Cooper SE:

MINI Cooper SEΜε το νέο MINI Cooper SE, η Βρετανική μάρκα για μία ακόμη φορά δίνει νέα μορφή στην μετακίνηση. Πρόκειται για το πρώτο ηλεκτρικό ΜΙΝΙ στην ιστορία της, 60 χρόνια μετά τη δημιουργία του θρυλικού μοντέλου. Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό πολυτελές μικρό αυτοκίνητο προσφέρει γνήσια αίσθηση MINI με οδήγηση μηδενικών ρύπων. Η φιλοσοφία του βασίζεται στο 3θυρο MINI με τις διαστάσεις του να βασίζονται στην έκδοση με συμβατικό κινητήρα, το οποίο εξελίχθηκε με γνώμονα την επέκταση της γκάμας με ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο.

MINI Cooper SEΗ άμεση απόκριση του ηλεκτροκινητήρα των 135 kW/184 hp, το ειδικά σχεδιασμένο σύστημα εμπρός κίνησης και το καινοτόμο σύστημα δυναμικής οδήγησης με έλεγχο ολίσθησης των τροχών χαρίζουν στο νέο MINI Cooper SE μοναδική ευελιξία, τη γνωστή ως αίσθηση ‘go-kart’. Η μέγιστη ροπή των 270 Nm είναι ήδη διαθέσιμη από στάση, όπως σε όλους τους ηλεκτροκινητήρες. Η κινητήρια ισχύς μεταδίδεται στους τροχούς μέσω ενός κιβωτίου με διάταξη ενός σταδίου και ενσωματωμένο διαφορικό. Το αμιγώς ηλεκτρικό MINI επιταχύνει από στάση στα 100khm σε 7,3 δλ, ενώ η τελική του ταχύτητα περιορίζεται από τον ηλεκτρονικό κόφτη στα 150 km/h.

Η ειδική μπαταρία ιόντων λιθίου παρέχει αυτονομία 235 – 270 km και είναι χαμηλά τοποθετημένη στο πάτωμα, ώστε να μην περιορίζεται η χωρητικότητα του χώρου αποσκευών συγκριτικά με του 3θυρου MINI με συμβατικό κινητήρα.

 

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό MINI επιτρέπει επίσης στον οδηγό να προσαρμόζει τις ρυθμίσεις του οχήματος στις τρέχουσες οδικές συνθήκες και στις προσωπικές τους προτιμήσεις. Τα MINI Driving Modes δίδουν τη δυνατότητα στον οδηγό να επιλέξει από τέσσερα προφίλ (Sport, MID, GREEN και GREEN+). Παράλληλα, το νέο MINI Cooper SE είναι το πρώτο ηλεκτροκίνητο μοντέλο του BMW Group στο οποίο ο οδηγός μπορεί να επηρεάζει την απόδοση ανάκτησης ενέργειας. Ένας διακόπτης toggle προσφέρει τη δυνατότητα επιλογής υψηλού ή χαμηλού επιπέδου ανάκτησης ενέργειας με τη σχετική επίδραση στην επιβράδυνση, ανεξάρτητα από τα MINI Driving Modes.

MINI Cooper SEΤο νέο MINI Cooper SE φορτίζεται από το δίκτυο ηλεκτρισμού, στο οποίο μπορεί να συνδεθεί μέσω συμβατικής ηλεκτρικής πρίζας, του MINI ELECTRIC Wallbox ή ενός δημόσιου σταθμού φόρτισης. Το σύστημα είναι σχεδιασμένο για φόρτιση τόσο AC όσο και DC χρησιμοποιώντας πρίζες Type 2 και CCS Combo 2. Η μονάδα φόρτισης του νέου MINI Cooper SE είναι σχεδισμένη για μέγιστη ισχύ φόρτισης 50 kW, επιτρέποντας το 80% της φόρτισης να επιτυγχάνεται σε 35 λεπτά.

MINI Cooper SEΤέλος, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το ηλεκτρικό ΜΙΝΙ αναμένεται στους εκθεσιακούς χώρους του Ομίλου Πηλακούτα περί τα τέλη Μαρτίου.

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.