Ο Όμιλος BMW διπλασιάζει τις πωλήσεις των ηλεκτρικών του οχημάτων

Ο Όμιλος BMW υπερδιπλασίασε τις πωλήσεις των ηλεκτρικών του οχημάτων τους πρώτους εννέα μήνες του 2022 διαθέτοντας συνολικά 128.196 αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα BMW και MINI συγκριτικά με την ίδια περσινή περίοδο (+114,8%). Με αυτό τον τρόπο, η εταιρεία κατάφερε να μεταφράσει το έντονο ενδιαφέρον για τα αμιγώς ηλεκτρικά προϊόντα της σε ισχυρή ανάπτυξη.

bmw ix1 char pilakoutas bmw cyprus electric carsΠαράλληλα, την περίοδο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου, η εταιρεία παρέδωσε συνολικά 1.747.889 οχήματα BMW, MINI και Rolls-Royce στους πελάτες της. Μαζί με την BMW iX3, οι δύο ναυαρχίδες καινοτομίας της εταιρείας, η BMW i4 και η BMW iX, συνεχίζουν να ηγούνται των πωλήσεων, με ιδιαίτερα ισχυρές νέες παραγγελίες. Πρόσθετη δυναμική θα προέλθει από τα δύο πιο πρόσφατα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της BMW, την BMW i7 και την BMW iX1.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της BMW

Και τα δύο μοντέλα λαμβάνουν πολύ θετικά σχόλια από τους πελάτες. Το αμιγώς ηλεκτρικό MINI Cooper SE σημειώνει επίσης ισχυρή ανάπτυξη και αποτελεί ένα σημαντικό πυλώνα στη γκάμα των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων του BMW Group. Ως εκ τούτου, η εταιρεία βρίσκεται σε τροχιά διπλασιασμού των πωλήσεων των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της για το 2022.

BMW iX3Το 2023 θα φέρει περισσότερα μοντέλα συμπεριλαμβανομένης της BMW i5 και της αμιγώς ηλεκτρικής Rolls-Royce Spectre, που θα γιορτάσει την παγκόσμια πρεμιέρα της τον Οκτώβριο. Με αυτή τη δυναμική και την αναπτυσσόμενη γκάμα προϊόντων ο Όμιλος BMW σκοπεύει να έχει πάνω από δύο εκατομμύρια αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα στους δρόμους μέχρι το τέλος του 2025.

MINI Cooper SE - char pilakoutas - MINI cyprus - electric carsΑπό την αρχή της χρονιάς μέχρι το Σεπτέμβριο, η BMW κατάφερε να διατηρήσει την πρωτοκαθεδρία της στην παγκόσμια κατηγορία πολυτελών αυτοκινήτων. Κατά το τρίτο τρίμηνο της χρονιάς διέθεσε 517.689 οχήματα σε όλο τον κόσμο ενώ, εκτός από τα αμιγώς ηλεκτρικά της μοντέλα, μεγάλη ζήτηση είχαν τα BMW Σειρά 4 Gran Coupé, BMW Σειρά 2 Active Tourer και BMW X5. Επίσης, τα αποτελέσματα της ίδιας περιόδου θέτουν και την BMW M σε τροχιά για υψηλό όλων των εποχών και μάλιστα κατά την 50ή της επέτειο.

BMW i4 char pilakoutas bmw cyprus electric carsΑπό τη μεριά της η MINI παρέδωσε 209.271 οχήματα από την αρχή της χρονιάς, από τα οποία τα 29.191 ήταν αμιγώς ηλεκτρικά MINI Cooper SE. Τέλος, κατά το πρώτο ενιάμηνο, η BMW Motorrad παρέδωσε 159.333 μοτοσικλέτες στους πελάτες της κάτι που σημαίνει αύξηση κατά 1,7%, υπερβαίνοντας ακόμα και τις επιδόσεις ρεκόρ της αντίστοιχης περσινής περιόδου.

top 10: Δέκα SUV μέχρι 20,000 στην Κύπρο

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK