Μοναδικά χαρακτηριστικά από τη νέα BMW R18 (VIDEO)

Με τις  νέες  R18 Pure και Classic , η BMW Motorrad μπαινει Θεαματικα στην κατηγορία Cruiser. Η  R18 έχει βαθιές ρίζες στην παράδοση ιστορικών μοτοσυκλετών BMW, τόσο από τεχνικής όσο και από σχεδιαστικής απόψεως. Δανείζεται  σχεδιαστικά στοιχεία από διάσημα μοντέλα της γκάμας, παραμένοντας προσηλωμένη στις βασικές αξίες των μοτοσικλετών της μάρκας με τον boxer κινητήρα στο επίκεντρο της οδηγικής απόλαυσης.  

BMW R 18Η κλασική θέση πίσω από τους κυλίνδρους, εκτός του ότι αποτελεί σημειο αναφορας της  BMW και παράλληλα επιτρέπει στον αναβάτη να έχει ενεργό έλεγχο της μοτοσικλέτας χωρίς να περιορίζει την άνεση. Διαθέτει τον ισχυρότερο κινητήρα BMW boxer όλων των εποχών με άφθονα αποθέματα ροπής. Συγκεκριμένα, ο 2-κύλινδρος boxer κινητήρας έχει κυβισμό 1.802 κ.εκ. και αποδίδει 91 ίππους στις 4.750 σαλ ενώ από τις 2.000 μέχρι τις 4.000 rpm εχεις στην  διαθεση σου  150 Nm ροπής.

Το κεντρικό στοιχείο της ανάρτησης της νέας R 18 είναι ένα ατσάλινο σωληνωτό πλαίσιο δύο τμημάτων. Η σχεδίασή του συνεχίζει τη μακρά παράδοση της BMW Motorrad στο συγκεκριμένο τύπο πλαισίου. Η εξαιρετική ποιότητα κατασκευής και η σχολαστική προσοχή στη λεπτομέρεια είναι εμφανής ακόμα και σε ‘μη εμφανή’ σημεία όπως οι συγκολλήσεις μεταξύ ατσάλινων σωλήνων και χυτών ή σφυρήλατων εξαρτημάτων.

BMW R 18 Η ανάρτηση της νέας BMW R 18 σκόπιμα καταργεί τις επιλογές ηλεκτρονικής ρύθμισης. Αντί αυτών, ένα τηλεσκοπικό πιρούνι και ένα κεντρικά τοποθετημένο γόνατο ανάρτησης με ρυθμίσεις προφόρτισης και απόσβεσης ανάλογα με τη διαδρομή (έκταση, συμπίεση) διασφαλίζουν άριστο έλεγχο και οδηγική άνεση. Επίσης, το σύστημα πέδησης της νέας BMW R 18 αποτελείται από δύο δισκόφρενα μπροστά και ένα πίσω σε συνδυασμό με τετραπίστονες σταθερές δαγκάνες. Από την άλλη, οι ακτινωτοί τροχοί διασφαλίζουν μία εξαιρετικά κομψή εμφάνιση.

Η νέα R18 προσφέρει τρία στάνταρ προγράμματα οδήγησης “Rain”, “Roll” και “Rock”  ετσι  ώστε να μπορεί να προσαρμόζεται στις ατομικές απαιτήσεις του αναβάτη.

Πόσο καλά ξέρεις τα M3 της BMW; QUIZΟ στάνταρ εξοπλισμός περιλαμβάνει επίσης αυτόματο σύστημα ελέγχου ευστάθειας ASC (Automatic Stability Control), με δυνατότητα απενεργοποίησης), που διασφαλίζει ένα υψηλό επίπεδο άνεσης. Επιπλέον, η νέα R 18 εφοδιάζεται στάνταρ με έλεγχο ροπής κινητήρα (MSR). Μεταξύ των άλλων διαθέσιμων επιλογών ειναι  η υποβοήθηση όπισθεν (reverse assist) που διευκολύνει τους ελιγμούς, ενώ η λειτουργία Hill Start Control καθιστά ασφαλέστερες τις εκκινήσεις σε ανηφόρες.

Η γκάμα εξοπλισμού της BMW Motorrad προσφέρει πολυάριθμες δυνατότητες εξατομίκευσης για να μπορεί ο πελάτης να προσαρμόζει την R 18 στα προσωπικά του γούστα και προτιμήσεις. Μία ποικίλη γκάμα εξαρτημάτων του προγράμματος Γνήσιων Αξεσουάρ της BMW Motorrad προσφέρεται για ‘customising’ που μεταβάλλει σημαντικά το χαρακτήρα της R 18. Η R18 διατίθεται στην ειδική τιμή των €23,500 και με 3 χρόνια εγγύηση.

Δείτε το βίντεο της νέας BMW R 18:

 

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.