Πρόγραμμα ‘Second Life’ για αποθήκευση ενέργειας από μπαταρίες του Jaguar I-PACE

Η ομάδα μηχανικών της Jaguar συνεργάστηκε με την Pramac για την ανάπτυξη μιας μονάδας αποθήκευσης ενέργειας μηδενικών εκπομπών που τροφοδοτείται από μπαταρίες δεύτερης ζωής του Jaguar I-PACE, προερχόμενες από πρωτότυπα οχήματα.

Jaguar Pramac Second Life Battery Jaguar Cyprus char pilakoutas aguarΜε την ονομασία Off Grid Battery Energy Storage System (ESS), η τεχνολογία της Pramac – η οποία διαθέτει κυψέλες ιόντων λιθίου από μπαταρίες Jaguar I-PACE δεύτερης ζωής, παρέχει ισχύ μηδενικών εκπομπών όπου η πρόσβαση στην παροχή ρεύματος είναι περιορισμένη ή μη διαθέσιμη. Για να επιδείξει τις δυνατότητές της, η μονάδα βοήθησε την Jaguar TCS Racing να προετοιμαστεί για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ABB FIA Formula E 2022 κατά τη διάρκεια δοκιμών στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ισπανία.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της JAGUAR

Η δοκιμή και η επικύρωση του Off Grid Battery ESS από την Jaguar TCS Racing είναι επίδειξη της κυκλικής μεταφοράς τεχνολογίας από πίστα-σε-δρόμο-σε-πίστα. Οι γνώσεις από την Jaguar TCS Racing έχουν ενημερώσει προηγουμένως μια ενημέρωση λογισμικού over-the-air (SOTA) για πελάτες του I-PACE, η οποία παρείχε αύξηση της εμβέλειας έως και 20 km.

Jaguar Pramac Second Life Battery Jaguar Cyprus char pilakoutas JAGGUAR IPACEΤο κορυφαίο σύστημα ESS έχει χωρητικότητα έως και 125 kWh – αρκετή για να φορτίσει πλήρως το πολυβραβευμένο πλήρως ηλεκτρικό SUV απόδοσης I-PACE της Jaguar ή για να τροφοδοτήσει ένα κανονικό οικογενειακό σπίτι για μια εβδομάδα. Φορτισμένη από ηλιακούς συλλέκτες, η μονάδα είναι μια αυτόνομη λύση που αποτελείται από ένα σύστημα μπαταρίας συνδεδεμένο με έναν αμφίδρομο μετατροπέα και τα σχετικά συστήματα διαχείρισης ελέγχου. Διαθέσιμες για εμπορική ενοικίαση, οι μονάδες είναι εξοπλισμένες με συνδέσεις φόρτισης ηλεκτρικού οχήματος (EV) τύπου 2 με δυναμικό έλεγχο και με ισχύ έως και 22 kW AC για να επιτρέπουν τη φόρτιση ηλεκτρικού οχήματος.

Η εύρεση μιας δεύτερης ζωής για τις μπαταρίες μετά την αφαίρεσή τους από τα οχήματα μπορεί να αποφύγει την πρόωρη ανακύκλωση και να συμβάλει στη δημιουργία ασφαλούς προμήθειας σπάνιων υλικών. Η υπερσύγχρονη μπαταρία ιόντων λιθίου 90 kWh στο Jaguar I-PACE προσφέρει αυτονομία έως και 470 km και με 400 ίππους και 696 Nm άμεσης ροπής επιτρέπει την επιτάχυνση από 0-100 σε μόλις 4,8.Jaguar Cyprus char pilakoutas JAGGUAR IPACE

Αυτή η προηγμένη μηχανική κάνει την μπαταρία I-PACE ιδανική για εφαρμογές δεύτερης ζωής, ακόμη και τρίτης ζωής, σε καταστάσεις χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας, όταν η υγεία της μπαταρίας πέσει κάτω από τις αυστηρές απαιτήσεις ενός ηλεκτρικού οχήματος. Μόλις η μπαταρία φτάσει στο τέλος της χρησιμοποιήσιμης ζωής της, είναι 95 τοις εκατό ανακυκλώσιμη.

top 10 - Δείτε τα ετοιμοπαράδοτα αυτοκίνητα στην Κύπρο… σήμερα!

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK