Κορυφαίο πακέτο ασφάλειας από το νέο Nissan Qashqai Mild Hybrid

Η νέα γενιά του Nissan Qashqai, το μοντέλο που ουσιαστικά δημιούργησε την κατηγορία των Crossovers, έκανε πρόσφατα την παρουσία του στους εκθεσιακούς χώρους του Ομίλου Πηλακούτα. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη πρόταση στην κατηγορία με εκτεταμένη λίστα τεχνολογιών τόσο στον τομέα της άνεσης όσο και της ασφάλειας και της συνδεσιμότητας.

Nissan QashqaiΌσον αφορά την ασφάλεια το νέο Qashqai είναι εξοπλισμένο με την επόμενη γενιά υποστήριξης οδηγού ProPILOT, προσφέροντας μεγαλύτερη υποστήριξη σε ευρύτερο φάσμα περιστάσεων. Το σύστημα ProPILOT με Navi-link, έχει σχεδιαστεί για να μειώνει την κόπωση και το άγχος κατά την οδήγηση, ενώ είναι πολύ διαισθητικό στη χρήση. Το ProPILOT με Navi-link είναι σε θέση να επιταχύνει και να φρενάρει το όχημα σε μία λωρίδα κυκλοφορίας σε αυτοκινητόδρομο. Το σύστημα συνεχίζει αυτόματα εάν το όχημα είναι ακινητοποιημένο για λιγότερο από τρία δευτερόλεπτα και τα άλλα οχήματα μπροστά από το αυτοκίνητο ξεκινούν να απομακρύνονται.  Το σύστημα διεύθυνσης και η κάμερα ενημερώνουν συνεχώς τη θέση του οχήματος, βοηθώντας το αυτοκίνητο να παραμείνει στο κέντρο της λωρίδας, διατηρώντας παράλληλα μια ασφαλή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της NISSAN

Nissan QashqaiΣτο νέο Nissan Qashqai, το αναβαθμισμένο σύστημα είναι πλέον σε θέση να προσαρμόσει την ταχύτητα του αυτοκινήτου σύμφωνα με πρόσθετες εξωτερικές συνθήκες: όταν το αυτοκίνητο διασχίζει ζώνη χαμηλότερου ορίου ταχύτητας στον αυτοκινητόδρομο, το σύστημα είναι σε θέση να διαβάζει οδικά σήματα και να λαμβάνει υπόψη την πλοήγηση. Τα δεδομένα περιορίζουν την ταχύτητα του συστήματος για να επιβραδύνουν το Qashqai στην κατάλληλη ταχύτητα, πράγμα που σημαίνει ότι ο οδηγός δεν χρειάζεται να ρυθμίσει χειροκίνητα την ταχύτητα του cruise control.

Η πρόσθετη ασφάλεια έρχεται με τη μορφή του Nissan’s Intelligent Forward Emergency Braking με προγνωστική λειτουργία. Χάρη στην προηγμένη τεχνολογία ραντάρ, οι αισθητήρες είναι σε θέση να διαβάσουν το δρόμο πέρα ​​από το προπορευόμενο όχημα για να ανιχνεύσουν εάν φρενάρει ξαφνικά.

Nissan QashqaiΈνα άλλο χαρακτηριστικό του συνόλου τεχνολογίας ασφαλείας του Qashqai είναι ο νέος κεντρικός αερόσακος, ο οποίος ανοίγει μεταξύ των δύο εμπρός καθισμάτων, για να εμποδίσει τους επιβάτες της πρώτης σειράς να έρθουν σε επαφή σε περίπτωση πλευρικής σύγκρουσης.

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.