Ο Όμιλος BMW είναι η πιο βιώσιμη εταιρεία αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο

Ο Όμιλος BMW κατατάσσεται ως η πιο βιώσιμη εταιρεία αυτοκινήτων στον κόσμο και είναι ο μοναδικός κατασκευαστής που συγκαταλέγεται σταθερά ανάμεσα στους ηγέτες της βιομηχανίας.

BMW GROUPΠοιο συγκεκριμένα, ο γερμανικός Όμιλος επικράτησε στην κατηγορία ‘Αυτοκίνητα’ σύμφωνα με την πρόσφατη κατάταξη που δημοσίευσε η S&P Dow Jones Indices για το Δείκτη Βιωσιμότητας Dow Jones Sustainability (DJSI), συγκεντρώνοντας 80 βαθμούς με άριστα το 100.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Ποια είναι τα 20 καλύτερα αυτοκίνητα της δεκαετίας

Συνολικά 39 εταιρείες από το χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας αξιολογήθηκαν το 2020. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το BMW Group έχει βελτιωθεί και στους τρεις τομείς αξιολόγησης (Διακυβέρνηση & Οικονομικά, Περιβάλλον, Κοινωνική διάσταση).

BMW GROUPΜια σημαντική διάκριση που αντανακλά τις συνεχείς βελτιώσεις που εφαρμόζει η εταιρεία τα τελευταία χρόνια. Για παράδειγμα, σε όλο το δίκτυο παραγωγής του, το BMW Group έχει μειώσει την κατανάλωση ενέργειας ανά παραγόμενο όχημα κατά 40% και τις εκπομπές CO2 κατά 70% περίπου από το 2006. Όλες οι εγκαταστάσεις παραγωγής προμηθεύονται ηλεκτρική ενέργεια αποκλειστικά και μόνο από ανανεώσιμες πηγές. Επίσης, ο Όμιλος BMW μείωσε τις εκπομπές CO2 από τα νέα του οχήματα που πωλούνται στην Ευρώπη κατά περίπου 42% το διάστημα 1995 – 2019. Η εταιρεία έχει καθιερώσει συστηματικά υψηλά περιβαλλοντικά και κοινωνικά πρότυπα στη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας της και είναι πρωτοπόρος σε αυτό τον τομέα.

Κατά την παρουσίαση της νέας στρατηγικής κατεύθυνσης της εταιρείας για τη βιωσιμότητα τον Ιούλιο, η εταιρεία θέτει σαφείς στόχους για τη μείωση του διοξειδίου του άνθρακα μέχρι το 2030. Το νέο στοιχείο είναι ότι αυτοί οι στόχοι επεκτείνονται για πρώτη φορά σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής των προϊόντων: από την εφοδιαστική αλυσίδα μέχρι την παραγωγή και το τέλος της φάσης χρήσης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Quiz: Πόσο καλά ξέρεις τα M3 της BMW;

BMW GROUPΣτόχος είναι η μείωση των εκπομπών CO2 ανά όχημα τουλάχιστον κατά ένα τρίτο, σε όλο το φάσμα. Για ένα στόλο περίπου 2,5 εκατομμυρίων οχημάτων, σύμφωνα με την παραγωγή του Ομίλου το 2019, αυτό θα αντιστοιχεί σε μείωση μεγαλύτερη των 40 εκατ. τόνων CO2 σε όλο τον κύκλο ζωής τους, μέχρι το 2030. Αυτό θα επιτευχθεί με τη μαζική επέκταση της ηλεκτροκίνησης. Σε δέκα χρόνια, θα υπάρχουν πάνω από επτά εκατομμύρια ηλεκτροκίνητα οχήματα του BMW Group στους δρόμους – από τα οποία τα δύο τρίτα θα διαθέτουν αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης.

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.