Ηλεκτρικά αυτοκίνητα Κύπρος: Nissan Ariya

 Δείτε εδώ τις Τιμές/Eξοπλισμό του Nissan Ariya

Η Nissan παρουσίασε ένα αμιγώς ηλεκτρικό crossover κουπέ μοντέλο, κάνοντας ένα μεγάλο βήμα στο χώρο των ηλεκτρικών οχημάτων. Πρόκειται για το Ariya που έκανε την εμφάνιση του ακριβώς δέκα χρόνια μετά την παρουσίαση του πρώτου ηλεκτρικού μοντέλου στην ιστορία της, του Leaf.

Nissan Ariya char pilakoutas cyprus electric cars cyprusΤο νέο μοντέλο της Nissan βασίζεται σε καινούρια πλατφόρμα, ειδικά για ηλεκτρικά οχήματα που αναπτύχθηκε από κοινού από τη Συμμαχία Renault-Nissan-Mitsubishi.

Το μήκος του φτάνει τα 4.595 χλστ., το πλάτος του τα 1.850 χλστ., και το ύψος του τα 1.660 χλστ. Παράλληλα το μεταξόνιο φτάνει τα 2.775 χιλιοστά, κάτι που μεταφράζεται και σε άνετους εσωτερικούς χώρους με το χώρο αποσκευών να αγγίζει τα 468 λίτρα στη πισωκίνητη έκδοση και τα 415 λίτρα στη τετρακίνητη.

Η βασική έκδοση διαθέτει ένα ηλεκτροκινητήρα, τοποθετημένος στον πίσω άξονα που αποδίδει 160 kW (218 ίππους) και 300 Nm ροπής ενώ συνδυάζεται με μια μπαταρία 63 kWh χαρίζοντας του αυτονομία 360 χλμ., στον κύκλο WLTP. Ακολουθούν τρεις εκδόσεις με μπαταρία 87 kWh. Η πρώτη με ένα ηλεκτροκινητήρα, τοποθετημένο στον πίσω άξονα, απόδοσης 242 ίππων και 300 Nm ροπής με αυτονομία 500 χλμ ενώ συνέχεια υπάρχουν ακόμα δύο εκδόσεις με το σύστημα ηλεκτρικής τετρακίνησης e-4ORCE με δύο ηλεκτρικούς κινητήρες, ένα σε κάθε άξονα.

NISSAN ARIYAΗ πρώτη αποδίδει 306 ίππους και 600Nm ροπής και αυτονομία στα 460χιλιόμετρα και η δεύτερη (έκδοση Performance)  με 394 ίππους και 600 Nm ροπής χαρίζοντας του αυτονομία 400 χιλιομέτρων. Σε αυτή την έκδοση το Ariya φτάνει τα εκατό χιλιόμετρα από στάση σε 5,1 δευτερόλεπτα με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 200 χλμ/ώρα.

Άκρως φουτουριστικό και ιδιαίτερα κομψό είναι και το εσωτερικό του νέου μοντέλου της Nissan. Ξεχωρίζουν οι δυο μεγάλες οθόνες 12,3 ιντσών, μια για τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και μια για το σύστημα ψυχαγωγίας ενώ απουσιάζουν τα γνωστά κουμπιά ελέγχου που συναντούμε στα σημερινά αυτοκίνητα. Αντίθετα, υπάρχουν κουμπιά αφής ενσωματωμένα στις επιφάνειες του ταμπλό και στην κεντρική κονσόλα όπου όταν το αυτοκίνητο είναι σταματημένο δεν φαίνονται. Φωτίζονται όταν το αυτοκίνητο βρίσκεται εν κινήσει.