Πέντε αστέρια στην ασφάλεια για την ηλεκτρική BMW iX

Η αμιγώς ηλεκτρική BMW iX, που πρόσφατα έκανε την εμφάνιση της στους εκθεσιακούς χώρους του Ομίλου Πηλακούτα απέσπασε την ανώτατη βαθμολογία των πέντε αστεριών κατά τις τελευταίες δοκιμές του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Αξιολόγησης Νέων Αυτοκινήτων  (Euro NCAP).

BMW iX - bmw cyprus char pilakoutasΟι ειδικοί του οργανισμού απέδειξαν μετά από δοκιμές ότι το επαναστατικό γερμανικό μοντέλο λειτουργεί με το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας αφού η νέα τεχνολογική ναυαρχίδα του BMW Group εντυπωσίασε, αφενός με την εξαιρετική προστασία των επιβατών, αφετέρου με τα προηγμένα συστήματα υποστήριξης που είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά στην πρόληψη των ατυχημάτων.

BMW iX - bmw cyprus char pilakoutasH ηλεκτρική BMW iX κέρδισε πέντε αστέρια σε όλες τις κατηγορίες του Euro NCAP crash test. Στην αξιολόγηση προστασίας ενηλίκων επιβατών, οι δοκιμαστές υπογράμμισαν μεταξύ άλλων την αποτελεσματικότητα του νέου διαδραστικού αερόσακου ανάμεσα στα καθίσματα οδηγού και συνοδηγού, που παρέχει πρόσθετη προστασία από τραυματισμούς σε περίπτωση πλευρικής σύγκρουσης. Η ασφάλεια των παιδιών στα πίσω καθίσματα της BMW iX απέσπασε επίσης το υψηλότερο σκορ στις εμπρόσθιες και πλευρικές συγκρούσεις.

BMW iX Crash Test EuroNCAP BMW iX - bmw cyprus char pilakoutasΑπό την άλλη, η ολοκληρωμένη φιλοσοφία ασφάλειας της BMW iX εξασφαλίζει τα υψηλότερα επίπεδα προστασίας επιβατών. Εκτός από τα άριστα συντονισμένα συστήματα συγκράτησης, αυτή περιλαμβάνει εξαιρετικά ανθεκτικές δομές στήριξης και ζώνες ελεγχόμενης παραμόρφωσης που απορροφούν την ενέργεια μιας σύγκρουσης διαφυλάττοντας την ακεραιότητα της καμπίνας επιβατών. Άλλα στάνταρ χαρακτηριστικά της BMW iX περιλαμβάνουν σύστημα ανίχνευσης κόπωσης οδηγού (attention assistant), προειδοποίηση παρέκκλισης από τη λωρίδα κυκλοφορίας (lane departure warning) και αναγνώριση του ορίου ταχύτητας (speed limit recognition), τα οποία αξιολογήθηκαν πολύ θετικά στο Euro NCAP crash test. Το πακέτο Driving Assistant Professional προσφέρεται προαιρετικά και περιλαμβάνει επίσης steering και lane guidance assistance.

Το BMW iX διατίθεται στην αγορά σε δύο εκδόσεις. Η πρώτη έκδοση BMW iX xDrive40 αποδίδει 240 kW/300 hp και 630 Nm ροπής με την αυτονομία της υπερβαίνει τα 400 km. Αντίθετα, η BMW iX xDrive50 αποδίδει 500 ίππους με 765 Nm ροπής προσφέροντας αυτονομία της τάξης των 600 χλμ.

oles oi prosfores - όλες οι προσφορές Κυπρος - Cyprus car offers

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.