Μοναδικά χαρακτηριστικά από τη νέα γενιά του BMW Σειρά 4 Gran Coupé

H πρώτη γενιά του BMW Σειρά 4 Gran Coupé έχει γνωρίσει τεράστια επιτυχία. Η δεύτερη όμως γενιά έρχεται να ανεβάσει σε ψηλότερα επίπεδα τη διάσημη οδηγική απόλαυση της BMW με σωρεία σχεδιαστικών και τεχνολογικών καινοτομιών. Και φυσικά να συνεχίσει την επιτυχία της προκατόχου της.

BMW Σειρά 4 Gran CoupéΜε μήκος 4.783 mm, πλάτος 1.852 mm και ύψος 1.442 mm, οι χαρακτηριστικές αναλογίες της συνδυάζονται με τις δυναμικές γραμμές ενός coupé αισθητά μεγαλύτερο από τον προκάτοχο του. Πέραν των υπολοίπων αναλογιών, το μεταξόνιο των 2.856 mm είναι κατά +46 mm μεγαλύτερο, κάτι που μεταφράζεται σε αισθητά μεγαλύτερους εσωτερικούς χώρους. Προσφέρει άνετη πρόσβαση στο πίσω μέρος, πέντε καθίσματα κανονικών διαστάσεων, μεγάλη πίσω πόρτα και χώρο αποσκευών μεταβλητής διάταξης. Στοιχεία που διασφαλίζουν ότι το νέο BMW Σειρά 4 Gran Coupé παραμένει ασυναγώνιστη για καθημερινή χρήση αλλά και πιο μακρινά ταξίδια.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της BMW

BMW Σειρά 4 Gran CoupéΣτο εσωτερικό του ξεχωρίζει η οδηγοκεντρική κεντρική κονσόλα και οι ρέουσες επιφάνειες από τον πίνακα οργάνων μέχρι τις επενδύσεις των θυρών δίνουν την αίσθηση ότι αγκαλιάζουν τους εμπρός επιβάτες. Περίπου 40 λειτουργίες υποστήριξης που αναβαθμίζουν τα επίπεδα άνεσης και ασφάλειας στην οδήγηση και το παρκάρισμα διατίθενται στάνταρ ή προαιρετικά για το νέο BMW Σειρά 4 Gran Coupé. Ξεχωρίζουν το Active Cruise Control με αυτόματο Speed Limit Assist, παρακολούθηση διαδρομής και αναγνώριση φωτεινού σηματοδότη (στη Γερμανία), και Steering & Lane Control Assistant. Παράλληλα, οδηγός και οι επιβάτες επωφελούνται από τις αυξημένες δυνατότητες που παρέχει το λειτουργικό σύστημα BMW Operating System 7 ενώ το BMW Live Cockpit Plus (στάνταρ εξοπλισμός) περιλαμβάνει το λειτουργικό σύστημα iDrive με οθόνη ελέγχου 8,8” και έγχρωμη οθόνη 5,1” στον πίνακα οργάνων. Το προαιρετικό BMW Live Cockpit Professional διαθέτει ένα πλήρως ψηφιακό σύστημα που περιλαμβάνει πίνακα οργάνων υψηλής ανάλυσης με μία οθόνη 12,3” πίσω από το τιμόνι και οθόνη ελέγχου 10,25” (control display).

BMW Σειρά 4 Gran CoupéΤο μοντέλο προσφέρει χώρο αποσκευών 470 λίτρων ενώ μπορεί να φτάσει μέχρι τα 1.290 λίτρα το μέγιστο με την αναδίπλωση της πλάτης των πίσω καθισμάτων. Παράλληλα, στα πίσω καθίσματα με τα αναδιπλούμενα προσκέφαλα μπορούν να τοποθετηθούν τρία παιδικά καθίσματα

BMW Σειρά 4 Gran CoupéΤο νέο BMW Σειρά 4 Gran Coupé περνά στην παραγωγή ταυτόχρονα με το μοντέλο επιδόσεων της μάρκας. Πρόκειται για το BMW M440i xDrive Gran Coupé που χρησιμοποιεί έναν εξακύλινδρο σε σειρά βενζινοκινητήρα 374 hp. Η έκδοση 430i Gran Coupé διαθέτει το νέο τετρακύλινδρο κινητήρα 245 hp ενώ ο επίσης τετρακύλινδρος βενζινοκινητήρας του BMW 420i Gran Coupé παράγει 184 hp. Ένας τετρακύλινδρος diesel 190 hp βρίσκεται κάτω από το καπό των εκδόσεων 420d Gran Coupé και 420d xDrive Gran Coupé. Όλοι οι κινητήρες συνεργάζονται με ένα οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic (στάνταρ). Το νέο BMW Σειράς 4 Gran Coupé αναμένεται στις εκθέσεις του Ομίλου Πηλακούτα περί τα τέλη αυτής της χρονιάς.

Πόσο καλά ξέρεις τα M3 της BMW; QUIZ

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK