Κορυφαία επίπεδα ασφάλειας σε όλα τα μοντέλα της Renault

H Renault είναι μια εταιρεία η οποία ανέκαθεν φημιζόταν για τα υψηλά επίπεδα ασφάλειας που διέθεταν τα αυτοκίνητα της.

Renault ClioΑπόδειξη, τα 25 μοντέλα της που έχουν αποσπάσει τη μέγιστη διάκριση των πέντε αστέρων, από τον ανεξάρτητο οργανισμό αξιολόγησης ασφαλείας EuroNCAP. Μια εταιρεία η οποία έχει ανεβάσει ψηλά τον πήχη της παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας στην αυτοκινητοβιομηχανία, δείχνοντας έτσι το δρόμο στον ανταγωνισμό. Η πλήρης ομπρέλα συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης με την ονομασία «Renault EASY DRIVE» προσφέρει μια σειρά από τεχνολογίες ασφάλειας που οι περισσότερες αποτελούν και μέρος του βασικού εξοπλισμού ενός μοντέλου. Μια σειρά συστημάτων τα οποία η Renault τα τοποθετεί ακόμα και στη βάση της γκάμας της αφού, πολλά από αυτά, τα συναντούμε σε αυτοκίνητα μεγαλυτέρων κατηγοριών.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της RENAULT

Renault Captur

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα αυτοκίνητα των οδηγών της F1

Μερικά από αυτά είναι:

  • To ενεργό φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης το οποίο αναγνωρίζει οχήματα, ποδήλατα και πεζούς ακόμα και το βράδυ και ενεργοποιεί τα φρένα σε περίπτωση που δεν υπάρξει η αντίδραση από τον οδηγό σε επικείμενο κίνδυνο.
  • Το σύστημα υποβοήθησης διατήρησης πορείας στον αυτοκινητόδρομο (Lane Departure Warning System and Lane Keeping Assist) που προειδοποιεί τον οδηγό διορθώνοντας την πορεία του αυτοκινήτου σε περίπτωση που αυτό διασχίσει τη διαγράμμιση των ορίων μίας λωρίδας χωρίς προηγουμένως να έχει ενεργοποιηθεί το αντίστοιχο φλάς.
  • Το σύστημα Traffic Sign Recognition with Speed Alert που ενημερώνει τον οδηγό για τα όρια ταχύτητας ενώ συνδυάζει τη λειτουργία ανάγνωσης των πινακίδων οδικής σήμανσης με τα δεδομένα του GPS για ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια.
  • Το σύστημα αυτόματης εναλλαγής φώτων που ρυθμίζει τα φώτα πορείας και προβολέων, ανάλογα με τις συνθήκες κυκλοφορίας και φωτεινότητας του περιβάλλοντος.
  • Η ειδοποίηση τυφλού σημείου (Blind Spot Warning) όπου με τη χρήση ραντάρ, καταγράφει την ταχύτητα και τη θέση των αυτοκινήτων που βρίσκονται στις τυφλές γωνίες του οδηγού.
  • Το ενεργό (Adaptive) Cruise Control το οποίο μέσω αισθητήρων διατηρεί αυτόματα μία ελάχιστη απόσταση ασφαλείας από το προπορευόμενο αυτοκίνητο.
  • Το σύστημα Rear Cross Traffic Alert όπου τέσσερις κάμερες 360ο καταγράφουν εικόνες περιφερειακά του αυτοκινήτου ενημερώνοντας τον οδηγό για τα εμπόδια που βρίσκονται γύρω από αυτό.
  • Το σύστημα Highway & Traffic Jam Companion. Ένα σύστημα αυτόνομης οδήγησης 2ου επιπέδου, που ελέγχει την ταχύτητα του αυτοκινήτου και διατηρεί τις αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα, φροντίζοντας ταυτόχρονα να διατηρεί το αυτοκίνητο στο μέσον της επιλεγμένης λωρίδας κυκλοφορίας.

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.