Η τρίτη γενιά του Range Rover Sport επαναπροσδιορίζει την σπορ πολυτέλεια

Η παγκόσμια παρουσίαση της τρίτης γενιάς του Range Rover Sport προσδίδει νέα δεδομένα στην κατηγορία. Πρόκειται για ένα ολοκαίνουριο μοντέλο που επαναπροσδιορίζει την σπορ πολυτέλεια, συνδυάζοντας τη δυναμική εμφάνιση με την κορυφαία απόδοση εντός και εκτός δρόμου. Το Range Rover Sport διατηρεί τη φινέτσα και τον υπερπολυτελή χαρακτήρα του εμβληματικού Range Rover ενώ παράλληλα υιοθετεί και κορυφαίες τεχνολογίες άνεσης, ασφάλειας και συνδεσιμότητας.

Range Rover Sport 2022 LAND ROVER CYPRUS CHAR PILAKOUTASΟ εκλεπτυσμένος εξωτερικός σχεδιασμός διατηρεί την ταυτότητα της εταιρείας διαθέτοντας δυναμικά στοιχεία και μυώδεις αναλογίες. Όλες οι τεχνολογίες που συνέβαλαν στον σχεδιασμό συμβάλλουν στην εξαιρετική αεροδυναμική απόδοση, με το νέο Range Rover Sport να φέρει συντελεστή οπισθέλκουσας μόλις 0,29.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της LAND ROVER

Μια άκρως ενδιαφέρουσα γκάμα ισχυρών και αποδοτικών κινητήρων βρίσκεται κάτω από το καπό του νέου Range Rover Sport. Περιλαμβάνει εξακύλινδρα εξηλεκτρισμένα σύνολα μεγάλης εμβέλειας, έναν νέο ισχυρό V8 Twin Turbo και ήπιους υβριδικούς εξακύλινδρους κινητήρες βενζίνης και ντίζελ. Παράλληλα, μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση θα παρουσιαστεί το 2024 στην Τρίτη γενιά του R/R Sport, καθώς η Land Rover συνεχίζει το ταξίδι της προς την ηλεκτροκίνηση. Όλα τα νέα μοντέλα Range Rover Sport είναι εξοπλισμένα με αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων ZF και Intelligent All-Wheel Drive, το οποίο προβλέπει διαισθητικά όπου απαιτείται πρόσφυση, και παρέχει την πιο αποτελεσματική κίνηση σε όλες τις συνθήκες, ενώ βελτιστοποιεί την απόδοση.

Range Rover Sport 2022 LAND ROVER CYPRUS CHAR PILAKOUTASΠαράλληλα, το νέο Dynamic Response Pro συνεργάζεται με την τελευταία γενιά Dynamic Air Suspension, η οποία εισάγει για πρώτη φορά ελατήρια αέρα με δυνατότητα μεταγωγής. Το Dynamic Response Pro παρέχει τον απόλυτο έλεγχο κύλισης μέσω ενός ηλεκτρονικού συστήματος ενεργού ελέγχου 48 volt, ικανό να εφαρμόζει ροπή έως και 1.400 Nm σε κάθε άξονα, που εμπνέει εμπιστοσύνη και νέα επίπεδα ελέγχου του αμαξώματος στις στροφές.

Οι ομοιότητες με το μεγαλύτερο Range Rover είναι ιδιαίτερα εμφανής και στο εσωτερικό του μοντέλου. Πολυτέλεια, ποιοτικά υλικά και κορυφαία συναρμολόγηση δημιουργούν μια μοναδική αίσθηση για οδηγό και επιβάτες. Και φυσικά μια τεράστια λίστα με κορυφαία συστήματα άνεσης, ασφάλειας, ψυχαγωγίας και συνδεσιμότητας.

Στοιχεία όπως τα ρυθμιζόμενα, θερμαινόμενα και αεριζόμενα μπροστινά καθίσματα με λειτουργία μασάζ και τα εργονομικά με βελτιστοποιημένη γεωμετρία πίσω καθίσματα αποτελούν την τέλεια βάση για ένα συναρπαστικό και άνετο ταξίδι.

Range Rover Sport 2022 LAND ROVER CYPRUS CHAR PILAKOUTASΣτον τομέα ψυχαγωγίας διατίθενται επιλογές ήχου Meridian και το Meridian Signature Sound System χρησιμοποιώντας 29 ηχεία, ένα νέο subwoofer και ενισχυτή έως και 1.430 W – συμπεριλαμβανομένων και τεσσάρων ηχείων στα προσκέφαλα. Σύστημα που ελέγχεται με βοήθεια από τον Amazon Alexa.

Το νέο Range Rover Sport παράγεται αποκλειστικά στο εργοστάσιο του Solihull στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μια ιστορική τοποθεσία που θεωρείται το ‘πνευματικό σπίτι’ της Land Rover. Ο επανασχεδιασμός του ως ένα νέο, υπερσύγχρονο εργοστάσιο παραγωγής των  Range Rover και Range Rover Sport αποτελεί την επιτομή του τρόπου με τον οποίο η εταιρεία προστατεύει και γιορτάζει τη μοναδική της κληρονομιά.

top 10 - Δείτε τα ετοιμοπαράδοτα αυτοκίνητα στην Κύπρο… σήμερα!

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK