Η Nissan είναι η μάρκα με τις καλύτερες επιδόσεις στην ηλεκτρική κινητικότητα

Η μετάβαση προς την ηλεκτρική κινητικότητα και η μείωση εκπομπών CO2 είναι το μεγάλο στοίχημα για όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες σήμερα. Η Nissan είναι μια από τις κορυφαίες εταιρείες στην πορεία αυτή, κάτι που φαίνεται και από τα βραβεία που κατακτά.

NISSAN LEAF Cyprus Char Pilakoutas NISSAN CYPRUSΜετά τα Top Gear Awards 2022 που μετρούν τρία χρόνια παρουσίας, ένας άλλος θεσμός, αυτή τη φορά της ιστοσελίδας electrifying.com, βράβευσε τη Nissan για το περιβαλλοντικό ενδιαφέρον της, έχοντας σε ξεχωριστή θέση το Leaf, ένα από τα πρώτα ηλεκτρικά οχήματα παγκοσμίως. Η κριτική επιτροπή, έδωσε το βραβείο «Green Hero» στη Nissan, για την προσπάθειά του να εξαλείψει τους ρύπους CO2, για το πλάνο που εφαρμόζει, για τις τεχνολογίες του, αλλά και για την απήχηση που έχει το μοντέλο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της NISSAN

Οι κριτές τόνισαν την πρωτοποριακή επιτυχία της Nissan στα ηλεκτρικά οχήματα, την επένδυση στη βιώσιμη παραγωγή οχημάτων και τη δέσμευσή της να μειώσει τον παγκόσμιο περιβαλλοντικό αντίκτυπό της. Το βραβείο αναγνωρίζει επίσης και το πρόσφατο σχέδιο EV36Zero να επενδύσει ενός δισεκατομμυρίου λιρών  στη δημιουργία ενός κόμβου παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων στο εργοστάσιό της στο Σάντερλαντ.

Μια πενταμελής ομάδα κριτών κατέταξε τη Nissan ως τη μάρκα EV με τις καλύτερες επιδόσεις, σημειώνοντας τη «μακρά ιστορία της πρωτοπορίας στον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων» και «μια κοινή προσέγγιση στην κατασκευή που έδειξε πραγματικό βάθος σκέψης για τη μείωση του αντίκτυπου στην περιβάλλον» σε παγκόσμια και τοπική κλίμακα.NISSAN LEAF Cyprus Char Pilakoutas NISSAN CYPRUS

Παραδείγματα θετικής δράσης ήταν τα μακροχρόνια ηλιακά και αιολικά πάρκα της Nissan, οι πρωτοβουλίες ανακύκλωσης και οι μικρότερες αλυσίδες εφοδιασμού που προσφέρει η τοπική παραγωγή. Έχουν ήδη ξεκινήσει οι εργασίες για ένα δεύτερο ηλιακό πάρκο στο εργοστάσιο. Το ηλιακό πάρκο 20 MW θα επιτρέπει στη Nissan να χρησιμοποιεί πράσινη ενέργεια για να κατασκευάζει ένα στα πέντε αυτοκίνητα στο Σάντερλαντ, με το 20% της ενέργειας του εργοστασίου να προέρχεται από το ηλιακό και το αιολικό πάρκο.

top 10 - Δείτε τα ετοιμοπαράδοτα αυτοκίνητα στην Κύπρο… σήμερα!

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.