «απόλαυση», εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε διαφημίσεις BMW στα μέσα της δεκαετίας του 1930. Η BMW υιοθέτησε μια λιγότερο συναισθηματική προσέγγιση μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Το 1964, μια διαφήμιση της BMW 1800 τελείωνε με τη φράση: «… aus Freude am Fahren.» (… για απόλυτη οδηγική απόλαυση) και έτσι γεννήθηκε το γνωστό σλόγκαν που υιοθετήθηκε από την BMW το 1965 ως επίσημο σλόγκαν της.

Πριν από αυτό, είχαν χρησιμοποιηθεί πολλές ελεύθερα μεταφρασμένες παραλλαγές του σλόγκαν. Η μόνη εξαίρεση ήταν οι ΗΠΑ, και πιο πρόσφατα το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου η BMW διαφημίζει τα αυτοκίνητά της ως «The Ultimate Driving Machine».

Όμως η ιστορία του σλόγκαν της BMW δεν τελειώνει εδώ. Η χρήση των σλόγκαν στο μάρκετινγκ αλλάζει  καθώς εξελίσσονται οι αντιλήψεις και οι ευαισθησίες των καταναλωτών. «Λαμβάνοντας υπόψη όλες τις ψηφιακές μορφές που έχουμε σήμερα, οι καταναλωτές πρέπει να είναι σε θέση να κατανοήσουν γρήγορα τι θέλουμε να τους κοινοποιήσουμε», λέει ο Blickhäuser (Επικεφαλής εταιρικής ταυτότητας και ταυτότητας μάρκας στο BMW Group). «Έχουμε μια πιο ευέλικτη πολιτική επικοινωνίας τώρα.. «Το Sheer Driving Pleasure περιγράφει την ουσία της μάρκας, η οποία είναι πολύ στιβαρή, ανθεκτική και προσανατολισμένη στο μέλλον. Η ευχαρίστηση ενός ατόμου από το αυτοκίνητό του δεν έχει καμία σχέση με την τεχνολογία οδήγησης. Νομίζω λοιπόν ότι θα παραμείνει εξίσου σχετικό στο μέλλον όπως είναι τώρα».

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.